Mestis-viikko: RoKi ja Jokerit täyttivät hallin kahdesti, TUTO jatkoi vahvassa vedossa

MESTIS / Artikkeli
Samuel Salonen oli viikon tehokkain pelaaja pistein 2+5.
Kuva © Tiia Mahkonen
RoKin ja Jokerien otatuksia seurasi Rovaniemellä täysi tupa, 3550 katsojaa kahtena iltana peräkkäin. Kaukalon puolella TUTO jatkoi vahvaa menoaan. Ikävämpiä uutisia tarjosi IPK:n tehohyökkääjä Leo Ringin loukkaantuminen päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena.

Mestis-viikko käynnistyi alkukankeuden jälkeen vahvan vireen löytäneen Jokerien vakuuttavalla 4–1-kotivoitolla Hermeksestä reilun 4500 katsojan edessä. Jokerien viikon päätti vierailu Lappiin, jossa se kohtasi RoKin kahdessa loppuunmyydyssä ottelussa. Perjantain ottelussa RoKi nappasi kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen, lauantaina Jokerit oli vahvempi lukemin 4–0.

Hermes vajosi kolmen tappion myötä pudotuspeliviivan alapuolelle karsijan paikalle. Sieltä löytyy myös useamman pisteen keskikastista jäänyt Hokki, joka sai lauantaina pitkästä aikaa täytettä pistepussiinsa hävittyään voittomaalikilpailun Ketterälle. Sarjataulukon kärkipaikan lunasti nimiinsä kaikki viikon kolme otteluaan reippaalla maalierolla voittanut TUTO.

Tappiottoman viikon pelasivat myös viime kauden finalistit IPK ja Ketterä. IPK löytyy sarjan kakkospaikalta kaadettuaan viikon aikana paikallisvastustajansa Hokin ja lauantaina vajaalla kokoonpanolla KeuPan. Ketterä päihitti Hokin lisäksi Hermeksen, ja tekee vaikean alkukauden jälkeen nousua sarjan hänniltä kohti sille tutumpia kärkisijoja.

Imatralaisten riveissä kauden ensimmäiset ottelunsa pelasi myös kokenut hyökkääjä Jasper Lindsten. Lindsten kirjautti Kajaanissa yhden syöttöpisteen.

Viikon onnistuja

Viikon onnistujaksi on helppo nostaa vahvan syysvireen löytänyt TUTO. Jonne Virtasen suojatit lunastivat viikon kolmesta ottelusta täydet yhdeksän sarjapistettä maalierolla 15–5. 

Turkulaisten onnistujia pelaajien osalta olivat tehot 3+3 hurjastellut Juha Rautiainen, pisteet 1+5 summannut ja pisterpössin kakkostilalle noussut Miku Ronkainen, alkukaudesta ainoastaan pisteet 2+1 kerännyt, mutta viime viikolla 3+2 takonut Samu Markkula, puolustajan paikalta 1+4 tehoillut Jesse Vuorela ja lauantaina Joensuun Kiekko-Pojat nollannut Emil Vuorio.

Jonne Virtasen joukot lähtevät uuteen viikkoon sarjakärjessä.

Viikon tehokkain pelaaja tuli kuitenkin Helsingistä, kun Jokerien Samuel Salonen mässäili peräti pisteet 2+5.

Tässä yhteydessä maininnan ansaitsevat toki myös Rovaniemen viikonlopun kaksi loppuunmyytyä RoKi–Jokerit-ottelua. Loppuunmyydyt pelit eivät ole Mestiksessä arkipäivää, eivätkä varsinkaan perättäisten päivien pelit. Yleisömäärä oli yhtäältä osoitus siitä, että Rovaniemen kiekkobuumi elää ja voi hyvin ja toisaalta, että Jokerit kiinnostaa yleisöä edelleen. Osansa 3550 katsojaa per peli käsittäneessä yleisömäärässä oli myös runsaslukuisella Jokerien fanijoukolla, joka oli matkustanut napapiirille omiensa tueksi.

Viikon pettymys

Voitokkaan edellisviikon jälkeen päättynyt viikko oli Kokkolan Hermekselle sysimusta, sillä se hävisi kaikki viikon kolme otteluaan. Kokkolalaiset joutuivat toteamaan paremmakseen vuoron perään Jokerit, TUTOn ja Ketterän. Maalierokin oli murheellinen neljä tehtyä ja 15 omiin päästettyä.

Tuloksen ulkopuolisista asioista tähän kategoriaan voidaan nostaa Hokin Topi Heiskasen taklaus, joka osui IPK:n kultakypärää Leo Ringiä päähän keskiviikon Hokki–IPK-ottelussa. Ring vietiin pääosuman jälkeen ambulanssilla sairaalaan. Viime kauden pistepörssin voittaja voi IPK:n tiedotteen mukaan tilanteeseen nähden hyvin.

Heiskaselle määrättiin koko Mestis-kauden tähän mennessä pisin, viiden ottelun mittainen pelikielto.

Viikon yllättäjä

20-vuotias tulokasvahti Sisu Heikkeri on kantanut lokakuussa päävastuuta Jokerien maalilla, ja oli torjuntavuorossa myös viikon kaikissa kolmessa ottelussa. Tiistaina kotihallissa Heikkeri pysäytti kiekot 95 % varmuudella ja lauantaina nollasi RoKin. Heikompi ilta sattui ainoastaan perjantaina, kun selän taakse meni kolme kiekkoa.

Ennen tätä kautta ainoastaan juniorikiekkoa pelannut Heikkeri on tullut ennakkoluulottomasti aikuisten sarjoihin ja ryövännyt erityisesti lokakuun peleissä torjuntavastuuta vuotta kokeneemmalta Henri Risikolta.

Viikon erikoisuus

Lauantain kierroksella kaikki Baltian maat olivat Mestiksen maalintekijätilastossa edustettuna. Latvialaisista osuivat Hokki–Ketterä-ottelussa Hokin Artūrs Homjakovs ja Ketterän Anrī Ravinskis, virolaisista IPK–KeuPa-ottelussa KeuPan Marek Potšinok ja liettualaisista niin ikään KeuPassa kiekkoileva Martynas Grinius. Lisäksi näiden kahden ottelun pelipaikkakunnat sijaitsevat vain noin sadan kilometrin päässä toisistaan.

Alkavan viikon nostot

Jo alkuviikosta nähdään pari ennakkoasetelmiltaan mielenkiintoista Mestis-otatusta. Tiistaina viikon avaavat KeuPa ja TUTO. Ottelu on sikäli mielenkiintoinen, että KeuPa on päästänyt sarjassa vähiten maaleja ja TUTO puolestaan tehnyt eniten. Kyseessä on siis todellinen puolustus vastaan hyökkäys -mittelö.

Heti keskiviikkona vastakkain ovat sarjan jumbofinaalissa jo kauden kolmatta kertaa Hokki ja Hermes. Hokki kaipaa kipeästi pisteitä ottaakseen muuta ryhmää kiinni, kun Hermes taas haluaa katkaista viime viikon ikävän kierteen alkuunsa.

Viikon huipentavana helmenä voidaan pitää lauantaista TUTO–IPK-ottelua, jossa yhteen iskevät sarjan kiistattomassa kärkiottelussa Kupittaalla sarjataulukon kahta kärkisijaa miehittävät joukkueet.

» Lähetä palautetta toimitukselle