Mielipide

Aleksandr Ovetškin - Pelkkä taakka?

NHL, MAAJOUKKUE / Kolumni
Venäläisen jääkiekkoilun keulakuvaan, Aleksandr Ovetškiniin, liitetään useimmissa keskusteluissa mielikuvaan perustuvia, liian negatiivisia arvioita.

Kiukutteleva supertähti, joka surffailee pelin ulkopuolella ja katoaa kuvasta viimeistään tosipelien tullen. Häviäjän luonne, huonoa esimerkkiä näyttävä kapteeni, eikä minkäänlaista motivaatiota puolustuspelaamiseen.

Aleksandr Ovetškin, 28, on kriittisen mielikuvan vanki NHL:ää seuraamattoman yleisön silmissä.

Yksin tämän kauden aikana 55 ottelua Washington Capitalsissa ovat tuottaneet Ovielle 60 tehopistettä (40+20). Hänellä on poikkeuksellinen kyky ja halu maalintekoon, mistä kertovat myös laukaisumäärät. Ovetškin on laukonut selkeästi eniten NHL-pelaajista kuluvan kauden aikana - peräti 298 kertaa.

Capitals-kapteeni on koonnut ensimmäiseen neljään otteluunsa Sotšissa suuriin odotuksiin nähden vaisut tehot (1+1). Ruuti on ollut märkää. Ovetškinista paistaa kuitenkin läpi se NHL:ssä nähty halu ratkaista otteluita Venäjälle.

Ovetškin on maailman parhaita, ellei jopa paras hakeutumaan vapaaseen paikkaan puolustajien väliin. Ovetškinin viimeistely ei petä. 

Sotšissa rinnalle on istutettu Penguins-tähti Jevgeni Malkin, joka kyllä löytää turnauksen edetessä ne tarvittavat syöttölinjat. Paperilla yksi kisojen kovimmista tutkapareista on erittäin vaarallinen ratkaisupeleissä kovien paineiden alla. Silloin, kun muutenkin leveä venäläishyökkäys tarvitsee ratkaisijoita.

Ovetškinilla on ollut tapanaan nousta esiin ottelun tärkeimmillä hetkillä ja hiljentää kaikki kriitikot. Kun ottelu pitää tasoittaa lopussa ilman maalivahtia tai ratkaista jatkoajalla joukkueelleen, nousee Aleksanteri Suuri parrasvaloihin.

Sotšissa tätä ei olla toistaiseksi tarvittu, mutta kahdeksan parhaan joukossa Venäjä tarvitsee ratkaisijan. Pelaajan, joka tekee eron kahden hyvän joukkueen välille. Silloin Ovetškin nousee aivan varmasti esiin.

Maalintekijät ja voittajat muistetaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös