Erosen normi-ilta Turussa

LIIGA / Haastattelu
Eronen viimeisteli kauden viidennen maalinsa.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Teemu Eronen kävi tekemässä duunikeikan Turussa. Turkuhallin vaisu yleisö sai todistaa Jokerien kultakypärää kantavan Erosen eleettömän suorituksen. Iltansa hän kruunasi kauden viidennellä maalilla.

Ottelun jälkeen erittäin rennosti haastattelua antanut Teemu Eronen oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon.TPS painosti kolmannen erän hurjasti ja Jokerien huoltajat pohtivatkin joukkueen olleen aivan purjeissa. Erosen mielestä ilta oli aivan normaali.

- Johdimme siinä maalilla. Usein vain käy niin, että kaveri ottaa vähän riskiä ja saa sitä kautta muutaman paikan. Se kuuluu pelin luonteeseen, enkä ollut itse ainakaan lainkaan huolissani. Saimme kolmannen voiton peräkkäin, ja se on se mitä täältä tulimme hakemaankin.

Voiton lisäksi Eronen oli tyytyväinen myös joukkueensa suoritukseen.

- Minun mielestäni pelasimme hyvin, mutta ehkä otimme hiukan liikaa jäähyjä. Puhuttiin ennen peliä ettei annettaisi vastustajalle ylivoimaa. Mielestäni ylivoimapeli oli heidän ainoa mahdollisuutensa. Yhden maalin he saivat siinä tehtyä, ja saivat maalista hiukan lisää puhtia. Mutta siihen asti TPS:llä ei ollut oikein mitään, Eronen perkasi ottelun luonnetta.

Kultakypärä tuntuu sopivan Erosen päähän. Tänäänkin tolppien väliin osunut mies jakoi pistesaldostaan auliisti kiitosta pakkiparilleen Jere Karalahdelle.

- Kyllä ne pisteet nyt maistuvat, kun joukkue voittaa. Tuossa aiemmin kun oli vähän tahmeampaa, niin silloin eivät omatkaan pisteet niin kiinnostaneet, pistepörssin 11:nneksi kivunnut Eronen pohti.

- Jere on tuonut aika paljon uusia juttuja minun pelaamiseeni, iso kiitos kuuluu sinne suuntaan. Ne ovat ihan henkisiä juttuja, jotka vievät pelaamistani eteenpäin. Jeren kanssa pelaamista helpottaa myös, että meillä on kätisyydet vastakkain. Se helpottaa erityisesti syöttämistä ja avauspelaamista, vasemmalta ampuva Eronen eritteli.

Isolla kohulla lopulta Jokereiden rosteriin päätynyt Karalahti on monella tavalla tärkeä mies joukkueelle.

- Jere on hyvä äijä kopissa, ja muutenkin. Hän on erittäin hyvä esimerkki meidän nuorille pelaajille siinä, miten joukkueeseen tullaan sisään. Hän on johtaja, ja hyvä esimerkki. Todella hienoa, että olemme saaneet tuollaisen pelaajan joukkueeseen, Eronen painotti.

Pudotuspelihenkeä odotettavissa

Jokerit ja TPS kohtaavat toisensa uudelleen heti lauantaina Helsingissä. Jokereiden 46-vuotisjuhlaottelussa nähtäneen myös hieman pudotuspelihenkeä.

- Tänään ei vielä ollut sellainen pudotuspelihenkinen peli, mutta huomenna sellainen varmasti tulee. Näitä on pari kauden aikana, ja minä ainakin tykkään tästä, Eronen hehkutti.

Itseluottamusta kuultavalla äänellä puhuneella Teemu Erosella oli jo suunnitelmat selvillä lauantain kamppailua varten.

- Kiva päästä lauantai-iltana pelaamaan juhlapeli kotona, ja TPS:stä saamme hyvän vastuksen sinne. Meillä on ainakin hyvä tunnelataus päällä kun kiekko tippuu jäähän. Voitto alla on helppo lähteä pelamaan!

» Lähetä palautetta toimitukselle