Tähtiä monttuun

LIIGA / Ennakko
Yksi kovimmista pelimiehistä Niiralan jäällä pitkään aikaan.
Kuva © Timo Savela
KalPan ja TPS:n kohtaamisessa jäällä nähdään suomalaisyleisölle tuttuja ja ehkä vielä toistaiseksi tuntemattomia tähtiä. Vaikka kuopiolaisille tuttu Pekka Virta ei enää olekaan turkulaisten penkin takana, kotiyleisöllä on paljon nähtävää vierasjoukkueen riveissä.

Kuopiossa moni oli varmasti merkinnyt jo hyvissä ajoin ensimmäisen TPS-kotipelin kalenteriinsa, sillä olihan Pekka Virta pitkään KalPan peräsimessä. Virran kannattajien harmiksi TPS päätti vapauttaa oman kaupungin miehen tehtävästään ja palkkasi tilalle Juha Pajuojan. Mielenkiintoa Niiralan montussa kuitenkin riittänee tästä huolimatta.

Säät ovat vaihdelleet Aurajoen rannalla kovasti syksyn mittaan ja joukkue vahvistuikin melko rajusti heti valmentajanvaihdoksen jälkeen. Vaikka turkulaisten joukkueessa on alisuorittajia, on Palloseuralla heittää jäälle maailmanmestarit Mikko Koivu ja Petteri Nummelin, sekä Lauri Korpikoski.

Mielenkiintoinen lisämauste otteluun on se, että viime viikonlopun maajoukkueturnauksen ykkösketjun miehet, Koivu ja Sakari Salminen, pelaavat vastakkain.

Stanley Cup-voittaja Alec Martinez sai tiistaisessa Tappara-ottelussa kiekon ikävästi suuhunsa, ja on Pajuojan arvion mukaan sivussa pitkään. Muita loukkaantuneina olevia pelaajia turkulaisista ovat Markus Palmroth ja KalPastakin tuttu Timo Salo. Maalivahti Antero Niittymäki aloitti Tapparaa vastaan, mutta joutui jättämään leikin kesken. Turkulaisten maalille luistelee Atte Engren.

Stepan kotiyleisön eteen

KalPa esittelee kotiyleisölleen uuden NHL-apunsa, New York Rangersia edustavan Derek Stepanin. 22-vuotias Stepan pelasi jo tiistaina Pelicansia vastaan ja kellottikin heti melkoiset minuutit. Nuori jenkki väsyi pahasti ottelun edetessä, joten on arvoitus kuinka peluri onnistuu palautumisessaan raskaan ottelun jälkeen. Takana on kuitenkin pitkä pelaamattomuus.

Toista hankintaa, Petri Lammassaarta, ei nähdä jäällä varmaankaan ennen vuodenvaihdetta. Eurajoen mies on tarkoitus kuntouttaa loukkaantumisten jäljiltä maltillisesti ja rauhassa pelikuntoon. Muita poissaolijoita ovat varmuudella polvensa telonut Pauli Levokari, sekä hyökkääjät Jukka Hentunen ja Ossi Saarinen.

Sami Kapanen poistui tiistaina jäältä avauserässä, mutta alustavien arvioiden mukaan kapteeni lienee pelikykyinen jo torstaina.

Pilkahduksia paremmasta

KalPaa on moitittu pitkin syksyä liian hitaista lähdöistä. Hyökkäyksen käynnistäminen on ollut huonosti organisoitua, eikä kiekkoa ole saatu vastustajan alueelle.

Jari Laukkasen valmentamat kilpipaidat osoittivat tiistaina merkkejä terävistä avauksista ja erilaisista variaatioista hyökkäyksen käynnistämiseksi. Muutamia kertoja kiekko pelattiin nopeasti suoraan vastustajan siniviivalle ja tuloksena oli lähes poikkeuksetta vaarallinen hyökkäys ja potentiaalinen maalintekopaikka. Hitaita lähtöjä ei juuri ollut, mutta nekin toimivat keskimääräistä paremmin.

TPS hakee vielä pelitapaansa, mutta Petteri Nummelinin pystysyötöt ovat kovan kaliiberin ase mitä tahansa liigajoukkuetta vastaan. Yksilötaitoa riittää muillakin sektoreilla. Koivun ja Korpikosken kaltaisten vahvojen hyökkääjien takia KalPa-puolustajien alusasut eivät varmasti kestä kuivana pitkään.

Tiistaisissa otteluissa KalPa haki niukan vierasvoiton Lahdesta. Pelicans kaatui Janne Kolehmaisen maaleilla 2-1. Turkulaiset kävivät matkalla Kuopioon häviämässä kirvelevästi Tapparalle. Voitto ratkaistiin Hakametsässä vasta voittomaalikilpailussa, jonka jälkeen voitto kirjattiin kotijoukkueelle 5-4.

KalPa on runkosarjan viidennellä sijalla, tasapisteissä ottelun vähemmän pelanneen Jokereiden kanssa. TPS:n kohdalla katseen joutuu kääntämään huomattavasti alemmaksi, sillä sijoitus on vasta 13. Tosin tasapisteissä oleva Pelicans on pelannut ottelun enemmän.

Seuraa Heitä

Artturi Lehkonen #62 | Colorado

Laitahyökkääjä

Aiheutti Turussa jopa pienen kohun, kun siirto Kuopioon julkistettiin. Superlupaus pelaa torstaina ensimmäistä kertaa kasvattajaseuraansa vastaan.

Janne Kolehmainen #55 |

Laitahyökkääjä

Teki kaksi maalia tiistaina Pelicansin verkkoon, eikä kypärätemppukaan ollut kaukana. Alkukausi on ollut vaisu, aukesiko nyt ketsuppipullon korkki?

Corey Locke #61 | AHL

Keskushyökkääjä

AHL-taitoniekan saapumista Turkuun paukutettiin ja rummutettiin joka puolella. Locken piti olla liigan johtava pelaaja ja kanukin niskaan lastattiin isot odotukset. Tehot 1+9 eivät hirveästi hurraahuutoja mustavalkoisissa herätä.

Brian Willsie #24 |

Laitahyökkääjä

Ontariolainen on liigan maalipörssissä peräti neljäntenä. Teki tiistaina joukkueensa viimeisen maalin ja on kannatellut joukkuettaan, vaikka muut ovatkin ympärillä alisuorittaneet. Kokenut kanadalainen iski maalin peräti seitsemässä ensimmäisessä liigaottelussaan!

» Lähetä palautetta toimitukselle