Carolina voitti viimein, Mellanbyn kuti kohdallaan

NHL:ssä oli vuorossa yhdeksän kamppailun kierros. St. Louisissa isäntien Scott Mellanbyllä oli jyvä kohdallaan kun Blues sai vastaansa Phoenix Coyotesin.

Mellanby iski uransa ensimmäisen hattutempun Coyotesin verkkoon kun Blues otti 6-3-voiton. Ensimmäisessä erässä mies sai aikaiseksi kaksi ylivoimamaalia. Maalien välissä Bluesilta osui Cory Stillman, joten isännät johtivat avauserän jälkeen maalein 3-0.

Toisen erän sujuttua ilman maaleja alkoi Phoenixin kiri kolmannen alussa. Andrei Nazarovin ylivoimamaalin jälkeen Daniel Briere kavensi Ossi Väänäsen syötöstä numeroiksi jo 3-2. Mellanby kuitenkin kasvatti eron jälleen kahteen maaliin ja viimeisteli hattutemppunsa. Daymond Langkow'n kavennusmaalin, jonka syötti jälleen Väänänen, kuittasi Bluesilta - yllätys, yllätys - Scott Mellanby. Ottelun viimeisen maalin löi alivoimalla tyhjiin Martin Rucinsky.

Neljän maalin Mellanbyn lisäksi isänniltä erottuivat pisteiden valossa Corey Stillman (1+2) sekä Pavol Demitra (0+3). Vieraiden paras pistemies oli kaksi maalia syöttänyt Ossi Väänänen. Teppo Numminen sai peliaikaa 23 minuuttia, muttei tehoillut. Coyotesin Paul Ranheimille ottelu oli miehen NHL-uran tuhannes.

Carolinalle vihdoin voitto

Jeff O'Neill iski joukkueelleen 2-0-johdon kahdessa ensimmäisessä erässä ja Bruno St. Jacques iski uransa ensimmäisen NHL-maalin, jonka turvin Hurricanes matkasi kolmanteen erään 3-0-johdossa Pittsburghin vieraana. Päätöserässä 4-0-loppulukemat latasi Kevyn Adams. Carolinan maalissa Kevin Weekes pelasi helpottavan nollapelin torjuen 21 kiekkoa.

Pittsburghin Ville Nieminen aloitti tappelun, josta mies sai itse palkinnoksi 2+2 minuuttia aloittamisesta, sekä tappelemisesta 5-minuuttisen lisäksi 10 minuutin käytösrangaistuksen ja pelirangaistuksen. Joukkuetoveri Steve McKenna selvisi kahakasta 2 minuuttia pienemmällä saldolla. Rauhallisemmin tilanteen ottaneelta Carolinalta jäähyboksiin lähti viideksi minuutiksi pingviiniparin kanssa nahistellut Tomas Malec.

Pittsburghin Mikael Samuelsson on sivussa reilun viikon polvivamman takia.

McInnis ratkaisi Bostonille

Boston Bruins otti 4-1-voiton New York Islandersista. Bruinsin sankari oli hyökkääjä Marty McInnis, joka iski hattutempun 30 kertaa torjuneen Garth Snown selän taakse. Avauserässä McInnis lisäsi Rob Zamunerin maalilla hankitun johdon kahteen maaliin. Kahden erän jälkeen Islanders oli kuitenkin vaarallisesti iholla, sillä Dave Scatchard kavensi ylivoimalla. McInnis teki kuitenkin kolmannen erän molemmat maalit ja ratkaisi voiton Bruinsille.

McInnis hattutempullaan 35 ottelun maalittoman putkensa. Edelisen kerran mies heilutteli verkkoja joulukuun 14. päivä tappio-ottelussa Montrealia vastaan.

Nash ratkaisi jatkoajalla

Columbus Blue Jackets otti kotonaan 5-4-jatkoaikavoiton Vancouverista Rick Nashin maalilla. Ottelun ensimmäisessä ja kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali kummassakin. Avauserässä Todd Bertuzzi vei Canucksin johtoon ja kolmannessa puolestaan joukkuetoveri Bryan Allen vei ottelun jatkoajalle Sami Salon syötöstä.

Toisessa erässä mätettiin maaleja kahden muunkin edestä, sillä Columbus vei erän 4-2. Isäntien maaleista vastasivat Ray Whitney kahdesti, sekä Jaroslav Spacek ja Geoff Sanderson. Ainoastaan Whitneyn toinen maali ei syntynyt ylivoimalla. Vancouverin osumista vastasivat toisessa erässä Markus Näslund ja Brendan Morrison. Myös Morrisonin maaliin merkittiin syöttöpiste Sami Salolle, jonka saldoksi jäi kaksi maalisyöttöä.

Columbuksen Tyler Wright joutui jättämään ottelun kesken reisivamman takia. Lasse Pirjetä istui isänniltä katsomon puolella. Vancouverin Jarkko Ruutu pelasi vajaat kahdeksan minuuttia.

Washingtonissa pistejako

Atlantan maalivahti Pasi Nurminen pääsi heti paluuottelussaan melkoiseen kiekkosateeseen. Capitals pommitti 37 kertaa kohti Nurmisen maalia. Neljä kiekkoa upposi sisään, mutta Atlantan hyökkäys varmisti yhtä monella osumalla yhden pisteen joukkueelle. Ottelun tehomiehet olivat isäntien Jaromir Jagr (2+1) sekä vieraiden kaksi maalia viimeistellyt Dany Heatley.

Jagr käytti paukkunsa jo Capsin kolmeen ensimmäiseen maaliin, joista mies teki itse avauserässä kaksi ja syötti toisessa erässä syntyneen kolmannen. Heatly puolestaan vastasi Thrashersin ensimmäisen erän ainokaisesta, sekä Jeff Cowanin kavennusta seuranneesta tasoituksesta. Kolmannessa erässä Atlanta hankkiutui johtoon Lubos Barteckon maalilla, mutta Ivan Ciernik tasoitti vain kolme minuuttia ennen päätössummeria.

Washington jäi ennen ottelua entistä enemmän maalivahti Olaf Kölzigin varaan, sillä kakkosvahti Sebastien Charpentier joutuu olemaan sivussa käsivamman takia. AHL:stä luukkuvahdiksi kutsuttiin Maxime Ouellet.

Erotuomari Brad Meier joutui viheltämään kaksi viimeistä erää yksin, sillä ottelun toinen päätuomari Scott Zelkin joutui jättämään pelin kesken sairastuttuaan.

Buffalo voitti Leafsin

Owen Nolan ei ehtinyt vielä uuden joukkueensa mukaan, kun Leafs hävisi Buffalolle maalein 4-2. Maalittoman avauserän jälkeen Shayne Corson vei Toronton johtoon, mutta tämän jälkeen heräsi Sabres. Isännät menivät 3-1-johtoon Miroslav Satanin ja Taylor Pyattin maalattua toisessa erässä ja Curtis Brownin kolmannen erän alussa. Robert Svehla kavensi johdon yhteen osumaan, mutta Brownin illan toinen maali tyhjään häkkiin ratkaisi ottelun lopullisesti.

Ottelun tehokkain oli maalin ja kaksi maalisyöttöä saalistanut Buffalon Miroslav Satan. Martin Bironin rooli voitokkaassa ottelussa oli myös merkittävä, sillä Sabres-veskarin varusteisiin tarttui 31 laukausta.

Jyrki Lumme ei päässyt Toronton pelaavaan kokoonpanoon. Aki Berg puolestaan pelasi 14 minuuttia.

Wild ja Predators pistejakoon

Nashville Predators hankki Minnesotaa vastaan 2-0-johdon jo ennen avauserän puoltaväliä Denis Pedersonin ja Scott Walkerin maaleilla, mutta sitten maalihanat sulkeutuivat. Manny Fernandez laittoi lapun luukulle ja torjui 29 kiekkoa joukkuetovereiden tasoittaessa lopputulokseksi 2-2.

Minnesotan maaleista vastasivat toisessa erässä Sergei Zholtok, sekä ylivoimalla tasoittanut Pascal Dupuis. Tomas Vokoun oli Wildille Fernandezin tapaan vaikea ohitettava. Vokoun torjui ottelussa peräti 36 kertaa. Jatkoajan lopussa Predatorsille tarjoiltiin vielä paikkaa voitto-osumaan Wes Walzin saatua 2-minuuttisen kampituksesta. Maali jäi kuitenkin tekemättä ja molempien joukkueiden saldoon lisättiin yksi piste.

Minnesotan Antti Laaksonen sai peliaikaa 17 minuuttia.

Edmonton niukasti Kingsiä etevämpi

Jamie Storr ja Tommy Salo aiheuttivat vastustajiensa hyökkääjille hikisen iltapuhteen. Maalinteko ei kumpaankaan päähän ollut helppoa, mutta Oilersin pelaajat onnistuivat siinä kahdesti. Edmontonin 2-1-voitossa Salo torjui 21 laukausta ja Storr puolestaan 33. Etenkin ensimmäisessä erässä Storr sai venyä parhaimpaansa kun Oilers laukoi kohti maalia 19 kertaa. Ainoastaan Ales Hemskyn laukaus meni maaliin asti.

Toisen erän alussa Lubomir Vishnovsky teki Kingsin ainoan maalin. Anson Carterin maali kolmannen erän loppupuolella kuitenkin riitti tällä kertaa Oilersille kahteen pisteeseen. Kings sai toimitettua kiekon kaappiin vielä reilu minuutti ennen ottelun päättymistä, mutta maali ehti pompata pois paikaltaan ennen kuin kiekko ylitti kokonaan maaliviivan.

Oilers-puolustaja Janne Niinimaa urakoi totuttuun tapaan runsaasti. Tällä kertaa Niinimaalle kertyi lähes 27 peliminuuttia. Mikko Elorannan peliaika oli vähän vajaat 13 minuuttia.

Sturm vei Sharksin voittoon

San Josen Marco Sturm iski kaksi maalia Montrealin verkkoon kun Sharks otti 4-3-jatkoaikavoiton. Kahden erän jälkeen peli oli Montrealille 2-1, kun Donald Audette iski ensimmäisessä erässä ja toisessa Chad Kilger kuittasi Patrick Marleaun tasoitusmaalin. Marleaun osumaan toisena syöttäjänä toimi Teemu Selänne.

Kolmannessa erässä Sharksin Adam Graves tasoitti Habsin johdon ja Marco Sturm vei hailauman johtoon illan ensimmäisellä osumallaan kun peliä oli pelaamatta reilut kaksi ja puoli minuuttia. Canadiens ei kuitenkaan luovuttanut vaan Francis Bouillon tasoitti ottelun kun kolmatta erää oli pelaamatta 1.35. Jatkoajalla sankariksi nousi kuitenkin Sturm, joka tienasi joukkueelleen kaksi pistettä ampumalla kiekon maaliin ajassa 63.58.

Montrealin Saku Koivu pelasi 20 minuuttia ja kaappasi yhden maalisyötön.

San Joselta oli pelistä poissa Nolan-kaupassa hankitun Alyn McCauleyn lisäksi selkävaivainen Mike Ricci.