Melart: ”Jokerit ei joutunut tekemään töitä tarpeeksi”

LIIGA / Haastattelu
Jokerit nappasi maanantai-iltana jo kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla aseettoman kotijoukkueen 3-1-numeroin.

Mikko Kurvisen paikan helsinkiläisten takalinjoilla ottanut Ilari Melart toi joukkueen tekemiseen äijämäisyyttä ja teki myös kotijoukkueen ainoan maalin. Uran ensimmäinen pudotuspelimaali ei ymmärrettävistä syistä lämmittänyt tappioon päättyneen ottelun jälkeen.

HIFK paini maanantaina niiden samojen ongelmien kanssa kuin sarjan kahdessa aiemmassakin ottelussa. Joukkueen työmoraali oli edelleen korkealla, mutta maalipaikoille kotijoukkue ei juurikaan päässyt.

– Ne [Jokerit] eivät joutuneet tänään tekemään töitä aivan niin paljon kuin me oltaisiin haluttu, apea Ilari Melart puhalsi.

HIFK sen sijaan joutui tekemään töitä hartiavoimin. Joukkue repi ja raastoi veren maku suussa, mutta tulostaululla raataminen ei näkynyt. Jokerien koko illan kasassa pysynyt puolustuspaketti sai kotijoukkueen pyristelyn näyttämään ajoittain jopa surkuhupaisalta.

– He eivät anna meille helppoja maaleja. Ei siinä oikeastaan muuta eroa ole, Melart analysoi.

Vaikka kotijoukkueen tekeminen näytti läpi illan tuskaiselta puurtamiselta, sitä se ei 23-vuotiaan puolustajajärkäleen mielestä ollut.

– Oli ihan helvetin kiva pelata... tuloksesta huolimatta. Kyllä mä nautin.


Ilari Melartin ensimmäinen playoff-maali vei HIFK:n 1-0-johtoon.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

”En mä ole valmis lomille”

HIFK:n ahdinko näyttää tällä hetkellä todella syvältä. Jokerit on riisunut hallitsevat mestarit täysin aseista. Ilari Melart ei suostu näkemään asiaa näin.

– En mä ole valmis lähtemään vielä kesälomalle. En todellakaan, puolustaja linjasi napakasti.

Se on kuitenkin selvää, että kesäloma koittaa jo keskiviikkona, jos HIFK:n otteet eivät parane radikaalisti.

– Varmaan vähän videota katsellaan, miten he saivat ne kaksi aika helppoa maalia ja pidetään huoli siitä, ettei niitä tulee enää neljännessä pelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle