Ilveksen akatemiassa pisteitä paukutellut Susanna Kupari uskoo onnistumiseen liigatasolle palatessaan − "Kuin kotiin olisi tullut"

Auroraliiga / Haastattelu
Susanna Kupari nousi Ilveksen naisten liigaporukkaan.
Kuva © Timo Savela

Susanna Kupari, 24, palasi naisten liigajäille, kun hänen edustamansa Ilves kohtasi viikonloppuna kahteen otteeseen TPS:n. Hyökkääjän viime kausi kului tupsukorvien akatemiaryhmässä Naisten Suomi-sarjassa.

− Ihan hyvä fiilis. Lauantaina ehkä hieman jännitti ennen ensimmäistä peliä, kun pelasin liigapelejä ensimmäistä kertaa parin vuoden tauon jälkeen. Pikkuhiljaa lähti luistamaan, vaikka ensimmäisessä pelissä oli vielä vähän hakemista. Pystyin parantamaan toiseen kamppailuun.

Edellisen kerran Kupari pelasi pääsarjatasolla kaudella 2021−22, kun hän edusti Vaasan Sportia. Tuolloin hän naputti alemman jatkosarjan pelit ja karsinnat mukaan laskettuna 30 ottelussa 11 (2+9) pistettä.

− Olen saanut hyvän kesän alle. Viime kaudella keskityin lähinnä siihen, että pystyn murtautumaan takaisin. Toivon ja uskon, että joukkueesta löytyy hyvä rooli. Ryhmässä on hyvä olla ja loistava fiilis päästä pelaamaan kovia pelejä, Kupari virkkoi.

Ennen Ilvekseen tuloaan Kupari vietti kauden 2022−23 naisten Suomi-sarjajoukkue S-Kiekossa, joskin hän sai tililleen vain neljä ottelua.

Paluu pääsarjatasolle

Viime kaudella Suomi-sarjassa Kupari paukutti pöytään 18+20=38 pistettä 21 ottelussa. Sesonki oli hyökkääjän uran tehokkain. Toinen silmiinpistävä pätkä osui kaudelle 2018−19, jolloin Kupari edusti Hermestä ja säkenöi naisten Mestis-karsinnoissa. Tuolloin 16 ottelua tuottivat tehopisteet 8+18=26.

− Akatemiassa oli kiva käydä hakemassa erilaista roolia kuin mihin olen yleensä tottunut. Olen enemmän työntekijä kentällä ja tykkään jaella syöttöjä. En ole ollut mikään maalintekijä, vaikka niitäkin saattaa tulla, jos hyville paikoille satun. Pyrin täällä hakemaan enemmän tuota syöttelijän roolia, jossa olen aiemmin ollut.

Kauden 2019−20 Kupari oli pelaamatta kokonaan. Hän on viime vuosina kärsinyt loukkaantumisista. Nyt hän tekee uutta tulemista kansalliselle huipulle.

− Olen viihtynyt tosi hyvin, koska tuo porukka on niin huikea. Jo viime kaudella pääsin käymään muun muassa aamutreeneissä ja olin myös muuten vähän liigan mukana. Sopeuduin silloin jo ryhmään. Kuin kotiin olisi tullut.

Elokuussa Naisten Liigassa tahkotaan harjoitusotteluita. Runkosarja käynnistyy syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Turussa pelattavalla avaustapahtumalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle