Kuopion aika opetti Huohvanaiselle paljon

MESTIS / Haastattelu
Kuusi vuotta Kuopiossa täytti Henri Huohvanaisen tavoitteet. Seuraavaksi on tarkoitus auttaa kasvattajaseura Jokipoikia entistä parempaan menestykseen Mestiksessä.
uutinen

Huohvanainen palaa ja kuusi jatkaa Jokipojissa
[lue lisää]

Huohvanainen siirtyi Kuopioon syksyllä 2002, jolloin Jokipojat tahkosi syvällä Suomi-Sarjassa. Kolme ensimmäistä KalPa-vuotta kului Mestiksessä, ja kaikki huipentui juhlavaan liiganousuun keväällä 2005. Joukkuekavereina viilettivät tuolloin mm. NHL-tähdet Kimmo Timonen, Sami Kapanen ja Adam Hall. Sitä ennen palkintokaappiin oli kiinnitetty jo Mestiksen kultamitalit edelliskeväältä.

Seuraavat kolme kautta 28-vuotias Huohvanainen vietti ammattilaispelaajan elämää SM-liigassa.

– Suurin tavoite toteutui ja sain kiekkoilla kolme vuotta työkseni. Kuopion vuosilta jäi muutenkin käteen vaikka mitä. Vuodet opettivat ensinnäkin paljon urheilijana olemisesta, kasvoin sinä aikana ammattiurheilijan elämään.

– Treenillisesti oltiin menossa ammattimaiseen suuntaan heti aluksi ja sitten tuli liiga-aika. Toisekseen Mestiksen mestaruudet ja aika liigassa jäivät tietysti hyvin mieleen, muistelee laitahyökkääjänä pelaava Huohvanainen mennyttä kuutta vuotta.

Tänä keväänä oli kuitenkin sopiva aika palata takaisin kotikaupunkiin.

– Monet asiat vaikuttivat, mutta täältä oltiin kiinnostuneita ja tarjolla on iso rooli ja vastuuta sekä kentällä että kopissa. Kauden aikana piti ajatella jo tulevaa ja ajattelin, että olisi kiva pelata vielä Joensuussa. Sitten (valmentaja Jarno) Pikkarainen otti yhteyttä ja sanoi olevansa menossa Jokipoikiin. Kuvio vaikutti mielenkiintoiselta, joten innoissani olen tulossa, iloitsee Huohvanainen.

Osapuolten pääsemistä yhteisymmärrykseen auttoi epäilemättä se, ettei ensi kauteen entistä kovemmin tavoittein valmistautuvassa KalPassa enää tarvittu joensuulaisen panosta.

– KalPasta ei tarjottu sopimusta, mutta ei itseänikään olisi kiinnostanut enää jatkaa samassa roolissa. Kuusi vuotta on pitkä aika samassa seurassa, joten maiseman vaihto varmasti piristää. Vuosi kerrallaan pelaan kuten tähänkin asti, mutta missään tapauksessa en ole tulossa jäähdyttelemään. Kaikkeni teen sen eteen, että kehittyisin pelaajana, kertoo Huohvanainen.

Siirtyminen liigakentiltä Mestikseen tuo myös haasteita. Kolme kautta on mennyt puhtaasti puolustavassa roolissa ja vähäisellä peliajalla, mutta ensi kaudella odotukset miestä kohtaan ovat korkealla ja yleisö kaipaa tehoja.

– Ei minusta mikään pelintekijä tule, vaan otan kiekollisessa ketjussa oman roolin ja pelaan tuttujen vahvuuksieni kautta. Ei ole tietenkään helppo muutos, mutta valmiudet on, vakuuttaa Huohvanainen lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle