Mielipide

Naisten Liigan johtajapesti ei ole taikatemppu, mutta mahdollistaa kiinnostuksen kasvattamisen

Auroraliiga / Kolumni
Henni Laaksosella on edessään paljon töitä, jotta Naisten Liiga saavuttaisi kestävän sarjan aseman. Hänellä on kuitenkin mahdollisuus parantaa sarjan kiinnostavuutta jo alkavalle kaudelle.

Naisten Liiga sai uuden johtajan, kun Henni Laaksonen aloitti Jääkiekkoliiton palveluksessa. Tiedotteessa liiton toimitusjohtaja Sami Kauhanen linjasi, että tavoitteena on nostaa naisten jääkiekko uudelle tasolle.

No, varsinaisesti itse peliä kehittävät tietysti valmentajat ja pelaajat, mutta myös toimiston väellä on oma vaikutuksensa kokonaisuuteen. Jääkiekkoliitolla on jo pitkään ollut pontevat puheet naisten lätkän kehittämiseksi, mutta suuria harppauksia ei ole vielä otettu.

Johtajan palkkaaminen on positiivinen liike ja tuo varmasti jäntevyyttä sekä johdonmukaisuutta moniin asioihin. Kuten Laaksonen itsekin totesi, kyse on pitkästä kehitystyöstä.

Kiinnostavuuteen yleisön silmissä vaikuttavat asiat, kuten ottelutapahtumien, itse otteluiden ja jopa pelin sisällä nähtävät yksityiskohdat eivät ratkea yksittäisellä päällikköpestillä, mutta niitä silmällä pitäen kyseessä on oiva tukitoimi.

Se, mihin Naisten Liigan johtaja voi vaikuttaa tällä punaisella minuutilla on se, miten naisten jääkiekko näkyy nykytilassaan ulospäin. Naisten Liigassa on ongelmiensa lisäksi paljon hyvää. Jokaisessa joukkueessa on paljon mielenkiintoisia tyyppejä ja tarinoita, joista "vain harva tietää ja lopuille ei ole kerrottu".

Laaksosen työpöydällä soisi ensi tilassa olevan muun muassa markkinointikeinojen ja viestinnän toimenpiteiden kehittäminen − kaukalon ulkopuolisen maailman kirkastaminen. Arki, persoonat ja suomalaisen naisten lätkän vivahteikkuus tulee näkyä potentiaaliselle halleihin saapuvalle kansalle heti kauden alkaessa.

Naisten Liigan somekanavissa tulisi näkyä paljon enemmän erilaisia henkilöitä, heidän mielipiteitään ja kokemuksiaan. Sarjan tapahtumista täytyy viestiä näkyvämmin ja toisteisemmin kuin aiemmin on tehty. Pelkät tuloslistat eivät kiinnosta massoja missään muussakaan urheilusarjassa.

Kiinnostava kerronta, selvä viestintä ja kattavat näkökulmat tarjoavat paitsi maksavalle yleisölle, myös nykyisille ja tulevillekin yhteistyökumppaneille hedelmällisemmän pelikentän.

Vaikka naisten jääkiekko ei taianomaisesti saavuttaisikaan yleisön suurta kiinnostusta, pystyy Jääkiekkoliitto ja Naisten Liiga tekemään paljon sen eteen jo nyt. Johtaja Laaksonen tuo varmasti osaamisellaan arvokkaan resurssin lajille, kunhan hän tarttuu toimeen sekä lyhyellä että myös tärkeällä pitkällä tähtäimellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös