Nuori Pihla Ikonen debytoi naisten pääsarjassa voitokkaasti − "Jännitti tosi paljon, mutta olin toisaalta innoissani"

Auroraliiga / Haastattelu
Pihla Ikonen työpisteellään pääsarjadebyytissään Gatorade Centerissä.
Kokeneiden Anni Keisalan ja Janika Järvikarin kirittäjäksi täksi kaudeksi HPK:hon tullut 15-vuotias Pihla Ikonen debytoi naisten pääsarjatasolla hämeenlinnalaisten kauden avausottelussa lauantaina. Tuloksena oli varmaotteinen voitto RoKista. Ikonen haluaa keskittyä tällä kaudella etenkin itsensä kehittämiseen.

HPK voitti Auroraliigan ensimmäisessä ottelussaan RoKin 3−1 Turun Gatorade Centerissä pelattavan avaustapahtuman yhteydessä. Hämeenlinnalaisten tolppien väliin asettunut 15-vuotias Pihla Ikonen debytoi pääsarjatasolla. Vaikka yksi kiekko menikin selän taakse, nuori torjuja suoriutui urakastaan kuivin jaloin. Torjuntoja Ikoselle kertyi 20 kappaletta.

− Tuli aika paljon suorahyökkäyksiä ja haastaviakin tilanteita tuli torjuttua. Hyvin se sitten meni ja saimme voiton, mikä oli tietysti tärkeintä, Ikonen tiesi.

Nuori ja vielä kokematon urheilija tunsi perhosia vatsassaan ennen tähänastisen uransa yhtä isoimmista ottelusta. Hän luotti kuitenkin omaan tekemiseensä.

− Jännitti tosi paljon, mutta olin toisaalta innoissani ja odottavaisilla fiiliksillä. En tehnyt valmistautumisessani mitään eri tavalla, vaan menin niillä jutuilla, millä ennenkin, sillä ne ovat toimineet.

Kokeneiden opissa

Ikonen torjuu kiekkoja HPK:ssa tällä kaudella kahden kokeneen veräjänvartijan kanssa. Naisleijonatähti Anni Keisala ja Suomen kiekkokenttiä pitkään tahkonnut Janika Järvikari ovat teinikyvykkyydelle erinomaisia roolimallejakin siinä, missä ovat erinomaisia tekijöitä pelipaikallaan. HPK:n maalivahtivalmennuksesta vastaa itsekin komean pelaajauran tehnyt Maija Hassinen-Sullanmaa.

− On kyllä tosi hyvä tilanne. Kilpailu kehittää minua varmasti, eikä homma jää kiinni ainakaan maalivahdeistamme tällä kaudella, Ikonen vakuutti.

Kangasniemen Palloilijoiden kasvatti torjui viime kaudella JPK:n alle 16-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjajoukkueessa kuusi ottelua torjuntaprosentilla 90,2. Päästettyjen maalien keskiarvo oli kohtalainen 2,54. Enimmäkseen hän pelasi Jukurien poikajoukkueessa. Hämeenlinnaan Ikonen tuli ottamaan uusia askelia urallaan jääkiekkoilijana.

− Päätavoitteena on kehittyä ja mennä eteenpäin kaikilla osa-alueilla, kuten fysiikassa ja jääntasolla. Haluan tietysti myös päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja silloin, kun pääsen pelaamaan, pelata mahdollisimman hyvin, maalivahti päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle