New York Rangersille viime kausi oli vaikea. Joukkue sijoittui Metropolien divisioonassa seitsemänneksi 78 pisteellä ja jäi pudotuspelien ulkopuolelle toisena vuonna peräkkäin.
Rangersin vahvuus on viime vuosina ollut Henrik Lundqvistin loistava maalivahtipeli. Lundqvist jäi kuitenkaan viime kaudella kauas totutusta tasostaan, ja joukkueen päästettyjen maalien määrä romahti. Rangers oli yksi liigan eniten maaleja päästäneistä joukkueista 272 osumalla. Sinipaidat myös tekivät vain 227 maalia, mikä oli kuudenneksi vähiten koko liigassa.
Rangers sai kesällä lisää kiekollista taitoa Jacob Trouban, Kaapo Kakon ja Artemi Panarinin muodossa. Joukkueen yllä kuitenkin leijuu edelleen liikaa kysymysmerkkejä varsinkin maalivahtiosaston suhteen.
Maalivahtiosasto
Henrik Lundqvist on tulevallakin kaudella Rangersin tuki ja turva. Viime kausi ei kuitenkaan mennyt häneltä ihan odotusten mukaisesti. Torjuntaprosentti 90,2 ei ollut sitä, mitä Lundqvistilta on totuttu näkemään. Tuleva kausi näyttää, onko hänestä vielä NHL-tason ykkösmaalivahdiksi vai onko aika ajanut ruotsalaisesta jo ohi.
Lundqvistin takana pelipaikkaa kärkkyy TPS:stä tuttu Aleksandr Georgijev. Nuori venäläisvahti osoitti jo viime kaudella olevansa valmis ottamaan seuraavan askeleen kohti NHL:n eliittiä. Georgijev pelasi Rangersin maalilla 33 ottelua hienolla torjuntaprosentilla 91,4.
Myös toukokuussa kahden vuoden sopimuksella Rangersiin siirtynyt Igor Šestjorkin on mielenkiintoinen nimi. Viime kaudella Šestjorkin iski pöytään kovat tilastot KHL-seura SKA:ssa. 28 ottelussa hänen torjuntaprosenttinsa oli hurja 95,3.
Puolustus
Rangers jysäytti kesällä varsinaisen siirtopommin, kun Jacob Trouba saapui Winnipeg Jetsistä vahvistamaan sinipaitojen takalinjoja. Trouba ei ole tähän mennessä kyennyt vielä lunastamaan ihan täyttä potentiaaliaan. Rangers-pakistossa hänelle on kuitenkin luvassa paljon vastuuta, etenkin sen jälkeen, kun Kevin Shattenkirkin sopimus ostettiin ulos.
Trouban lisäksi katseet kohdistuvat nuoreen Adam Foxiin. 21-vuotias amerikkalaispakki teki viime kaudella yliopistosarjoissa hurjaa jälkeä. Nähtäväksi jää, pystyykö hän siirtämään pistepotentiaalinsa NHL:n puolelle. Marc Staal, Brady Skjei ja Brendan Smith huolehtivat siitä, ettei vastustajalla ole helppoa Rangersin maalinedustalla.
Hyökkäys
Rangersin hyökkäyksestä tuli kesällä kertaheitolla vaarallisempi, kun Artemi Panarin saapui vahvistamaan sinipaitoja. Panarin tuo mukanaan roppakaupalla kiekollista taitoa ja juonikkuutta. Panarin ja Mika Zibanejad takaavat hikisiä hetkiä vastustajan puolustajilla jäällä ollessaan.
Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu Kaapo Kakkoon. 18-vuotias turkulainen valloitti viimeistään kevään MM-kisoissa suomalaisten kiekkofanien sydämet. Kakolle onkin luvassa jo heti tulokaskaudellaan iso rooli Rangersin hyökkäyksessä.
Panarinin ja Kakon saapumisen myötä Chris Kreiderin tulevaisuus Rangersissa on ollut hämärän peitossa ja amerikkalaishyökkääjä on joutunut siirtohuhujen kohteeksi. Rangers kuitenkin tarvitsee myös Kreiderin ja Ryan Stromen kaltaisia luotettavia kahden suunnan hyökkääjiä, sillä pelkästään Panarinin ja Mika Zibanejadin tehoilla ei pitkälle pötkitä.
Keskeiset kehityskohteet viime kaudesta
Rangersin puolustus ja hyökkäys ovat vahvempia kuin viime kaudella. Uudet kärkihankinnat tuovat paljon kiekollista osaamista molemmille osa-alueille. Viime kaudella Rangers oli 227 maalilla yksi liigan vähiten maaleja tehneistä joukkueista, mistä ei voi kuin parantaa.
Isoin kysymysmerkki löytyy hieman yllättäen tolppien välistä. Lundqvistilla ei ole enää montaa pelivuotta jäljellä. Georgijev pelasi hyvin viime kaudella päästessään tositoimiin, mutta ykkösvahdin roolissa hän on toistaiseksi täysin katsomaton kortti.
Kärkihankintojen ulkopuolella Rangersin materiaali on edelleen melko keskinkertaista. Joukkue parantanee sarjasijoitustaan, mutta pudotuspelit jäävät tälläkin kaudella haaveeksi.
Rangers kamppailee Metropolien divisioonan sijoista 4−7.