Mielipide

Pelkät taskuraketit eivät riitä Tapparalle

LIIGA / Kolumni
Olli Palola, Pekka Jormakka ja Jan-Mikael Järvinen muodostavat Tapparan pelottavan, sähäkän kakkosvitjan. Jääkö kolmikko kuitenkin liian yksin?

Tappara lähti maajoukkuetauolle hilpeissä tunnelmissa. Joukkue on voittanut viimeisestä yhdestätoista ottelustaan yhdeksän. Merkittävintä on, että kirvesrinnat eivät hävinneet lokakuun aikana kertaakaan kotonaan.

Sarjassa Tappara nousi aina kolmannelle sijalle, ja on kärjessä viilettävän kärppälauman ehdoton ykköshaastaja Liigan palatessa tauoltaan.

Onko Tapparan tilanne kuitenkaan näin ruusuinen? Mitä ykkössijalle nouseminen vaatii?

Tapparan sisäinen pistepörssi kertoo oleellisen sekä hyvässä että pahassa.

Olli Palola ja Pekka Jormakka ovat Tapparan parhaat maalintekijät, kun Jan-Mikael Järvisen kädet ovat käyneet sisäisen syöttöpörssin ykköstilaan oikeuttavalla tavalla. Tapparan kakkosvitja muodostaa kirvesrintojen sisäisen pistepörssin kärkikolmikon.

Pelillinen pudotus kolmikon jälkeen on aivan liian suuri.

Jalkojen on yksinkertaisesti auettava talven aikana.

Kun Juha Metsola on erinomaisessa tikissä, Tapparan puolustus on päässyt aivan alkupelien suurista virhesumistaan ja vain maailmanmestari Pasi Puistolan pelaaminen on ollut maajoukkuetaukoon saakka heikolla tasolla, katse kääntyy väistämättä hyökkääjiin.

Edellä mainitun tehokolmikon suurin etu vastustajiaan vastaan on liikkeen, peli-ilon ja taidon yhdistelmä. Osan tästä liukasliikkeisyydestä tulisi tarttua muihinkin Tappara-hyökkääjiin tauon jälkeen.

Ville Niemisen, Kristian Kuuselan ja Antti Erkinjuntin yhteenlaskettu plusmiinustilasto on 14 astetta pakkasen puolella. Eritoten kahden jälkimmäisenä mainitun on parannettava puolustuspeliään. Pelkät Kuuselan maalit ja Erkinjuntin taidokkaat syötöt eivät vie Tapparaa sen omiin tavoitteisiinsa.

Tapparan lokakuun puolessa välissä hankkiman Josh Greenin peli on lupaavan näköistä, mutta konkarin pelilliset hienoudet jäävät palkitsematta(8. 3+0= 3) juuri Niemisen ja Erkinjuntin keskellä.

Kapteeni-Niemisen pelaaminen heijastaa monilta osin Tappara-hyökkääjien tilaa. Jalkojen on yksinkertaisesti auettava talven aikana.

Jarkko Malinen oli kauden avausotteluissa Tapparan paras hyökkääjä, mutta kaksi tehtyä maalia eivät ole ykkössentterin lukema. Chris Connollyn on löydettävä teräville potkuilleen suoraviivainen suunta tai katsomo kutsuu.

Mallia moni Tapparan konkari voi ottaa vaikkapa nuoresta, neljään peliin neljä pistettä tahkonneesta Toni Kallelasta.

Muuten menestyskevät voidaan unohtaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle