Kuortane nollasi HIFK:n maalivahti Lilia Huovisen johdolla − "Tällainen peli heitä vastaan on ihan unelma"

Auroraliiga / Haastattelu
Lilia Huovinen pysäytti HIFK:n. Arkistokuva.
Kuortane pysäytti ja HIFK:n Auroraliigan sunnuntain kierroksella. Maalivahti Lilia Huovinen torjui kotijoukkueen tolppien välissä komean nollapelin. Vaikka Stadin Gimmojen rivit ovatkin tälle kaudelle nuorentuneet, on hallitseva mestari Kuortane-maalivahdin mukaan yhä huippujoukkue.

Auroraliigan sunnuntaikierroksella Kuortane yllätti ja nollasi hallitsevan mestarin HIFK:n kotiottelussaan 3−0. Maalivahti Lilia Huovinen koppasi 19 kiekkoa, eikä päästänyt yhtäkään selkänsä taakse.

− Oli hyvä matsi! Erityismaininta puolustajille ja hyökkääjillekin, jotka auttoivat minun peliäni loistavasti. Otimme paljon blokkeja. Tällainen peli heitä vastaan on ihan unelma! En ole HIFK:ta vastaan ennen nollapeliä pelannut, 17-vuotias veskari hehkutti.

Myös Stadin Gimmojen kokoonpano on elänyt rajusti tähän kauteen tultaessa. Paljon huippunimiä jätti Suomen kaukalot ja suuntasi ulkomaille.

− HIFK on aina HIFK. He pelaavat aina loistavasti, mutta kyllä sen erotti, että sieltä puuttui koko viime kauden tähtikaarti. He ovat kuitenkin aina tosi vaarallinen joukkue, joka pystyy pelaamaan kiekolla tosi hyvin. Ei mitään huonoa sanottavaa heistä ikinä.

HIFK on aina HIFK. He pelaavat aina loistavasti

Myös Kuortaneella on omat systeeminsä siinä, miten ryhmä elää vuosien mittaan. Joukkueen toiminta on sidottu vahvasti toisen asteen opiskelun yhteyteen. Maalivahti Huovisen mukaan nyt jalkeilla oleva rytmiryhmä on kilpailukykyinen Auroraliigaan.

− Meidän jengimme on todella sisukas ja erittäin taistelutahtoinen. Pyrimme aina voittamaan ja teemme sen eteen kaikkemme. Meillä on Kuortaneella kaikki viimeisen päälle ja harjoittelemme huippu-urheilijaelämää. Tavoittemme on mitali tällä kaudella ja uskon, että siihen pystymme.

Monen joukkueen rivit valmennusta myöten muuttuneet ja näin alkukaudesta on vaikea sanoa, kuka kukin lopulta on, mitä menestymiseen tulee. Paljon huippuosaamista on siirtynyt ulkomaille.

− Sarja on todella uudistunut, mutta silti tosi hyvä! Pidän tärkeänä, että pelaajia pääsee lähtemään muuallekin, mutta silti pystymme pitämään sarjan tasoa yllä. Sarja on haastava, eikä mikään joukkue ole helppo vastus.

Kuortane on nyt pelannut neljä runkosarjaottelua, joista sillä on kasassa kahdeksan pistettä. Runkosarjasijoitus sillä on yhdeksän joukkueen sarjassa viides.

− Kyllä se antaa tosi paljon energiaa! Nämä olivat tärkeät kolme pistettä tähän sunnuntai-iltaan. Kyllähän se luo itseluottamusta ja positiivista fiilistä koko joukkueeseen, ja sitä kautta on kivempi ja helpompi lähteä kohti seuraavaa viikonloppua.

Kuortane kohtaa seuraavaksi viikon päästä lauantaina RoKin kotonaan ja sunnuntaina se matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle