Ei mikään 90-luvun iloittelu

LIIGA / Ennakko
Jokerit ja TPS olivat joskus maan kaksi suurinta ja kauneinta. Siitä on kuitenkin aikaa.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Kun Jokerit ja TPS kohtaavat perjantaina, aloitetaan tilaisuus muistelemalla Petri Variksen uraa. Moni katsoja varmasti toivoisi ottelun aikanakin paluuta niihin vuosiin, kun nämä joukkueet tarjosivat maan parasta jääkiekkoa. Sitä tuskin on tällä kertaa luvassa.

Kuntokäyrät

Molemmat joukkueet ovat saaneet harjoitella rauhassa, sillä edellisen kerran ne pelasivat edellisellä viikolla. Juuri mitään muuta hyvää kummankaan lähtökohdista ei voi sanoa.

Sarjajumbo TPS ei ole voittanut marraskuun alun maajoukkuetauon jälkeen peliäkään varsinaisella peliajalla. Kaksi edellistä otteluaan turkulaiset ovat sentään hävinneet vasta voittomaalikilpailussa.

Kotijoukkue Jokerit on välillä pystynyt voittamaankin, mutta sarjasijoitus on silti hiljalleen painunut keskikastin alempaan puolikkaaseen. Maalinteko on ollut joukkueelle erittäin vaikeaa, eivätkä lukuisat loukkaantumiset ole helpottaneet tilannetta.

Ratkaisun paikat

Jokerit johti joukkueiden kahta edellistä kohtaamista kumpaakin avauserän jälkeen 2–0. Mikäli isännät pystyvät perjantaina maalaamaan jälleen alussa, on TPS:n ennestään taipunut selkäranka koetuksella.

Tosin juuri maalinteko on ollut helsinkiläisten pelin heikoin lenkki viime viikkoina. Jopa TPS pystynyt tekemään marras–joulukuun aikana ottelua kohden lähes kokonaisen maalin enemmän kuin perjantain isäntänsä. Muita joukkueita kuin Pelicansia vastaan Jokerit on tehnyt edellisen kuukauden aikana kymmenessä ottelussa yhdeksän maalia.

TPS:n kannalta ihanteellinen tilanne olisi, jos Jokerit kenttätapahtumien hallinnasta huolimatta ei saisi osumaa aikaan. Joukkueen kärsivällisyys ja luottamus omaan tekemiseensä on näissä tilanteissa nimittäin kovalla koetuksella. Jos vieraat vielä onnistuisivat itse maalinteossa, alkaisi jokerikypärien takapuolella jyskyttää pelko jälleen yhdestä nollapelistä vastustajan maalivahdille.

Kokoonpanot

Jokerit menetti edellisessä ottelussaan sairastuvalle puolustaja Jeremy Dehnerin, jonka virkaveli Ossi Väänänen oli jo ennestään sivussa. Hyökkääjistä varmuudella poissa ovat edelleen Steve Moses, Antti Tyrväinen, Matti Lamberg, Saku Salminen ja Teemu Henritius. Edellisestä ottelusta sivussa oli myös Janne Lahti, mutta hän on palaamassa kokoonpanoon.

Myös TPS saa käyttöönsä tärkeän laitahyökkääjän, sillä joukkueen viime kauden paras maalintekijä Brian Willsie on hänkin palaamassa tositoimiin. Turkulaisten avainpelaajista sivussa on edelleen puolustaja Markus Seikola.

Muuta

Ennen ottelun alkua Jokerit juhlistaa Petri Varista. Seuran historian parhaan maalintekijän ja pistemiehen pelinumero jäädytetään, ja hyökkääjä saa muiden legendojen tavoin nimellään ja numerollaan varustetun lakanan Areenan kattorakenteisiin.

Seuraa Heitä

Esa Lindell #23 | Dallas

Puolustaja

Kun kaksi vakiopuolustajaa on sivussa, täytyy Lindellin ottaa tavallista suurempi rooli. Nuorukaisen peli on parhaimmillaan hienoa katsottavaa, mutta oivaltavien syöttöjen ja ennakkoluulottoman kiekollisen pelin vastapainoksi hän tekee paineen alla toisinaan täysin vääriä ratkaisuja. Tämän tietää varmasti myös TPS.

Milan Jurcina #68 | Medveščak

Puolustaja

Jättikokoinen slovakkipakki oli viime keväänä pudottamassa Jokereita puolivälierissä Lukon paidassa. Nyt sama mörkö ilmestyy Areenalle jälleen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Nichlas Hardt 2 1 3
2.Semir Ben-Amor 0 2 2
3.Mikko Kousa 0 2 2
4.Jani Rita 2 0 2
5.Aleksi Rekonen 2 0 2
TPS M S P
1.Dan Sexton 3 4 7
2.Marko Virtala 2 4 6
3.Steven Seigo 1 3 4
4.Shaone Morrisonn 1 3 4
5.Niclas Lucenius 2 2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle