Vedenjakajalla - pääseekö Jokipojat voiton päähän mitalipeleistä?

MESTIS / Ennakko
Jokipojat kävi nappaamassa kotiedun Vaasasta.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sportin ja Jokipoikien ottelusarjan neljäs ottelu käydään muista kamppailuista poiketen jo maanantaina. Panokset alkavat olla kovat, sillä jos Sport ei onnistu voittamaan, niin Jokipojat kampeaa itsensä mitalipelien porteille. Ottelusarja on Jokipojille kolmen ottelun jälkeen 2-1.

Jokipojat pyöräytti ottelusarjan edukseen kahdella peräkkäisellä voitollaan, kun Sport kaatui ensin viikonloppuna kotihallissa ja heti perään Vaasan Kuparisaaressa jatkoajalla. Lauantain ottelussa molemmat onnistuivat maalinteossa peräjälkeen, ja jatkoaikasankariksi nousi Sportissakin viime kaudella pyörähtänyt jokipoika Sami Blomqvist.

Paikkojen tuhlailu varsinkin Sportilla oli surullista. Tilanteita oli, mutta niiden hyödyntäminen tuntui olevan vaasalaisille ylitsepääsemätöntä. Sportin tuleekin hyödyntää paikkansa Mehtimäen maanantai-illassa, tai Jokipojat korjaa jo kolmannen voittonsa.

Tommi Laine blokkasi laukauksen lauantain ottelussa ja sai osuman ikävän näköisesti jalkaansa. Sport-luotsi Pasi Räsänen ei juurikaan kommentuinut Laineen tilaa lehditötilaisuudessa. Vaasalaisten puolustusosastolle on kuitenkin odotettavissa vahvistusta lähiaikoina. Varmaa tietoa ei ole koska, mutta Matti-Pekka Pelkonen on käynyt jo jäällä harjoittelemassa. Muuten vaasalaisten kokoonpano pysynee kutakuinkin samana.

Jokipojilta Aleksi Elorinne lähti lauantaina kesken ottelun palaamatta kentälle. Hänen pelikuntonsa on vielä kysymysmerkki.

– Vammoja on tullut, mutta kaikki haavat nuollaan tällä hetkellä, paljastaa punamustien kakkosluotsi Jouni Varis verkkolehti Mehtimäkeläiselle.

Myös paljon puhuttanut tuomaripeli noussee suureen asemaan. Vaasassa nähtiin runsaasti jäähyjä viimeisimmässä ottelussa. Tuomareiden toiminta keräsi sekä kritiikkiä että kiitosta. Sportin päävalmentaja Räsänen ei ollut mielissään lauantaisen ottelun jälkeen tuomareihin.

– Saadaan sellaisista tilanteista jäähyjä, josta kaveri ei saa. Mielummin sitä pelaisi viidellä viittä vastaan kuin koko ajan ylivoimalla tai alivoimalla, ärähti Räsänen.

Jos Jokipojat voittaa, niin Sport joutuu pelaamaan siitä eteenpäin selkä seinää vasten. Odotettavissa on hyvinkin fyysinen kiekkoilta. Sport tulee hakemaan hurjalla höyryllä kotietuaan takaisin, ja Jokipojat taistelee kotiyleisönsä edessä toiseksi viimeisestä kiinnityksestä mitalipeleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle