SHL-viikkokatsaus: Suomalaisilla maalivahdeilla vaikeaa, sarjanousija Brynäs yllättää

SHL / Artikkeli
Christian Heljanko ei tällä kaudella loista tilastoissa.
Kuva © Jarno Hietanen

SHL-kautta on takana 11 kierrosta, ja kärkipaikassa on kiinni viime viikon tapaan Luleå HF. Luleån pistesarakkeeseen kertyi viime viikon kahdesta ottelusta vain kaksi pistettä jatkoaikavoitolla Växjö Lakersista. Joukkueen suomalaisille ei kummastakaan ottelusta herunut pisteitä.

Lauantaina Luleå kärsi kotonaan yllättäen 0–3-tappion Brynäs IF:lle. Kauden tahmeasti aloittanut Brynäs on parantanut otteitaan ja on kivunnut sarjassa jo neljänneksi tasapisteissä toisena olevan Färjestad BK:n ja kolmosen Timrå IK:n kanssa.

Gävleläiset voittivat molemmat viikon ottelunsa, kun Luleån lisäksi kaatui Skellefteå AIK lukemin 3–4. Toista kauttaan Brynäsin valmentajana työskentelevä Niklas Gällstedt on saanut iskostettua joukkueeseen haluamansa pelitavan, jossa maalinedustan miehittäminen on tärkeässä roolissa.

Gällstedt vietti kahdeksan kautta apuvalmentajana Sveitsissä ja Saksassa ennen paluutan kotiin. Ennen ulkomaan kierrostaan hän työskenteli Brynäsin U20-joukkueen päävalmentajana. Valmentajan lisäksi huomioitavaa joukkueessa on merkittävä määrä pelaajia, jotka ovat palanneet vanhaan seuraansa. Kokeneille Johan Larssonille, Jakob Silfverbergille ja Oskar Lindblomille olisi varmasti löytynyt töitä muualtakin.

Skellefteålle viime viikko oli vaikea, sillä joukkue hävisi Brynäsin lisäksi jumbo MoDolle lukemin 4–3. MoDo katkaisi samalla seitsemään otteluun venyneen tappioputkensa. Voiton lisäksi MoDo onnistui nappaamaan yhden pisteen jatkoaikatappiosta suurimaalisessa ottelussa Linköping HC:ta vastaan.

Lukemiin 6–5 päättynyt ottelu ei ollut kummallekaan suomalaismaalivahdille helppo, kuten ei alkukausikaan. Christian Heljangolla torjuntaprosentti 88,40 oikeuttaa SHL:ssä sijaan 13, kun taas Lassi Lehtinen löytyy sijalta 15 torjuntaprosentilla 87,82. Paras suomalainen tässä tilastossa on Växjön Emil Larmi sijalla 11 ja lukemalla 89,39 %.

Pistepörssin kärkipaikalla on Färjestad-kaksikko David Tomášek (9+8) ja Oskar Steen (10+5), joka johtaa myös maalipörssiä.

Paras suomalainen on edelleen sijalta kahdeksan löytyvä Robert Leino lukemilla 2+9. Leinonkin tahti on hiipunut kauden alun otteluista, sillä neljään viimeiseen otteluun ei pistesarakkeeseen ole kertynyt pistettäkään. Lauantain ottelussa hyökkääjän peliaika jäi myös aiempaa pienemmäksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle