HIFK sai ikäviä loukkaantumisuutisia – Jasu sivussa miltei puoli vuotta, myös Mäkiaholle pitkä huili

LIIGA / Uutinen
Juhani Jasu on sivussa pitkään.
HIFK tiedotti perjantaina kahden hyökkääjän loukkaantumisesta.

Hyökkääjät Juhani Jasu ja Daniel Mäkiaho ovat pitkään sivussa HIFK:n kokoonpanosta. Seura tiedotti asiasta perjantaina verkkosivuillaan. Tiedotteen mukaan Jasun vamma vaatii leikkaushoitoa, ja hän on sivussa kaukaloista noin viiden kuukauden ajan. Mäkiahon toipumisennusteeksi puolestaan arvioitiin 5–6 viikkoa. Kumpikin hyökkääjistä siirtyi Helsinkiin kuluvaksi kaudeksi.

Jasun, 36, kohdalla pitkä loukkaantuminen on erityisen harvinainen, sillä hän on pelannut joka kaudella vähintään 48 runkosarjaottelua kaudesta 2009–10 alkaen. Lukko-kasvatti juhli Liiga-uransa 900. ottelua viime viikolla Tapparaa vastaan.

Alkaneella kaudella TPS:n paidasta punaisiin siirtynyt Jasu on iskenyt yhden maalin viiteen otteluun. Kokeneen keskushyökkääjän sopimus HIFK:n kanssa on kaksivuotinen.

Jukureista kesällä saapunut Mäkiaho ehti pelaamaan neljässä runkosarjaottelussa ennen loukkaantumistaan. Hän merkkautti otteluissa yhden syöttöpisteen.

Kumpikin pelaaja pelasi vielä HIFK:n edellisessä ottelussa SaiPaa vastaan viime lauantaina.

Loukkaantumisten myötä HIFK:n kokoonpanoon perjantain Lukko-otteluun nousee Liiga-tasolla debytoiva Aatu Karjalainen. Harjoituskaudella edustusjoukkueessa esiintynyt 19-vuotias on pelannut alkukaudesta kuusi ottelua U20 SM-sarjassa tehoin 1+6.

» Lähetä palautetta toimitukselle