Kärpät pysähtyi loistavaan Järviseen

LIIGA / Haastattelu
Mika Järvinen nollasi Kärpät.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Kärpät jäi perjantaina HPK:ta vastaan osumitta. Suurin syy tähän oli hienosti Kerhon maalin suulla torjunut Mika Järvinen. Oululaiset pommittivat Järviselle 31 torjuntaa, mutta eivät onnistuneet ohittamaan vahtia kertaakaan. Kärpät sai Kerholta turpiinsa maalein 3-0.

HPK-vahti Mika Järvinen keräsi myös Kärppien parhaan pistemiehen ja SM-liigan maalipörssin kakkosen Juha-Pekka Haatajan kehut. Haatajan mukaan Kärppien ja Kerhon välinen kamppailu ratkesi pieniin eroihin, varsinkin hämeenlinnalaisten laadukkaaseen maalivahtityöskentelyyn.

– Vastustajan maalivahti oli hyvällä pelipäällä. Meillä oli kyllä paikkoja. Järvinen oli loistava, siihen se sitten ratkesi. Pieniin marginaaleihin, Haataja tulkitsi.

Perjantainen peli oli jo neljäs HPK:n ja Kärppien välinen yhteenotto. Aiemmat kohtaamiset ovat kaikki päättyneet oululaisten voittoihin, nyt oli Kerhon vuoro poistua kaukalosta voittajana.

Kaikki neljä ottelua ovat olleet niukkamaalisia. Kärpät on kukistanut HPK:n kolmesti lukemin 2-1, 2-1 ja 4-1.

– Jostain ihmeen syystä HPK-Kärpät pelit ovat olleet vähämaalisia, molemmat ovat pelanneet hyvää viisikkopeliä. Paikat ovat olleet vähissä, Haataja ihmetteli.

"Kiekollinen pelirohkeutemme oli hyvällä tasolla"

Perjantaina Kärpät nujertui HPK:lle lukemin 3-0. Vaikka oululaiset jäivät maaleitta oli joukkueen hyökkäyspelaamisessa Haatajan mukaan hyvääkin. Kärpät pyöritteli kiekkoa ajoittain hämeenlinnalaispäädyssä näyttävästi.

– Vaikka ei maaleja tullut, niin kiekollinen pelirohkeutemme oli hyvällä tasolla. Uskallettiin pitää kiekkoa ja pysyä kiekossa ja olla luovia hyökkäyspäässämme. Se oli positiivista meiltä tänään. Uskalsimme pitää kiekkoa vaikka olimme vieraskaukalossa, Haataja näki.

Kauaa ei kärppäleirissä ehditä HPK-tappiota murehtimaan. Sikermä kohtaa heti lauantaina HIFK:n Helsingissä. Haataja tiesi kertoa, kuinka lätty pistetään häkkiin IFK-taistossa. Vastustajan maalille pitää hakeutua hanakammin.

Aivan niin kuin Kerho teki 2-0- osumassaan Kärppiä vastaan. Jesse Saarinen viimeisteli HPK:n toisen niitin Kärppä-maalin edustalta. Hyökkääjä Tuomas Santavuori laukoi kiekon ensin kohti Kärppä-maalia ja Saarinen jatkoi kudin häkin perukoille.

– Nyt meiltä puuttui maalille menijöitä. Olimme usein puoli metriä maalivahdin alueen ulkopuolella, Haataja harmitteli.

– HPK sai puolestaan toisessa päässä enemmän trafiikkia. HPK:n toinen maali, niin ajoivat siinä maalille. Sellaista mekin tarvitsemme huomenna.

Haatajalla riittää uskoa lauantaille

Vankkaa uskoa Haatajalla löytyy siihen, että Kärpät päihittää lauantaina HIFK:n. Siitäkin huolimatta, vaikka peli tulee nopeasti eteen heti perjantaisen mittelön jälkeen. Ja vastassa on torstaina SaiPan tuloksella 4-1 kaatanut ja perjantaina huilannut HIFK.

Kahta peräkkäistä ottelupäivää Haataja ei nähnyt ongelmana.

– Totta kai on kova usko voittoon. HIFK on nousussa ja vahvassa iskussa, mutta pitää valmistautua hyvin ja taistella voiton siitä.

– Peräkkäiset pelipäivät ovat ainakin tähän mennessä sopineet joukkueellemme hyvin. Pitää vain saada vieläkin parempaa vauhtia peräkkäiseen peliin. En usko, että huomennakaan mitään ongelmia on, vaikka vastustajamme onkin tänään huilannut. Se on jopa meidän etu, että pelasimme tänään, Haataja latasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle