Virkeä Ässät haastaa ongelmissa painivan Bluesin

LIIGA / Ennakko
Espoossa nähdään perjantaina mielenkiintoinen kohtaaminen, kun kuuden päivän sisään neljännen ottelunsa pelaava Blues kohtaa koko viikon levänneen Ässät. Siinä kun Ässät on tähän aikaan vuodesta usein itse etsinyt uutta valmentajaa, saavat porilaiset nyt mahdollisuuden heilutella Blues-luotsi Ted Satorin pallia.

Suurin toivein kauteen lähtenyt espoolaismiehistö aloitti runkosarjan kolmella voitolla, mutta sen jälkeen joukkueen ote on lipsunut. Viimeisestä kahdeksasta ottelustaan Blues on hävinnut
seitsemän, ja nuo kaikki yhden maalin erolla. Ennen kaikkea joukkueen maalinteko on tökkinyt pahasti. Nimivahva hyökkäyskalusto ei ole ollut maineensa veroinen.

Maalinteko on ollut ongelmallista myös Ässille. Joukkue pystynyt luomaan kiitettävästi maalipaikkoja, mutta Bluesin verrattuna nimettömästä hyökkäyskalustosta ei ole löytynyt tarpeeksi ratkaisuvoimaa. Viimeksi lauantaina Ässillä olisi ollut kaikki mahdollisuudet kaataa kotonaan Helsingin IFK, mutta hyvätkään tilanteet eivät johtaneet täysosumiin. Paikkoija tuhlailivat tuolloin erityisesti Vjatsheslav Fandul ja Samu Wesslin, mutta syyttävät katseet kohdistuvat Porissa sittenkin Martin Bergeroniin. Kanukkisentteri hankittiin ratkaisemaan patapaitoja viime kaudella vaivanneet maalintekovaivat, mutta kauden ensimmäisten pelien jälkeen Bergeron ei ole pystynyt heiluttelemaan vastustajien verkkoja. Bergeronin tilastot näyttävät tällä hetkellä koko lailla säälittävältä: 2+1 ja -7.

- Maalinteko on meidän akilleen kantapäämme, Ässä-valmentaja Mika Toivola myöntää.

- Mitä Bergeroniin tulee, niin totta kai olen pettynyt ykkössentterimme ja hänen ketjunsa (laidoilla Samu Wesslin ja Timo Salonen) peliin. Toisaalta muut yhdistelmämme ovat toimineet sen verran hyvin, etten halua rikkoa niitä. Muutenkin kokoonpanomuutokset viimeistelyn petraamiseksi ovat mielestäni vähän tekohengitystä.

Erilaiset sarjaohjelmat

Kuten todettua, Blues ja Ässät lähtevät peliin hyvin erilaisista lähtökohdista. Kotijoukkueelle perjantai-illan vääntö on peräti neljäs kuuden päivän sisällä, kun taas porilaiset ovat saaneet ladata akkujaan koko viikon. Edellisen kerran Ässät oli tulessa viime viikon lauantaina (kotitappio IFK:lle), ja kun sitäkin peliä edelsi neljän päivän huili, ei patapaitojen luistinten pitäisi ainakaan kiivaan ottelutahdin vuoksi painaa.

- Me olemme tämän viikon aikana keskittyneet ihan peruasioihin. Fyysisesti on menty aika lujaa, Mika Toivola selvittaa.

Blues pelasi edellisen ottelunsa torstaina, kun se kävi kokemassa kirvelevän vierastappion Pelicansille. Toivola odotti alkuillasta mielenkiinnolla, miten Bluesille Lahdessa kävisi.

- Etenkin jos Blues tänään häviää, niin se varmasti vaikuttaa joukkueen esitykseen. Pitkään kaivatun voitto taas voi saada pelaajat unohtamaan kaiken väsymyksen. Joka tapauskessa meidän pitää lähteä liikkeelle kovalla luistelulla.

- Blues on kiekollisesti taitava porukka, eikä meillä ole varaa mihinkään yltiöpäisiin sinkoiluihin. Oman pelin pitäisi kyllä riittää, kunhan vastustajaa ei päästetä rauhassa rakentelemaan kuvioitaan, Toivola pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle