Järveläinen: "Liiga tuli kuvioihin nopeammin, kuin mitä olin ajatellut"

LIIGA / Haastattelu
Järveläiselle Rinkelinmäen hallin käytävät ovat tuttuja.
Kuva © Lauri Meriläinen
Ville Järveläinen teki liigadebyyttinsä Kärppiä vastaan. Vaikka peli oli nuorukaiselle ensimmäinen SM-liigassa, olivat ketjukaverit entuudestaan varsin tuttuja.

HPK:n riveissä nähtiin uusvanha pelimies. Heinolan Peliitoista kasvattiseuraansa palannut Ville Järveläinen pelasi Kärppiä vastaan liigadebyyttinsä.
Mies oli luonnollisesti iloinen liigapaikasta, mutta parannettavaakin itsekriittinen pelimies löysi.

- Hieno fiilis. Varsinkin kun voitettiin ja pelattiin hyvä peli. Tätä on odotettu, Järveläinen kertaili ensimmäisiä tuntemuksiaan ensimmäisen liigapelin jälkimainingeissa.

Peliaikaa Järveläinen kellotti noin 13 minuuttia. Valmentaja Ari-Pekka Selin oli varsin tyytyväinen näkemäänsä. Hän kehui piskuisen laitahyökkääjän hyökkäyspään taitoja. Kehitettävää valmentaja näki puolustuspelaamisessa. Järveläinen oli valmentajansa kanssa osittain samoilla linjoilla.

- Ihan oikeassa Selin on. Oikeastaan parannettavaa on vähän vielä hyökkäyspäässäkin. Ei se sielläkään vielä hyvää ollut. Ensimmäinen  peli vasta takana, joten eiköhän se siitä toivottavasti parane.

Tavoitteet täyteen yksi kerrallaan

Yhdysvaltojen juniorisarjasta Mestikseen saapunut Järveläinen oli monien mielestä yllätysvalinta nuorten MM-kisajoukkueeseen. Ufassa pelattava turnaus oli kuitenkin yksi nuorukaisen päätavoitteista kauteen lähdettäessä.

- Tavoitteena oli pelata hyvä kausi Mestiksessä ja päästä kisoihin. Nuorten MM-kisat olivat minulle iso tavoite.

Liigapaikka aukesi myös nopeasti. Tavoite toki oli olemassa, mutta nopea aikataulu tuli pelimiehelle yllätyksenä.

- Liiga tuli kuvioihin vähän nopeammin, kuin mitä olin ajatellut, mutta hyvä näin. Ei tämä haittaa yhtään.

Tehotrion jälleennäkeminen

Muutama kausi sitten A-nuorten SM-sarjaa dominoi HPK:n tehoketju. Kasvattiseuraansa palannut väkkärä istutettiinkin heti tuttuun ketjuun Teemu Rautiaisen ja Otto Paajasen rinnalle. Jälleennäkeminen oli mukava asia, mutta harppaus miesten peleihin ei ole helppo.

- Onhan se totta kai kiva pelata taas pitkästä aikaa jätkien kanssa. Hieno juttu, mutta kyllä meillä on vielä paljon parannettavaakin. Ei se mikään kauhean hyvä esitys ollut tänään.

Järveläinen ei ottanut tehoketjun kasaamisesta ennakkopaineita, eikä miestä haittaa, vaikka sama kolmikko ei aina kaukalossa yhdessä kiitäisikään.

- Kyllä täällä kaikki jätkät on hyviä. Se on oikeastaan aivan sama kenen kanssa pelaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle