Pitsiturnaus käynnistää kiekkokauden 31. kerran − katso tästä turnauksen infopaketti

LIIGA / Artikkeli
Lukko isännöi tuttuun tapaan Pitsiturnausta.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi

Perjantaina perinteet nousevat kunniaan jo 31. kerran, kun Raumalla pelataan Pitsiturnaus. Tänä vuonna turnaukseen osallistuvat Lukko, Ässät, SaiPa, JYP, Sport ja TPS.

Joukkueet on jaettu kahteen lohkoon, joiden sisällä joukkueet pelaavat alkusarjan toisiaan vastaan. Jatkoon etenee lohkojen kaksi parasta joukkuetta, jotka pelaavat välierissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa ja ratkaisevat Pitsiturnauksen mestarin. Ennen pudotuspelejä lohkojensa viimeiset joukkueet kohtaavat toisensa sijoitusottelussa.

Alkusarjassa ja välierissä otteluiden kesto on 2 x 15 minuuttia ja finaalissa ottelussa on kaksi 20 minuutin erää. Jokaisen alkusarjan ottelun jälkeen lauotaan myös rangaistuslaukaukset, jotka määrittävät mahdollisesti sijoituksia, vaikka niistä ei jaetakaan pisteitä. Rangaistuslaukaukset lauotaan pareittain siihen asti, että voittaja selviää.

Pisteitä jaetaan voittajalle kolme pistettä, tasapelistä yksi piste ja tappiosta pistesarake jää nollaan.

Tasapisteisiin päädyttäessä sarjataulukon järjestyksen määrittävät järjestyksessä maaliero, tehdyt maalit, keskinäinen ottelu ja rangaistuslaukauskilpailu. Mikäli myös nämä ovat tasan, paremmuus ratkaistaan arpomalla.

Jatkopeleissä varsinaisen peliajan päättyessä tasan paremmuus ratkaistaan voittomaalikilpailussa. Ensin paremmuutta mitataan kolmella parilla, ja mikäli tilanne on edelleen tasan, voittaja ratkaistaan pareittain.

Turnauksen ensimmäinen ottelu alkaa 8.45 ja finaali käynnistyy kello 20.15.

Lohkojako

Lohko A: Lukko, Ässät, SaiPa
Lohko B: JYP, Sport, TPS

Aikataulu

8.45 Sport–JYP
10.00 Lukko–Ässät
11.15 JYP–TPS
12.30 Ässät–SaiPa
13.45 TPS–Sport
15.00 SaiPa–Lukko
16.15 A3–B3
17.30 A1–B2
18.45 A2–B1
20.15 Finaali

» Lähetä palautetta toimitukselle