Keskiympyrä: Tyynenmeren divisioona – osumaa ottanut Golden Knights, tekeekö Oilers Panthersit?

NHL / Podcast
Vegas Golden Knights yrittää kampittaa Edmonton Oilersin menoa Tyynenmeren divisioonassa.
Kuva © Andy Devlin / NHLI via Getty Images
Keskiympyrän neljäs kausiennakko sukeltaa Tyynenmeren divisioonan syövereihin. Edmonton Oilers jatkaa mestaruusikkunassa vahvistuneena. Vegas Golden Knightsin ja Calgary Flamesin trendit osoittavat uhkaavasti alaspäin.

Keskiympyrä-podcastin neljäs jakso tarjoilee viimeisen kausiennakon, jossa otetaan kiinni Tyynenmeren divisioonan joukkueiden lähtöasetelmiin. Divisioonan tilannetta ovat analysoimassa Jatkoajan toimittajat Eemeli Aho ja Antti Nikulin.

Edmonton Oilersin viime kausi päätyi kitkerään pettymykseen, kun se hävisi ratkaisevan seitsemännen ottelun Florida Panthersille yllättäviä käänteitä sisältäneessä finaalisarjassa. Leon Draisaitlin vuoden päästä voimaanastuva rahakas jatkosopimus tarkoittaa, että edmontonilaisten paras sauma mestaruuteen on nyt.

Ken Holland sai väistyä Stanley Cup -voittoa jahtaavan seuran GM:n paikalta ja tehdä tilaa Stan Bowmanille. Hyökkäys säilyy yhä Oilersin vahvimpana aseena, mihin lisäpanosta tuovat uudet hankinnat Jeff Skinner ja Viktor Arvidsson.

Divisioonan joukkueista pelaajaliikenne oli huomattavan aktiivista San Jose Sharksissa ja Vancouver Canucksissa, joissa ovi kävi molempiin suuntiin. Sharksin GM Mike Grier lisäsi kokemusta kesän ykkösvarauksen Macklin Celebrinin tueksi, samaan aikaan kun Canucks lisäsi kilpailua kokoonpanossaan. Osaksi Canucksin rinkiä liittyi muun muassa suomalaisvahti Kevin Lankinen.

Toissa kauden mestari Vegas Golden Knightsin leveys sen sijaan otti tuntuvasti osumaa kesän aikana, kun sen riveistä poistuivat Jonathan Marchessault, Chandler Stephenson ja Logan Thompson. Juontajat ennakoivatkin joukkueelle vaikeampaa runkosarjaa, eikä pudotuspelipaikka ole missään nimessä taattu.

Golden Knightsin tavoin kysymysmerkkejä liittyy myös Los Angeles Kingsin suorituskykyyn. Pierre-Luc Dubois'n kauppaaminen Darcy Kuemperiin poisti yhden alisuorittajan, mutta saattoi tuoda toisen keskinkertaisuuden tilalle.

Kingsin ohella Calgary Flames vaikuttaa sekin tunnustaneen tosiasiat. Joukkue kauppasi kesällä sekä ykkösvahti Jacob Markströmin että kärkihyökkääjä Andrew Mangiapanen vaihdossa varausvuoroihin ja puolustaja Kevin Bahliin. Odotettavissa on tietoinen pohjakosketus, jolla Flamesin GM Craig Conroy hakee organisaatiolle uutta nostetta.

Hankintojen ja valmentajanvaihdoksen kautta uutta nostetta hakee myös Seattle Kraken, joka nimitti meritoituneen Dan Bylsman uudeksi päävalmentajakseen. Samalla historiallisesti NHL:n ensimmäisen naisapuvalmentajan, Jessica Campbellin, palkannut seura teki rahakkaat sopimukset Vegasista saapuneelle Stephensonille sekä tuoreelle Stanley Cup -voittajalle, puolustaja Brandon Montourille.

Keskiympyrän kauden neljännen jakson sisältö:

Alkusanat: aamuheräilyä (00:08)
***
Anaheim Ducks (03:30)
Calgary Flames (19:48)
Edmonton Oilers (27:00)
Los Angeles Kings (38:31)
San Jose Sharks (47:34)
Seattle Kraken (53:50)
Vancouver Canucks (59:48)
Vegas Golden Knights (1:06:24)
***
Veikkaukset divisioonan sijoituksista (1:13:02)

Podcast-jakso on nauhoitettu keskiviikkona 25.9.2024.

Jakso on kuunneltavissa Spotifyssa sekä SoundCloudissa.

Keskiympyrä on Jatkoajan NHL-podcast. Sarjan viidennellä tuotantokaudella ohjelman juontajina toimivat Antti Nikulin, Eemeli Aho ja Aki-Petteri Pulkkinen.

Kuulijapalautteita ja aiheideoita voi kirjoittaa Jatkoajan keskustelupalstalle Keskiympyrä-podcastia käsittelevään ketjuun, välittää Spotifyssa tai lähettää Instagramin kautta. Myös Jatkoajan muut somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä kaikista jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle