Pitsiturnaus 2024: Pikkaraisen piiskaama patalauma astuu areenalle ensimmäistä kertaa

LIIGA / Artikkeli
Ässät lähtee jatkamaan Pitsiturnauksen finaaliputkeaan.
Kuva © Tiia Mahkonen

Ässät lähtee Pitsiturnaukseen toista vuotta putkeen uuden valmentajan saattelemana, kun Jere Härkälän valmennusurakka jäi Porissa yhden kauden mittaiseksi. Valmennusvastuun otti Jarno Pikkarainen, joka korvasi Härkälän Ässien jäätyä pudotuspelien ulkopuolelle.

Maalivahtiosastolle on tullut pieniä muutoksia viime kaudesta. Ässien viime kauden parhaimmistoon kuulunut Niklas Rubin jatkaa maalinsuulla, mutta vain 11 ottelua pelannut Karolus Kaarlehto on valmis jatkamaan matkaansa, kunhan sopiva seura kaivetaan. Pitsiturnauksessa toisena maalivahtina kiekkoja koppaa Topias Rovio, joka pääsi viime vuoden Pitsiturnauksessa maalin suulle turnauksen finaalissa.

Puolustuksessa Ässät koki isoja muutoksia kesän aikana, kun joukkue menetti takalinjojen neljä parasta pistemiestään. Heitä on paikattu kesän aikana seuran omalla kasvatilla Valtteri Viljasella, Pelicansin hopeajoukkueessa luutineella Kasper Puutiolla ja Tšekistä siirtyneellä Radek Kučeříkilla.

Pitsiturnauksessa näyttöjä valmennusjohdolle antaa Aleksi Anttalainen, joka on koeajalla seurassa syyskuun loppuun asti. Toista näytönpaikkaa kärkkyvää pelaajaa, vasta 17-vuotiasta Lasse Boeliusta ei sen sijaan nähdä turnauksessa, sillä hän on Pikkuleijonien matkassa Hlinka Gretzky -turnauksessa.

Hyökkäyksessä nähdään todennäköisesti tuttu parivaljakko kymmenen vuoden takaa, kun ensimmäisissä harjoituksissa padan ykköskenttää tähdittivät Jan-Mikael Järvinen ja Olli Palola. Palola voitti Järvisen joukkuekaverina maalipörssin kahteen otteeseen vuosina 2014 ja 2015.

Hyökkäyksessä Ässillä riittää määrällisesti pelaajia jopa viiteen ketjuun, joten Pitsiturnauksen aikana rotaatiota kokoonpanossa varmasti näkyy. Mielenkiintoisena uutena nimenä on SaiPasta siirtynyt Jonne Tammela, joka iski viime kaudella 20 pistettä 33 ottelussa.

Pitsiturnauksen suurimmaksi mielenkiinnoksi kohdistuukin se, että minkälainen patasakki kaukaloon astuu. Pikkarainen kertoi keväällä Ässien haastattelussa, että hän pyrkii saamaan joukkueen pelaamaan mahdollisimman aloitteellisesti.

Ässät on pelannut kahtena vuotena putkeen turnauksen finaalissa, pystyykö joukkue jatkamaan saldoaan "Piken" johdolla?

» Lähetä palautetta toimitukselle