Juuso Ikonen pelasti Bluesin päivän

LIIGA / Raportti
Juuso Ikonen laukoi kaksi maalia.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoon Bluesin päivään mahtui seuraikoniksi kohonneen Camilo Miettisen ja ykkössentteri Teemu Ramstedtin lähdöt. Valmistautuminen illan otteluun ontui, ja Hämeenlinnan Pallokerho oli 50 minuuttia parempi joukkue. Blues nousi lopulta jatkoaikavoittoon Juuso Ikosen maalatessa kahdesti. Se pelasti ainakin osan Bluesin heikosta päivästä.

Ottelun yleiskuva oli puuduttava. Tunnetila ja tunnelma pysyi pääasiassa matalana, eikä jäällä nähty huippusuorituksia. Joukkueiden parhaiden pelaajien Teemu Ramstedtin ja Eric Fehrin poistumiset rivistä näkyivät.

Avauserä oli Bluesin huonoimpia kotikaukalossaan tällä kaudella. Antti Ore piti erinomaisilla torjunnoillaan espoolaiset pinnalla. HPK:n ykkösnyrkki värkkäsi heti avausvaihdossa vaarallisen tekopaikan, mutta Jere Sallinen ei saanut sudittua kiekkoa sisään. Sallisella oli myöhemmin uusi paikka, mutta Ore koppasi jälleen kiekon. Borna Rendulic alusti tilanteen erinomaisesti.

Bluesista huonon asenteensa takia viime kaudella lähtöpassit saanut Sallinen, joka on pelannut erinomaisen kauden, katsoi lopulta jäähyaitiosta, kun velipoika Tomi laukoi Blues-tasoituksen. Tasoituksen jälkeen HPK sai otteen, mutta Bluesin ensimmäisen laukonut Juuso Ikonen maalasi vastahyökkäyksestä Bluesin voittoon.

Espoolaisten vaikeaan alkuun ei voinut olla vaikuttamatta alku. Puolustaja Jani Hakanpää nyökytteli alun olleen huono, muttei tunnustanut päivän uutisten vaikutusta. Mutta on inhimillistä, että ammattilaisetenkin keskittyminen herpaantuu, jos varakapteeni ja ykköshyökkääjä lähtevät.

Hakanpää pelasi toisen pelinsä loukkaantumisensa jälkeen. Hän oli omaan peliinsä kohtuullisen tyytyväinen, mutta uskoi parantavansa vielä. Pelikuntoa pitää vielä luonnollisesti hakea.

- Koko puolustusosasto on parantanut koko ajan. Se on hyvä merkki kevättä varten.

Pukukopissa parveili ottelun jälkeen poikkeuksellisen paljon väkeä. Pieniä espoolaisnatiaisia pyöri ympärillä hakemassa nimmareita kovaan tahtiin.

- Täähän on ihan kiva juttu, jengiä on ja saadaan näistä ehkä niitä, jotka jatkaa espoolaista kiekkoperinnettä. Ihan harmitonta ja tuovat vähän iloa tänne koppiin.

Bluesilla vaikea valmistautuminen

Blues-käskijä Lauri Marjamäki tunnusti peliin valmistautumisen vaikeuden.

- Peliin lähtö oli vähän vaikea. Aamulla venkslattiin kokoonpanojen kanssa ja muuta. En kyllä pystynyt valmistamaan porukkaa, kyllä me oltiin vähän perässä 50 minuuttia, kunnes tehtiin ensimmäinen maali. Siitä saimme voimaa, ja joukkue näytti luonteensa. Tärkeä tasoitusmaali ylivoimalla, joka on ollut meillä tosi heikkoa. Kapteeni Sallinen näytti siinä esimerkkiä.

- Hieno nousu ja tärkeä voitto. Huomenna mennään jo Tampereelle, niin ei tätä kannata kauaa maiskutella.

Espoolaiset joutuivat pitkälti kuormittamaan kolmea ketjua ottelun loppupuolella. Nuoret Nico Nyberg ja Aleksi Rutanen, sekä pari vuotta vanhempi Matti Järvinen istuivat penkin päässä.

- Ei meillä ole ketään ylimääräistä hyökkääjää. Niemisen Niko ehkä. Pakkikalustoa on, (Joonas) Valkonen ja (Henri) Laurila todennäköisesti tulevat huomenna mukaan. Sitten voi olla, että A:sta otetaan äijiä (hyökkäykseen). Mutta tosiaan, ihan totta. Kolmella jouduttiin menemään, että saatiin joku rytmi.

Teemu Ramstedtin siirtymistä pois Marjamäki ei kommentoinut. Camilo Miettisen lähtö tapahtui aamulla.

- Camin kanssa kaikki meni hyvin. Aamulla annoin kopissa hänelle paidan. Puhuimme eilen asiat halki. Meillä oli vähän pidempi suhde, eikä se ollut helppoa kummallekaan. Pääasia, että pääsee jatkamaan huippu-urheilijan uraansa.

- Aaltonenkin on kauden loppuun asti sivussa ja muuta, pelaajatilanteeseen ilmeisen turhautunut Marjamäki sanoi.

Hän kuitenkin tarkensi, että välieriin Aaltonen voisi kuntoutua.

"Kaikki eivät välitä joukkueesta"

- Joukkue, joka pelasi loppuun asti, voitti. Muuten peli oli melkoista hiihtelyä ja hiippailua puolin ja toisin. Mokasimme johtoaseman ties kuinka monennen kerran kolmannessa erässä, HPK:n  Ari-Pekka Selin harmitteli.

- Meidän paras pelaaja oli Jaakko Turtiainen, joka hävityn aloituksen jälkeen heittäytyi kiekon eteen ja on nyt leikkauksessa. Siinä on osoitus pelaajasta, joka välittää joukkueesta.

Turtiainen sai avauserässä kovan lämärin poskeensa. Hän pystyi onneksi nousemaan jaloilleen, ja nuorukainen talutettiin pukukopin kautta leikkauspöydälle.

- Lopussa nähtiin taas, että kaikki eivät välitä joukkueesta, Selin kritisoi.

HPK isännöi lauantaina SaiPaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle