Sharks nappasi Tyler Toffolin mentoroimaan nuorta runkoaan

NHL / Uutinen
Toffoli (keskellä) pelasi menneen kauden Winnipeg Jetsissä.
Kuva © Darcy Finley / NHLI via Getty Images
San Jose Sharks solmi kuusivuotisen sopimuksen Tyler Toffolin kanssa. Sopimuksen vuosipalkka on kuusi miljoonaa dollaria.

New Jersey Devilsiä ja Winnipeg Jetsiä viime kaudella edustanut laituri Tyler Toffoli on solminut nelivuotisen sopimuksen San Jose Sharksin kanssa. Sopimuksen vuosipalkka on kuusi miljoonaa dollaria.

Toffoli pelasi hyvän kevätkauden Jetsissä, jonne hänet kaupattiin siirtotakarajalla. Toffoli merkkautti 18 otteluun 11 (7+4) tehopistettä. Ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjassa Colorado Avalanchea vastaan hän merkkautti kaksi syöttöpistettä.

32-vuotias Toffoli on alkujaan Los Angeles Kingsin toisen kierroksen varaus kesältä 2010. Hän debytoi NHL-jäillä kaudella 2012–13, mutta todellinen läpimurto häneltä nähtiin vasta seuraavalla kaudella, kun Toffoli ja Kings päättivät kautensa Stanley Cupiin.

Kings kauppasi Toffolin Vancouver Canucksiin kaudella 2019–20, minkä jälkeen hän on edustanut Montréal Canadiensia ja Calgary Flamesia ennen viime kauden Devils- ja Jets-visiittejä.

Flamesin paidassa kaudella 2022–23 Toffoli merkkautti uransa parhaat tehot hänen iskiessä 82 otteluun 73 (34+39) tehopistettä. Laituri edusti samana keväänä myös Kanadaa Tampereen ja Riian MM-kisoissa, jossa hän johdatti vaahteranlehdet maailmanmestaruuteen joukkueen kapteenina.

Sharks on vahvistanut runkoaan kauden päätyttyä. Hailauma solmi huhtikuussa kolmivuotisen tulokassopimuksen viime kesän varaustilaisuuden neljännen valinnan, Will Smithin kanssa, minkä lisäksi Sharks valitsi viime viikolla järjestetyssä varaustilaisuudessa ensimmäisellä varausvuorolla huippulupaus Macklin Celebrinin.

» Lähetä palautetta toimitukselle