Kultaa kisoissa voitti Venäjä mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen. Loppuottelussa kolmen maalin takaa-ajoasemasta ohi nousseen Venäjän joukkueesta kolme pelaajaa on noussut ylitse muiden.
Venäjän pistepörssin voiton kisoissa jakoivat Vladimir Tarasenko ja Jevgeni Kuznetsov, jotka tekivät tehot 4+7. On helppo sanoa, että molemmat ovat nouseet merkittäviksi pelaajiksi myös korkeimmalla tasolla eli NHL:ssä. Myös Artemi Panarin on luonut hienoa NHL-uraa, joka tosin alkoi muita myöhemmin. Kaksi muuta vakiorooliin NHL:ssä noussutta pelaajaa ovat puolustajat Dmitri Orlov ja Nikita Zaitsev.
Myös Sergei Kalinin pelasi NHL:ssä, mutta hän päätti palata kotimaahansa täksi kaudeksi. Kalinin onkin tällä hetkellä Euroopassa pelaavien suurin nimi. Moni muu on myös vakioroolissa KHL-joukkueissaan, mutta aikuisten maajoukkueeseen murtautuminen on ollut monelle mahdoton yhtälö. Euro Hockey Tourille piipahduksia ovat tehneet Maksim Ignatovits, Anton Burdasov ja Nikita Pivtsakin. Kukaan ei mässäillyt kisoissa tehoilla, sillä jokainen heistä saalisti vain yhden syöttöpisteen. Sen sijaan muiden tehomiesten urakehitys on ollut vaatimattomampaa. Yhdeksän pistettä tehnyt Maksim Kitsyn on pallotellut jo pitkään KHL:n ja farmiliiga VHL:n välillä.
Maalivahdeissa tilanne on kääntynyt päälaelleen kisoihin nähden. Kolmosmaalivahtina mukana ollut Emil Garipov on luonut aikuisten tasolla parasta uraa. Ak Bars Kazanin veräjänvartijan maalikeskiarvo on 40 ottelussa alle kahden.
Daniil Sobtšenkon ja Juri Urytševin potentiaalia aikuisissa ei ehditty koskaan näkemään, sillä kaksikon elämä katkesi Lokomotiv Jaroslavlin lento-onnettomuudessa vain reilut kahdeksan kuukautta mestaruusjuhlien jälkeen.
Katkerasti hopealle jääneessä Kanadan joukkueessa oli monia tulevaisuuden NHL-nimiä. Supertähden asemaan nousseet ovat kuitenkin varsin harvassa, ja oikeastaan neljä nimeä voi nostaa merkittäväsit esiin. Brayden Schenn ja Jaden Schwartz ovat olleet vahvoja nimiä St. Louis Bluesin miehistössä tällä kaudella, vaikka viimeksi mainittu joutuikin äskettäin sairauslomalle. Myös Nashville Predatorsista löytyy kaksi joukkueen jäsentä suurissa rooleissa: hyökkääjä Ryan Johansen ja puolustaja Ryan Ellis, joka ei ole tosin aloittanut vielä kuluvaa kautta.
Sean Couturier on tehnyt pisteiden valossa suurta läpimurtoaan kuluvalla kaudella. Kaikkiaan toista kymmentä pelaajaa joukkueesta on edelleen vakiomiehistöä NHL:ssä, vaikka muita ei juuri tähtirooleissa näe. Maalivahtiosastolta ei läpimurtoa korkeimmalle tasolle nähty. Mark Visentin pelasi vain yhden NHL-ottelun ja Olivier Roy ei yltänyt siihenkään. Yksi joukkueen jäsenistä on nähty myös Suomen sarjoissa. SaiPaa ja TPS:ää viime kaudella edustanut Curtis Hamilton teki kisoissa neljä maalia.
Yhdysvallat selvisi kotikisoissaan pronssille. Myös jenkkijoukkueesta moni luo uraa NHL:ssä, mutta tähtiluokan pelaajia ei juurikaan ole. Justin Faulk ja Kyle Palmieri ovat toki mahtuneet arvoturnauksissa Yhdysvaltojen unelmajoukkueeseen, sillä Faulk edusti kotimaataan Sotsin olympialaisissa ja Palmieri vuoden takaisessa World Cupissa.
Pittsburgh Penguinsiin myöhemmin päätynyt Brian Dumoulin on joukkueensa kanssa päässyt juhlimaan kahdesti Stanley Cupia. Muita vakionimiä maailman kovimmassa kiekkoliigassa ovat muun muassa Nick Leddy, Charlie Coyle, Chris Kreider ja Jason Zucker.
Kanadan tapaan maalivahdit eivät ole onnistuneet tekemään läpimurtoa. Ykköskierroksen varauksen Jack Campbellin NHL-ura ei ottanut tuulta alleen ja Andy Iles jäi koluamaan farmiliigoja. Kotoisessa Liigassa on nähty kaksi jenkkien pronssijoukkueen pelaajaa. Jeremy Morinin visiitti HPK:ssa jäi lyhyeksi, mutta Jerry D'Amigo edustaa KalPaa edelleen.
![](/sites/default/files/media/ll32.png)
Ruotsi selvisi välieriin, mutta sen kohtalona oli jäädä ilman mitalia. Kisoissa olleista pelaajista pääikäluokkaa nuoremmat ovat nousseet paremmin esiin. Puolustuksessa esiintyivät John Klingberg ja Adam Larsson sekä hyökkäyksessä Gabriel Landeskog ja Rickard Rakell. Vuonna 1991 syntynyt Robin Lehner on noussut Buffalo Sabresin ykkösmaalivahdiksi, mutta NHL:n eliittiä hän ei ole. Kenttäpelaajista Calle Järnkrok ja Jesper Fast ovat parhaiten menestyneitä ysiykkösiä.
Niistä pelaajista, jotka eivät NHL-huipulle ole päässeet, moni on pelannut Ruotsin miesten MM-joukkueessa. Oscar Lindberg on kaksinkertainen maailmanmestari, ja myös Carl Klingberg oli voittamassa viime keväistä titteliä.
Kaikkiaan taso oli korkea. Tällä hetkellä Euroopassa pelaajista vain Fredrik Styrman ja Jesper Thörnberg eivät pelaa pääsarjatasolla, ja näistäkin Styrman käväisi SHL:ssä pelaamassa yhden ottelun tällä kaudella.
Suomen joukkueesta suurimmat nykytähdet ovat puolustajat Sami Vatanen ja Olli Määttä, joka jäi turnauksessa vähälle vastuulle ollessaan kolme vuotta alaikäinen. Hyökkääjistä Joel Armia, Joonas Donskoi ja Erik Haula kuuluvat NHL-joukkueidensa luottonimiin. NHL:ssä on tällä kaudella nähty myös Iiro Pakarinen ja Miikka Salomäki. Teemu Pulkkisen tämä kausi on kulunut AHL:ssä.
Eurokaukaloissa esiintyvistä Jyrki Jokipakka on vahvimpia nimiä mietittäessä olympiaehdokkaita, eikä sovi unohtaa myöskään Joni Ortiota, Jesse Virtasta tai Liigan pistepörssiykköstä Julius Junttilaa. Suomalaisista vain yksi on ajautunut pois huippusarjoista. Henri Tuomisen tämä kausi on kulunut pääosin Tšekin kakkostasolla.
Suomen maajoukkueen päävalmentajana Buffalossa oli Lauri Marjamäki, joka toimii nykyään miesten maajoukkueessa samassa tehtävässä.
![](/sites/default/files/media/ll32.png)
Tšekki joutui tuolloin vielä neljän joukkueen voimin pelattuun putoamissarjaan. Vuodet ovat näyttäneet, että joukkueen miehistö ei ollut erityisen vahva. Ondrej Palat on vuosien mittaan noussut kirkkaasti merkittävimmäksi NHL-pelaajaksi.
Maailman kovimmassa kiekkoliigassa ovat tällä kaudella esiintyneet myös Jakub Jerabek ja Martin Frk sekä aikaisemmilla kausilla Marek Mazanec, Roman Horak, Andrej Nestrasil ja Petr Straka. Määrä on Tšekin kaltaiselle kiekkomaalle varsin vaatimaton.
Viidenteen sijaan kisat päättäneen Sveitsin suurimmat nimet ovat Sven Bärtschi ja Nino Niederreiter, jotka ovat murtautuneet NHL:ään asti.
Joël Verminkin kävi rapakon takana, mutta vakituisen pelipaikan valloitus NHL:ssä ei häneltä onnistunut. Täksi kaudeksi Vermin palasi kotimaahansa. Sveitsin joukkueesta kolme puolustajaa ja kuusi hyökkääjää on pelannut miesten MM-kisoissa, joten yleistaso on varsin korkea.
Slovakia oli kahdeksas ja säilytti paikkansa ylimmällä tasolla. Richard Panik on ainoa, joka on tällä kaudella pelannut NHL:ssä. Farmiliigoja ovat kolunneet Martin Marincin, Tomas Jurco ja Marek Hrivik, joilla on toki NHL-kokemusta tilillään aikaisemmilta vuosilta.
Vuonna 2011 kaksi joukkuetta putosi alemmalle tasolle. Nämä olivat Saksa ja Norja, jotka ovat toki senkin jälkeen käyneet ylimmällä tasolla, mutta olivat tämän vuonna alempana.
Saksan joukkueesta kolme on pelannut tällä kaudella NHL:ssä. Heistä toki Philipp Grubauer on Washington Capitalsin kakkosvahti ja kaksi muutakaan, Tom Kühnhackl ja Tobias Rieder, eivät kuulu joukkueidensa avainhahmoihin. Muuten Saksan joukkue ei ole erityisesti tuonut pelaajia edes MM-kisatasolle. Mattias Plachta ja Marcel Noebels ovat pelanneet kolmet miesten kisat, mutta heidän ja NHL-kolmikon lisäksi vain yksi on pelannut kisoissa, sillä Konrad Abeltshauserilla kisoja on vain yksi.
Norjan joukkueesta harvalla on ollut asiaa kovempiin pääsarjoihin. Kotoisessa Liigassa ovat piipahtaneet Bluesista tuttu Lars Volden sekä Kärpissä yhdeksän ottelua pelannut Nicolai Brynisveen. MM-kisakokemusta on heidän lisäksi myös toisella maalivahdilla Steffen Søbergilla sekä Sondre Oldenilla, joka pelaa nykyään Medvescak Zagrebissa sekä Mats Rosseli Olsenilla.