HIFK:n organisaatiomuutokset eivät vaivaa konkari Ilari Melartia – "Tuolla laitetaan itseänsä likoon"

LIIGA / Haastattelu
Tulevalla kaudella HIFK:n kapteenina toimii Ilari Melart.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Muutoksien keskellä olevan HIFK:n kaikilla johtajilla tuntuu olevan sama tavoite: kehittyä ja tulla paremmaksi. Myös kapteeni Ilari Melartilla on vastaavat haaveet.

Helsingin IFK on kokenut suuria muutoksia kevään ja kesän aikana. Seura sai uuden toimitusjohtajan, urheilujohtajan ja nuorten kehitysjohtajan. Sen lisäksi seuralla on uusi kehitysryhmä, jonka tavoitteena on auttaa urheilustrategian laatimisessa ja toimeenpanossa. Joukkueen riveihin liittyi myös muutama uusi pelaaja.

HIFK:n kapteenin, Ilari Melartin, mukaan pelaajat ovat asettuneet kokoonpanoon hyvin. Melart kuvailee uusia pelaajia "laatupelaajiksi". Joukkueen vahvuudet olivat kapteenille selvät.

– Yllättävän hyvin liikkuu jalka pelaajilla ja se, mikä ei ole muuttunut mihinkään: tuolla laitetaan itseänsä likoon. En tiedä syytä, mutta homma toimii joukkueella hyvin ja taistelemme kovaa. Vaikea meitä vastaan on maaleja tehdä. Sitten on kuitenkin yksilötaitoa tuolla kärkikentissä.

Jo aikaisemmin mainitut ja mielipiteitä herättäneet organisaatiomuutokset eivät näy Melartin mukaan erityisen paljoa pelaajan arjessa.

– No en minä tiedä, ovatko ne ihan älyttömästi näkyneet. Toki uusia ihmisiä on tullut paljon. Ja toki jatkuvastihan tuossa jutellaan juuri Pessin (urheilujohtaja Janne Pesonen) ja ehkä vähän harvemmin myös uuden toimitusjohtajan kanssa. Harvoinhan nyt valtavia muutoksia yön aikana tapahtuu, mutta koko ajan sitä yrittää löytää uusia juttuja.

Melart ei ota erityisemmin kantaa siihen, ovatko organisaatiomuutokset hänen mielestään hyviä vai eivät.

– Se, mikä minulle merkkaa kaikista eniten on, että voitamme enemmän otteluita ja kaikki, mikä tehdään sen eteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle