Huippuvahti Vasiljevski pysäyttämään Ruotsin kultajunaa

MAAJOUKKUE / Ennakko
Ruotsalaiset ovat saaneet juhlia Malmön kisojen aikana.
Kuva © Vilja Päätalo - vilja.paatalo@jatkoaika.com
Suomen tai Kanadan finaalivastus ratkotaan nuorten MM-kisojen ensimmäisessä välierässä, jossa kohtaavat itä- ja länsinaapurimme.

Ruotsi ja Venäjä kohtaavat jo toisen kerran näissä kisoissa. Ensimmäinen kohtaaminen alkulohkovaiheen päätöspäivänä päättyi Ruotsin niukkaan 3-2-voittoon.

Ottelu ei luvuista huolimatta ollut tasainen. Ruotsilla oli ottelussa tuplasti maalipaikkoja vastustajaansa nähden, mutta Venäjän taitava maalivahti, KHL-seura Salavat Julajev Ufassa pelaava Andrei Vasiljevski piti lukemat tasaisina.

Ruotsi on ollut näiden kisojen vakuuttavin joukkue. Kotiyleisönsä edessä pelaava joukkue ei ole tähän mennessä häkeltynyt paineista, sillä Tre Kronor on voittanut kaikki ottelunsa. Joukkueen vahvuuksiin kuuluvat huikea hyökkäysmateriaali - muun muassa NHL-ketju, jossa pelaavat FIlip Forsberg ja Elias Lindolm, sekä Alexander Wennbergin johtama kakkosketju - ja aggressiivinen pelityyli, joka tukahduttaa kovalla paineen annolla vastustajan pelinrakentelun alkuunsa.

Venäjän taitavat yksilöt

Täysin aseeton ei Venäjäkään ole. KHL-vahti Vasilevskin huippupeli voi pysäyttää Ruotsin taitavat hyökkääjät, ja joukkueesta löytyy taitoa päästä parilla syötöllä Ruotsin paineen alta pois ja pyrkiä iskemään maaleja vastahyökkäyksistä. Ruotsin maalivahti Oscar Danskin todellinen vire on arvoitus, sillä miestä ei ole vielä testattu kunnolla näissä kisoissa.

Puolivälierässä USA:ta vastaan Venäjän ratkaisijaksi nousi Nikita Zadorov. Puolustajan kova lyöntilaukaus osoittautui ylivoimapelissä täysin mahdottomaksi pysäytettäväksi jopa USA:n taitavalle Jon Gilliesille. Joukkueen tehokkain pelaaja näissä kisoissa on ollut NHL-hyökkääjä Mihail Grigorenko jolla on kasassa tehot 4+3.

Ruotsi möyhensi omassa puolivälieräottelussaan Slovakian numeroin 6-0. Työnäyte oli vakuuttava, sillä vaikka slovakialaiset ennakkoon heikompia olivatkin, oli joukkueella riveissään Martin Rewayn, David Grigerin ja Milan Kolenan muodostama, hurjia tehopistemääriä iskenyt ketju.

Ruotsi lähtee neljältä Suomen aikaa alkavaan kamppailuun selvänä ennakkosuosikkina, mutta huipputaitavien venäläisten kanssa ei ole varaa hermoilla hetkeäkään.

» Lähetä palautetta toimitukselle