Sarjakärki Espoossa

LIIGA / Ennakko
Pystyykö espoolaisryhmä pysäyttämään Kärpät?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues pelaa toisen ottelunsa tauon jälkeen kotikaukalossa. Vastus ei suinkaan helpotu tiistaisesta, sillä nyt vastaan saapuu sarjakärkeen siirtynyt Oulun Kärpät.

Molemmat joukkueet voittivat tiistain kierroksella. Blues oli SaiPaa parempi voittomaalikilpailussa maalein 4-3. Vielä ennen ottelua ilman maaleja olleista pelaajista Marco Rosa onnistui kahdesti ja Eetu Pöysti kertaalleen.

Kärpät voitti sarjan toisessa ääripäässä keikkuvan Ilveksen maalein 5-3. Oululaisten ote lipsui ottelun päätöserässä, mutta pystyivät pitämään etunsa loppuun asti. Jussi Jokinen palasi joukkueen kokoonpanoon ja on edelleen päässyt pisteille jokaisessa pelaamassaan ottelussa. Oululaisten rutiinitaso on tällä hetkellä korkealla, eikä suuria heikkouksia ole. Pientä kritisoitavaa voi löytää alivoimasta.0

Ottelu on joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Blues oli ensimmäisessä matkalla selvään voittoon ennen Camilo Miettisen viisiminuuttista. Kärpät iski kolme ylivoimamaalia, mutta hävisi lopulta 3-4. Oulussa Kärpät jyräsi puhtaaseen 4-0-voittoon Julius Junttilan hattutempun voimin.

Kärppien riveissä on kaksi muutakin työsulkuvahvistusta. Jason Demers kuuluu liigan kärkipakkien joukkoon. Kyle Turris oli ollut ykkösketjussa, mutta Jokisen paluu pudotti hänen asemiaan. Yhteispeli Tomas Plihalin ja Ivan Humlin kanssa ei lähtenyt sujumaan tiistaina.

Blues lepuutti Juuso Ikosta, jotta hän palautuisi paremmin nuorten maajoukkueturnauksesta. Tämän myötä syntyi uusi ketju, jossa pelasivat Miettinen, Rosa sekä Miro Aaltonen. Varsinkin Miettisen ja Rosan yhteispeli tuntui sujuvan, joten kaksikkoa ei ole helppo erottaa.

Bluesin tahti on hiipunut kauden edetessä. Osittain syyn voi laittaa vastustajien parantuneisiin otteisiin. Blues on myös ainoa joukkue, jossa ei ole pelannut vielä yhtään työsulkuvahvistusta. Tällä hetkellä ilman vahvistusta on myös SaiPa, jossa Cory Emmerton kävi pelaamassa yhden ottelun ennen loukkaantumistaan.

Kärpät muuttaa ketjukoostumuksiaan. Jokinen saa laidoilleen Humlin ja Juha-Pekka Haatajan, Turrisin ketjussa pelaavat Toni Kähkönen ja Miikka Salomäki. Kokoonpanoon palaa Ville Pokka, maalissa pelaa Johan Backlund.

Bluesin sairaslistalla ovat Arto Laatikainen ja Tobias Salmelainen, jotka ovat sivussa toistaiseksi. Kärpillä poissaolijoita on enemmän: Vähintään kuukauden sivussa ovat olleet Oscar Eklund, Tomi Körkkö, John Norman sekä Jari Viuhkola. Juuri ennen taukoa myös Joonas Donskoi ja Ville Mäntymaa loukkaantuivat.  

Seuraa Heitä

Mikko Kuukka #19 | Herning

Puolustaja

Otteet ovat olleet vaihtelevia, mutta viime aikoina suuntaus on ollut parempaan.

Marco Rosa #70 |

Keskushyökkääjä

Kanadalainen vastasi ensimmäistä kertaa toden teolla häneen ladattuihin odotuksiin tiistaina. Se varmasti vapauttaa peliä.

Kyle Turris #8 |

Keskushyökkääjä

Johti Kärppien kärkiketjua, mutta miten peli onnistuu muiden laiturien kanssa?

Antti Mäkilä #14 |

Oikea laitahyökkääjä

Try-outilla oleva pelaaja on ollut vahva nelosketjun roolissa. Iski ensimmäisen kärppäosumansa tiistaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle