Pitsiturnaus 2024: Sport lähtee uusvanhalla ytimellä kohti uutta

LIIGA / Artikkeli
Risto Dufvan aikakausi Sportissa päättyi kymppisijaan.

Juuso Hahl aloittaa kautensa Sportin päävalmentajan roolissa, ja onkin mielenkiintoista nähdä, onko Risto Dufvan opit kopioitu sana sanalta vai tuleeko kotkapaitojen pelityyliin uudenlaista lisämaustetta. 

Joukkueen jokaisella sektorilla nähtiin muutoksia. Rasmus Reijolan aika Vaasassa tuli päätökseen, joten Miroslav Svobodan aisapariksi tuotiin viime kaudellakin ringissä mukana ollut Jere Huhtamaa. Kolmosveskarin nimikettä kantaa Sportin oma kasvatti Masi Härkönen.

Suurimmat muutokset Vaasassa kohdistuvat puolustukseen. Toisaalta siinä piilee myös lupaavimmat toivot. Liiga-kaukaloista jo aiemmin tutut Miro Karjalainen ja Otso Rantakari palaavat suomalaisten silmien eteen kotkapaidassa. Rantakari saapui Vaasaan ulkomailta, Karjalainen puolestaan pitkän toipumisjakson jälkeen.

Viime kaudella usealla eri tavalla ihastuttanut ja vihastuttanut Zack Hayes vaihtoi Vaasan Montrealin lähiöön Lavaliin. Kolossipakin menetys on kova, mikäli Karjalaisella on vaikeuksia päästä joukkueen ytimeen.

Aatu Aarnio ja SaiPasta hankittu Henri Hietala taistelevat pysyvästä pelipaikasta junioripelaajien ja koeaikapelaajien ohella. Eikä Sport ole unohtanut ruotsalaisvärejä, kun Viktor Lang saapuu HockeyAllsvenskanista kokeilemaan siipiään naapurimaan päätasolle.

Suuret saappaat täytettävänä

Hyökkäyksen pääydin pysyi samana viime kaudesta, mutta yksi iso palanen lähti, kun Jens Lööke siirtyi Ilvekseen. Edellissesongilla Lööken loukkaantuminen näytti, kuinka riippuvaisia Sportin maalinteko ja ylivoimatehokkuus olivat edellä mainitusta pelaajasta.

Lööken saappaiden täyttöä toivotaan KooKoosta saapuneelta Linus Anderssonilta. Viimeisiä palasia koneistoon haetaan TUTOsta saapuneilta hyökkääjiltä. Miika Tiihonen ja Joel Kerkkänen piipahtivat Sport-paidassa jo viime kaudella, ja nyt on aika ottaa askel eteenpäin täyden kauden muodossa.

Ehdottomasti mielenkiintoisin yksittäinen hankinta Sportilta on sveitsiläinen Paul Mottard, mutta 17-vuotias viettänee ensimmäisen kautensa Suomessa juniorisarjassa.

Sportilla on edessään aika, jolloin tulisi näkyä selkeitä askeleita eteenpäin ja näkyvää tulosta olisi myös saatava. Mestiksestä nousseista KooKoo ja Jukurit ovat ottaneet selkeät kehitysharppaukset, ja Sportilla on mahdollisuus näyttää Pitsiturnauksessa, että he kykenevät samaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle