Kotivoitolle tilausta Raumalla

LIIGA / Ennakko
Risto Dufvan on miehistöineen punottava uusia juonia Tapparan tiukan keskialueen murtamiseen.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Lukon ja Tapparan välinen välieräsarja alkoi perjantai-iltana Hakametsässä tiukalla kamppailulla. Tappara säilytti kotiedun värikkäiden vaiheiden jälkeen voittamalla Lukon lukemin 5−2 ja otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan. Raumalaiset lähtevät lauantain otteluun varmasti nälkäisinä, sillä kahden voiton karkumatkalle ei Tapparan kaltaista joukkuetta kannata päästää.

Tappara pystyi läpi ottelun erinomaisesti tukkimaan keskialueen samalla tukahduttaen raumalaisten hyökkäykset ja se onnistui myös pitämään Lukon pitkät pyöritykset kulmissa, eikä laskenut raumalaisia vaarallisille maalintekopaikoille koko ottelun aikana. Tapparan hyökkäyspelaaminen sen sijaan oli vahvaa ja se käytti Lukko-puolustuksen lahjoittamat paikat hyväksi murhaavalla tehokkuudella. 

Perjantai-illan ehdoton hahmo oli voittomaalinkin viimeistellyt Kristian Kuusela, joka jatkoi jo puolivälierävaiheessa alkanutta kovaa virettä. 

Ensimmäisen osumansa Kuusela pääsi iskemään läpiajosta Lukko-puolustuksen mokaillessa hyökkäysalueen siniviivalla. Toisen ja samalla voittomaaliksi jääneen osuman pohjusti Olli Palola hyvällä karvauspelaamisella. Riiston jälkeen kiekko Stephen Dixonin lapaan joka jakoi kiekon avoimeen paikkaan Kuuselalle, jolla oli helppo työ nostaa kiekko ohi Ryan Zapolskin. 

Lukko onnistui lopussa tulemaan vielä maalin päähän Joonas Komulaiselle merkityllä onnenkantamoisella. Kirvesrinnat laittoivat kiekon tämän jälkeen kahdesti tyhjään Lukko-maaliin ja katseet suunnattiin jo lauantain toiseen välierään.

Pääpointit toiseen ottetluun

Molempien osapuolien on minimoitava virheet ja etenkin kotijoukkue Lukon. Tappara käytti raumalaisten virheet armottomasti hyväksi perjantain ottelussa.

Huomionarvoista oli se, että Lukko kykeni läpi ottelun luomaan ruuhkaa Tappara-vahti Juha Metsolan eteen. Tämä tuotti tulosta Mikko Kousan tehdessä 2−1-kavennusmaalin maskin takaa. Lukon pitää pystyä jatkamaan tätä kotonaan tehdäkseen enemmän maaleja Metsolan vartioimaan maaliin. 

Raumalaisten täytyy myös päästä pois kulmista ja pyrkiä suoraviivaisempaan pelaamiseen. Lukon Janne Niskala näytti perjantain kohtaamisessa muutaman kerran mallia suoraviivaisuudesta, muun muassa pedaten Olli Sipiläiselle loistavan tasoituspaikan heti kolmannen erän alkajaisiksi.

Ylivoimapelaaminen on ollut Lukolle todella vaikeaa Ville Vahalahden poisjäännin jälkeen ja muutosta ei nähty ensimmäisessä kohtaamisessa Hakametsässä. Tappara ei tule lahjoittamaan sarjan aikana Lukolle maalipaikkoja ja Lukon on kyettävä käyttämään ylivoimat hyväksi. 

Raumalaiset saavat kotiottelun myötä myös peluutusedun, jolloin Risto Dufva pystyy peluuttamaan Filip Riskan johtamaa nelosvitjaa kirvesrintojen ykkösnyrkkiä vastaan.

Riskan ja kumppaneiden on pystyttävä nollaamaan Tapparan tehokas ykköskolmikko, jos Lukko mielii tasoittaa tämän sarjan. Kahden ottelun takaa-ajoasema olisi Tapparan kaltaista joukkuetta vastaan haastava tilanne, mutta ei suinkaan mahdoton. Sen HIFK osoitti jo puolivälierävaiheessa.

Tilastopoiminta

Tappara ja Lukko kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa. Näistä neljästä kohtaamisesta Tappara voitti kaksi ja molemmat tulivat Hakametsässä. Erikoista voitossa on se, että kirvesrinnat onnistuivat maalinteossa yhteensä vain kolme kertaa näissä kaikissa neljässä ottelussa. Äijänsuolla Tappara on kuluneella kaudella onnistunut vain kertaalleen, 25. syyskuuta.

Seuraa Heitä

Mikko Kousa #44 | SaiPa

Puolustaja

Kousa sai kunnian olla ensimmäinen Lukko-puolustaja, joka teki maalin kuluneen kevään pudotuspeleissä. Kousalla on edellytykset olla Lukon puolustuksen ratkaisupelaajia ja kotiyleisön edessä siihen on oiva mahdollisuus.

Kristian Kuusela #71 |

Laitahyökkääjä

Ensimmäisessä välieräottelussa Kuusela viimeisteli kaksi maalia ja syötti yhden. Samalla kovavireinen laituri aiheutti jatkuvasti vaikeuksia Lukon puolustukselle ja oli alati vaikea pideltävä. Jatkuuko Kuuselan dominointi hyökkäysalueella myös lauantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle