Tähtihankinta Karson Kuhlman valitsi Lukon muiden sarjojen setelinippujen sijaan: "Haluan voittaa täällä"

LIIGA / Haastattelu
Karson Kuhlman pelaa ensimmäistä kauttaan Euroopassa.
Lukon avainhyökkääjä on nauttinut olostaan Raumalla. Paluu NHL:ään on Kuhlmanin tavoite, mutta nyt hän haluaa ainoastaan keskittyä Lukko-pestiin.

Useat liigaseuraajat hieroivat silmiään heinäkuussa, kun Rauman Lukko tiedotti solmineensa yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Karson Kuhlmanin kanssa.

29-vuotias jenkkihyökkääjä on aloittanut ensimmäisen kautensa Euroopassa väkevästi. Kuudessa liigaottelussa Kuhlman on iskenyt kaksi maalia ja antanut neljä maalisyöttöä. Tehotilasto on plussan puolella kahdeksan pykälää.

– Täällä on pelattu erinomaista jääkiekkoa! Jokainen pelaaja tekee töitä hurjasti ja joukkueet ovat erityisen hyviä puolustamaan. Taitoa on myös kentällä paljon, kertoi Kuhlman perjantain Lukko–HIFK-ottelun jälkeen.

Kuhlman on muodostanut vahvan hyökkäysketjun yhdessä Jami Krannilan sekä Steven Jandricin kanssa. Kyseinen kolmikko on paperilla raumalaisten kakkosketju, mutta pelillisesti sitä voi kutsua joukkueen ykkösketjuksi.

– Hyvin on kausi lähtenyt liikkeelle. Parhaimmillaan pelaamme nopeaa jääkiekkoa ja jos pelaamme omalla tasollamme, niin pystymme voittamaan jokaisen joukkueen tässä sarjassa, totesi jenkkihyökkääjä itsevarmasti.

Kokemusta Stanley Cup -finaalisarjasta

Kuhlmanin hankinnan yhteydessä Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt totesi, että on harvinaista saada tämän tason hyökkääjä Liigaan. Miten ihmeessä yli 100 NHL-ottelun hyökkääjävirtuoosi valitsi Suomen ja Rauman?

– Kävin keskusteluja seuran kanssa ja se sai minut vakuuttuneeksi, että tämä on oikea paikka minulle.

Haastattelun yhteydessä laitahyökkääjä paljastaa, että hänellä oli pöydällä myös useita muita sopimustarjouksia. Esimerkiksi Ruotsin tai Sveitsin pääsarjoista hän olisi saanut selvästi rahakkaamman sopimuksen.

"Jokainen pelaaja tekee töitä hurjasti ja joukkueet ovat erityisen hyviä puolustamaan"

– Se on kuitenkin jo menneisyyttä, enkä halua sitä nyt miettiä. Olen nyt Raumalla, ja keskittyminen on ainoastaan täällä.

147 NHL-ottelun mies pääsi kokemaan jääkiekkoilijan ison haaveen, sillä vuonna 2019 Kuhlman pelasi kaksi ottelua Boston Bruinsin riveissä finaalisarjassa St. Louis Bluesia vastaan.

Kuudennessa finaaliottelussa Kuhlman onnistui jopa maalinteossa tshekkitaituri David Krejcin esityöstä. Legendaarisessa seiskaottelussa Bruins taipui lopulta lukemin 1–4.

–  Totta kai haluan vielä pelata NHL:ssä, mutta nyt haluan voittaa täällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle