Kyle Beach tuli julkisuuteen Blackhawksin ahdisteluskandaalin uhrina – "Uskon, että kaikki pelaajat tiesivät tapahtuneesta"

NHL / Uutinen
Chicago Blackhawks voitti Stanley Cupin keväällä 2010.
Kuva © Jonathan Daniel

Chicago Blackhawksin organisaatiota ravistellut ahdisteluskandaali sai keskiviikkona uuden käänteen, kun 31-vuotias kanadalaishyökkääjä Kyle Beach astui julkisuuteen videovalmentaja Brad Aldrichin uhrina. 

Blackhawks julkaisi tiistaina entisen liittovaltion syyttäjän Reid Scharin kokoaman, seuran entiseen videovalmentajaan kohdistuneen tutkinnan tulokset. 107-sivuinen raportti tuli siihen lopputulokseen, että joukkueen silloinen GM Stan Bowman ja muut organisaation johtohahmot tiesivät syytöksistä Aldrichia kohtaan jo toukokuussa 2010. Johtoporras ei tehnyt kuitenkaan asialle mitään kolmeen viikkoon.

Raportissa Beach esiintyy nimellä John Doe. Viime vuosina useissa eurooppalaisissa sarjoissa pelannut Beach halusi tulla julkisuuteen omalla nimellänsä siinä toivossa, että seksuaalisen häirinnän kohteeksi joutuneet uhrit eivät vaikenisi omista kokemuksistaan. 

Blackhawks varasi Beachin ensimmäisellä kierroksella kesän 2008 varaustilaisuudessa. Hyökkääjä ei koskaan pelannut NHL:ssä. 

Beach kertoi omista kokemuksistaan tv-kanava TSN:n haastattelussa keskiviikkona. 

– Heille (Blackhawksin organisaatio), Stanley Cupin voittaminen oli tärkeämpää kuin seksuaalirikollisen pysäyttäminen. Ihmisenä en pysty uskomaan sitä todeksi, enkä voi hyväksyä sitä. Organisaatio kertoi, että syytökseni olivat pohjattomia. He saivat minut uskomaan, että olin valehtelija, Beach kertoo. 

Raportin mukaan Blackhawksin silloinen päävalmentaja Joel Quenneville ja Winnipeg Jetsin nykyinen GM Kevin Cheveldayoff tiesivät Aldrichiin kohdistuneista syytöksistä. Molemmat miehet kertoivat kesällä saaneensa tietää syytöksistä vasta median kautta huomattavasti myöhemmin.

Johtoportaan lisäksi raportti kertoo myös Blackhawks-pelaajien solvanneen Beachia asian tiimoilta. Moni nykyinen Blackhawks-pelaaja on kiistänyt tienneensä Aldrichiin kohdistuneista syytöksistä. 

– Sana levisi äkkiä. Uskon, että kaikki pelaajat tiesivät tilanteesta ja siitä, mitä minulle oli käynyt. Sain kuulla homofobisia kommentteja pukukopissa ja jäällä, Beach kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Blackhawks-skandaali

Jääkiekkomaailmaa ravistuttanut Chicago Blackhawksin ahdisteluskandaali on johtanut syytteisiin, eroamisiin ja Stanley Cup -pokaalin muokkaamiseen. Entisen videovalmentaja Brad Aldrichin toimista tiesivät monet organisaation sisällä, mutta asiasta vaiettiin ja uhrina esiin tullut Kyle Beach jäi ilman tukea.

Uutinen
Useita henkilöitä hyväksikäyttäneen Brad Aldrichin nimi on poistettu Stanley Cupista
3.11.2021 21:58
Chicago Blackhawksin entisen videovalmentajan Brad Aldrichin nimi on ruksittu pois Stanley Cupista.
Artikkeli
Näin Blackhawksin ahdisteluskandaali on edennyt – monta kuukautta kehittynyt saaga kulminoitui kyyneliin ja irtisanoutumisiin
3.11.2021 16:18
Chicago Blackhawksin ahdisteluskandaali on ylittänyt uutiskynnyksen useamman kerran kuluneiden kuukausien aikana. Jatkoaika kokosi kattavan uutisseurantansa asian tiimoilta yhteen.
Kolumni
Gary Bettmanin on aika siirtyä eläkkeelle – sen osoittaa ahdisteluskandaalin kömpelö käsittely
3.11.2021 7:00
Ahdisteluskandaalin uhreista piittaamaton kommentointi asettaa Gary Bettmanin tulevaisuuden NHL:n ylimpänä johtajana kysymysmerkkien alle.

Lue myös