II-divisioona-ennakko – Risto Dufvan avustama Urho on mestari- ja nousijasuosikki

Muut Sarjat / Artikkeli
Turku Chiefs lähtee tulevalla kaudella puolustamaan mestaruuttaan.
Kuva © Timo Savela
II-divisioonana ja "Rautaliigana" tunnettu Suomen neljänneksi korkein sarjataso on käynnistynyt torstaina 12. syyskuuta.

II divisioonaa pelataan kuudessa maantieteellisesti jaetussa lohkossa. Jokaisessa lohkossa pelaa 9–10 joukkuetta, joista kahdeksan parasta etenevät pudotuspeleihin. Sarjataulukon viimeiset joutuvat karsintaan. Espoon Jäähonka, Paimion Kiekkoseura, ja Valkealan Kiekko vetäytyivät sarjasta.

Sarja käynnistyi lohkon 6 ottelun merkeissä torstaina 12. syyskuuta, kun Kuki nujersi LuKi-82:n 6–3. Lohko 2 ja 3 käynnistyivät perjantaina, kun taas lohkot 1 ja 4 käynnistyvät lauantaina. Lohkon 5 ensimmäiset ottelut mitellään vasta lauantaina 21. syyskuuta.

Lohko 1, Etelä – Jää-Ahmat haastamaan TuusKin voittokulkua

Mestaruuskamppailussa ovat vahvoilla Hyvinkään Jää-Ahmat ja Tuusulan TuusKi. Kolmesta edellisestä kaudesta on tuusulalaisille jäänyt käteen kaksi kultaa ja yksi hopea. Hyvinkääläiset puolestaan saavuttivat viime kaudella hopeaa. 

Potentiaalista finaalikaksikkoa lähtevät haastamaan GrIFK, Viikingit ja Wolfpack. GrIFK on kahtena kautena peräkkäin yltänyt välieriin asti, joihin kuitenkin Kauniaisten Oravien matka on tyssännyt. Poikkeuksellisesti Hyrylässä kotiottelunsa pelaava Sipoon Wolfpack on viimeisen kahden kauden päätteeksi ansainnut paikkansa keskikastissa. Vuosaaren Viikingit nostivat itsensä viime kaudeksi jumbosijalta keskikastiin. 

Kellokosken Alku, HAKI, KHT ja sarjanousija EVU kamppailevat keskenään alemman pään pudotuspelipaikoista.

Lohko 2, Häme – Tamperelaiset haastamaan K-Ahman triplakultaa 

Kaksi viimeistä mestaruutta voittanut Valkeakosken Kiekko-Ahma on vahvoilla mestaruuskamppailussa myös tällä kaudella. Tamperelaiset KOOVEE II ja HiHo voidaan nähdä vakuuttavimpina haastajina valkeakoskelaisten mestaruusjunalle.

Kisa-Eagles, Kankaanpään Jääkarhut ja Uplakers pitänevät hallussaan sarjan keskikastia, mutta heillä on mahdollisuus kilpailla sarjan kärkipään kanssa korkeammista sijoituksista.

Pyry Team, Koillis-Pirkan Kiekko, Hokkarit ja Nikkarit joutunevat kilpailemaan viimeisistä pudotuspelipaikoista sekä välttelemään karsintoja.

Lohko 3, Keskimaa – Malax IF jälleen vahva mestarisuosikki

Neljänä peräkkäisenä kautena finaaliin yltänyt ja kolme mestaruutta voittanut Malax IF on jälleen vahva mestarikandinaatti tällä kaudellea. Vaikka viime kaudella MIF sijoittui runkosarjassa viidenneksi, se voitti mestaruuden häviten pudotuspeleissä vain yhden ottelun.

Viime kaudella runkosarjan voittanut IK Kronan on Kurikan Ryhdin lisäksi mahdollisesti suurin haastaja maalahtelaisille. Sarjan keskikastissa ovat pyörineet viime kausina Närpiön Kraft, Highsticks HT, Hela-Kiekko ja IFK Lepplax. Sarjanousija Järviseudun Pallokerhon uhkana on ajautua Alavuden Peli-Veikkojen kanssa välttelemään karisintaan joutumista. 

Runkosarjan pohjalle jää mitä todennäköisemmin Alavuden Peli-Veikot, joka on sinne sijoittunutkin viimeisen kahden runkosarjan päätteeksi. 

Lohko 4, Savo-Karjala – Mestarisuosikki tulee Suolahdesta

Lähes ylivoimaisena mestarisuosikkina voidaan pitää kolmeen peräkkäiseen hopeaan tyytynyttä Suolahden Urhoa. Urho vahvistui kesän aikana taustatiimiin liittyvällä Risto Dufvalla ja viime kaudella Mestistä pelanneella Atte Tiitisellä.

Urhon ohimarssia mestaruuteen lähtevät haastamaan Meeri Räisäsen ja viiden entisen Liiga-pelaajan tähdittämä Laukaan Gladiators, Aki Nummelinin johdolla Peliitat ja Varkauden Warkis.

Keskikastissa kamppailevat Imatran Pesä, SuKiKa, ja Vaajakosken Pelikaanit. Myös täksi kaudeksi II-divisioonan noussut lappeenrantalainen Parru HT saatetaan nähdä keskikastissa, mikäli välttävät sarjataulukon pohjalle ajautumisen.

Viime kauden päätteeksi III-divisioonaan pudonnut, mutta Valkealan Kiekon sarjapaikasta luopumisen seurauksena paikkansa säilyttänyt LeKi-75 luultavasti joutuu jälleen runkosarjan päätteeksi taistelemaan sarjapaikastaan. 

Lohko 5, Pohjoinen – Kestomenestyjät Et-Po 72 ja Laser HT vahvoilla jälleen

Tällä kaudella vahvoilla ovat jälleen kahdesti peräkkäisessä finaalissa pelanneet ylitorniolainen Et-Po 72 ja oululainen Laser HT. Täksi kaudeksi oululaisia vahvistamaan saapui viimeiset kaksi kautta Mestiksessä viettänyt Aapo Holtinkoski.

Pohjoisen lohkossa vahvoilla on myös Kuhmon Kiva, joka on kolmen peräkkäisenä kautena edennyt välieriin asti, joihin kuitenkin kuhmolaisten juna on tyssännyt.

Keskikastia pyörittelevät Nivala Cowboys, Kemijärven Kiekko, Tornion IHC ja YJK, joka tosin on nähty viime kausina lähinna keskikastin alemmassa päässä.

Karsintaan joutumista välttelevät Iivari Säkkisen vahvistama Utajärven Urheilijat, Limingan Kiekko ja sarjanousija Ahmat.

Lohko 6, Länsirannikko – Hopeat halutaan kiillottaa Naantalissa

Sarjan kestomenestyjä, kaksi peräkkäistä hopeaa saavuttanut naantalilainen VG-62 nähtäneen jälleen tulevalla kaudella taistelemassa kullasta. Hallitsevana mestarina kauteen lähtevä, sekä viime kauden runkosarjan yläpäässä viettänyt Chiefs on myös vahva mestarikandinaatti.

Keskikastissa taistelevat Laitilan Jyske, Haka, Kupari-Kiekko, LuKi-82 ja RNK Hoci. Toki näistä joukkueista voi joku nousta kärkikahinoihin Chiefsin ja VG-62:n mukaan.

Viimeisistä pudotuspelipaikoista kilpailevat viime kaudella jumboksi jäänyt Kiekkohait ja mahdollisesti sarjanousija Rauma Tigers, joka toki muiden II-divisioonaan nousseiden joukkueiden tapaan on sarjan musta hevonen, jonka tulevaa menestystä on vaikea ennen kautta lähteä arvioimaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle