Kölzig sairastuvalle

NHL / Uutinen
Washington Capitalsin ykkösvahti Olaf Kölzig on näillä näkymin sivussa ainakin joukkueen kolme seuraavaa ottelua käsivamman takia. Capitals täydensi maalivahtikaksikkonsa kutsumalla Sebastien Charpentierin farmista. Waiverista poimitun puolustaja Alex Henryn saavuttua kaupunkiin Caps lähetti laituri Mike Farrellin farmijoukkue Portland Piratesiin.

Kölzigin loukkaantuminen sattui maanantain aamujäillä hänen saatuaan laukauksen käteensä. Vamman ei odotettu häiritsevän pelaamista, mutta maanantai-illan ottelussa Pittsburghia vastaan Olie päätyi kuitenkin varmuuden vuoksi luukkumieheksi. Tutkimuksissa selvisi, ettei luita ole murtunut, mutta turpoaminen estää pelaamisen. Kättä tutkitaan seuraavan kerran ensi maanantaina ja silloin selviää jatkuuko sairasloma.

Kölzigin loukkaantuminen tulee huonoon aikaan joukkueen kannalta. Washington palasi juuri kahdeksan ottelun vieraskiertueelta, jonka aikana joukkueen hyökkäyspeli on ollut tehotonta. Niinpä Kölzigin loistava alkukausi on pitänyt Capitalsit useana iltana mukana pelissä antaen edes jonkinlaisen mahdollisuuden kerätä pisteitä. Nyt torjuntavastuun joutuu ottamaan kokenut kakkosvahti Craig Billington tai farmijoukkueen ykkösveskari Sebastien Charpentier, joka aloitti kauden kakkosvahtina Washingtonissa, mutta sai myöhemmin siirron Portlandiin.

Billingtonin kausi ei ole alkanut mitenkään vakuuttavasti. Hän aloitti kauden farmissa, mutta suostuttuaan palkanalennukseen kutsu kävi jälleen ylös Capseihin. Kauden ensimmäisessä ottelussaan Biller päästi kolme maalia kahdeksasta vedosta ja joutui vaihtoon jo kymmenen minuutin pelin jälkeen. Kahdessa muussa Billerin pelaamassa ottelussa Caps pelasi tasan Floridan kanssa ja hävisi Penguinseille 3-2.

Charpentier aloitti kauden Capseissa, mutta joutui yllättäen farmiin jo ennenkuin ehti edes pelata yhtään ottelua. Hän on aloittanut kauden Portlandissa voitolla, kahdella tasurilla ja yhdellä tappiolla torjuntaprosentin ollessa päälle 93%. Voi olla hyvin mahdollista, että Caps peluuttaa tänä iltana Charpentieriä Bostonia vastaan antaen näin hänelle uuden mahdollisuuden tehdä sen mitä odotettiin tapahtuvaksi jo harjoitusleirillä eli Billingtonin syrjättämisen kakkosvahdin paikalta.

Henry sisään, Farrell farmiin

Washingtonin waiver-listalta poimima puolustaja Alex Henry sai vihdoin luvat maahanmuuttoviranomaisten kanssa kuntoon ja saapui kaupunkiin. Tämä tiesi yhden pelaajan lähettämistä farmiin ja odotetusti tämän kohtalon koki laituri Mike Farrell. Farrell ehti pelata neljä ottelua lähinnä nelosketjussa todella vähäisellä peliajalla. Henryn saapumisen myötä Capseilla on yhdeksän puolustajaa ja kaksitoista hyökkääjää kokoonpanossaan.

Lähde: www.washingtonpost.com

» Lähetä palautetta toimitukselle