Uskomattoman läpimurron MM-jäillä tehnyt Joonas Kemppainen nousi Slovenia-ottelun kahdella pisteellään koko turnauksen pistepörssin neljänneksi tehoilla 3+4=7. Edellä ovat toinen seitsemän pisteen mies Ruotsin Oscar Möller (4+3), sekä kahdeksan pinnan Kanadan Taylor Hall (4+4) ja Venäjän Jevgeni Dadonov (3+5).
Kemppainen on turnauksen toistaiseksi ainoa pelaaja, joka on tehnyt kolme ylivoimamaalia. Myös Leijonien kapteeni Jussi Jokinen mahtuu 20 parhaan tehomiehen joukkoon viidellä tehopisteellään.
Esa Lindell on puolustajien pistepörssin viidentenä (1+3). Lisäksi hän on turnauksen toiseksi ahkerin laukoja. Saman verran, 18 laukausta, on myös Ruotsin huimat seitsemän tehopistettä (1+6) keränneellä Oliver Ekman-Larssonilla.
Puolustaja Jyrki Jokipakka on yllättäen turnauksen tehokkaimpia laukojia, kun kolmesta laukauksesta kaksi on löytänyt tiensä maaliin.
Plus-miinus-tilaston kärjessä on Kanadan Ryan O'Reilly seitsemällä plus-merkillään. Suomalaisista 20 parhaan listalle ei mahdu ketään. Kertooko se sitten tehokkaasta ylivoimasta, joukkueen tasaisuudesta vai vähistä maalipaikoista tasakentällisin?
Pekka Rinteen kolme nollapeliä nostavat hänet korkealle maalivahtien tilastoissa. Päästettyjen maalien keskiarvo on nyt tasan yksi. Vähintään kaksi ottelua pelanneista maalivahdeista vain Yhdysvaltojen Connor Hellebuyck sekä Sveitsin Leonardo Genoni pääsevät samalle tai paremmalle tasolle.
Genonin ja Ranskan Cristobal Huetin lisäksi myös Kanadan Martin Jones on onnistunut pitämään maalinsa puhtaana yhdessä ottelussa.
Jarkko Immosen rooli on pienempi kuin aiemmissa MM-kisoissa, mutta hän hoitaa omaa ruutuaan kohtuullisesti. Aloitukset ovat kotiutuneet turnauksen toiseksi parhaalla prosentilla (68,75%). Edellä on vain Itävallan Michael Raffl (75,00%). Kemppaisen lisäksi myös Aleksander Barkov kaapii aloituksia 60 prosentin varmuudella.
Joukkuetilastot
Alivoimatilastoissa Suomi on Kanadan, Saksan ja Sveitsin kanssa ainoat, joiden alivoima on ollut virheetöntä. Isoista maista esimerkiksi Ruotsin ja Tšekin verkkoon on tehty peräti viisi ylivoimamaalia.
Suomi ja Kanada ovat ottaneet turnauksen vähiten jäähyjä, 22 minuuttia.
Leijonien ylivoima on turnauksen neljänneksi parasta, mutta kokonaisuutena maalinteon tehokkuus, eli laukaukset suhteutettuna maaleihin, ovat vasta seitsemänneksi parhaalla tasolla. Kanada(28) ja Ruotsi(28) ovat tehneet yli kaksinkertaisen läjän maaleja Suomeen (13) nähden. Tässä Leijonilla on eniten parantamisen varaa.
Lähde: IIHF