Suomeen palannut Joonas Nättinen arvostaa Ilvestä − "Hienoin organisaatio, missä olen pelannut"

LIIGA / Haastattelu
Joonas Nättisen alku on ollut hieman takkuinen, vaikka joukkueella on kulkenut erinomaisesti.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Joonas Nättinen siirtyi kahden rikkonaisen Ruotsin kauden jälkeen Tampereen Ilvekseen. Joukkueen alkukausi on ollut erinomainen, mutta Nättinen tunnustaa, että oma peli on vielä kaukana parhaasta.

Joonas Nättinen oli yksi nimekkäimmistä tämän kauden hankinnoista koko Liigaan. Hän on ollut hyvin tunnollinen kahteen suuntaan, mutta tehot ovat puuttuneet.

− Alku on ollut aikalailla hakemista. Kaksi edellistä kautta Ruotsissa menivät heikosti loukkaantumisten takia ja niiden vuoksi pelasin kovin vähän, toteaa Nättinen.

Nättinen sanoo, että rikkonaisuus kahdelta kaudelta vaikuttaa varmasti samoin kuin kovin erilainee sarja. On siis oltava kärsivällinen ja varsinkin, kun Ilveksen ykkösketju on ollut kovassa vedossa, Nättinen on saanut vailla paineita hakea parasta pelikuntoaan.

− Ruotsissa käännettiin peliä vielä nopeammin kuin täällä, mutta muuten sarjojen vertaaminen on vaikeaa, kun HV:ssa rämmimme sarjan alapäässä. Ilveksessä olemme vain voittaneet pelejä Liigassa tähän mennessä. Silloin on kovin erilaista pelata.

"Venäjällä puolustaminen oli vähäisempää kuin täällä"

Ennen Ruotsiin siirtymistä, Venäjän aloitettua hyökkäyssotansa, sentteri pelasi neljä kautta Venäjällä KHL:ssä. Niinpä hän on hyvä asiantuntija vertaamaan sarjan tasoa Liigaan.

− Sarja oli oikein mukava ja yksi tärkeimmistä asioista viihtymisessä oli pelien hyökkäysvoittoisuus. Se meni osalla jopa niin veriin, että myöhemmin on saattanut olla vaikeuksia tottua kurinalaiseen puolustamiseen.

Nättiselle on tullut alkukaudesta kokemusta myös CHL:stä.

− Mieluummin CHL:ää pelaa näin alkukaudesta kuin harjoituspelejä. Saamme hyviä reissuja poikien kanssa sekä tietysti kovia pelejä. Otteluruuhkat ovat vain järjettömät.

"Pelien määrä on ollut ihan posketon!"

Nättinen suomii kovin sanoin otteluohjelmaa, joka on ollut todella raju Ilvekselle.

− Kyllä siellä varmaan ihan järkevät ihmiset laativat otteluohjelmia, mutta pelien määrä on ollut ihan posketon. CHL omalta osaltaan vaikuttaa, mutta silti on vaikea ymmärtää tätä tahtia. Lauantaina Lukko-peli oli kolmas neljään päivään ja nyt taas vedetään tästä tiistaista sunnuntaihin neljä peliä, hän kertoo.

Pelaajien ohella kolme kotipeliä viikossa vaikuttaa helposti yleisömääriin ja sitä kautta seuran talouteen.

Nättisen mukaan viikko menee pitkälti pelatessa, palautteluun pelien väleissä, syömiseen ja hyviin uniin.

"Ilveksessä kaikki hoidetaan viimeisen päälle"

Siirtoa Ilvekseen Nättinen pitää hyvin onnistuneena. Hän kehuu organisaation hoitavan pienetkin asiat todella laadukkaasti. Vielä, kun puitteet areenalla ovat huikeat ja joukkue menestyy, niin olo on oikein hyvä. Joukkueen menestys omalta osaltaan helpottaa sopeutumista uuteen seuraan ja organisaatioon. Nättinen kiteyttääkin lopuksi lauseen, joka on varmasti mannaa kaikille organisaation jäsenille kuin myös faneille:

− Ilves on hienoin organisaatio, missä olen pelannut!

» Lähetä palautetta toimitukselle