Rankka tahti jatkuu

LIIGA / Ennakko
Näin päättyi veljesten taisto viimeksi Espoossa. Jere katsoo, kun Tomi on pistänyt kiekon tyhjiin.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Tammikuu on perinteisesti kiivastahtisimpia runkosarjakuukausia. Siitä saadaan jälleen hyvä osoitus torstaina, kun HPK lähtee jahtaamaan pisteitä Espoosta.

Bluesin kausi on kääntynyt pitkän vaisumman jakson jälkeen parempaan suuntaan uuden vuoden puolella. Tiistaina joukkue haki täydet pisteet Helsingin Areenalta. Kun lauantaina Blues oli kaatanut kotihallissaan Ässät, tarkoitti tiistain peli toista peräkkäistä kolmen pisteen voittoa. Näin oli edellisen kerran tapahtunut syys-lokakuun vaihteessa. Bluesin maalintekijöinä nähtiin harvinaisiakin nimiä, mikä ilahdutti varmasti joukkuetta kokonaisuudessaan.

HPK otti myös arvokkaan päänahan liigan kärkipäähän kuuluvasta joukkueesta. Rinkelinmäellä se kaatoi JYPin maalein 4-2. Kerho iski kolme maalia aivan ottelun loppuhetkillä ja käänsi ottelun edukseen. HPK:n puolustuksesta Juho Mielonen pelasi erittäin epävarman pelin, ja onkin mielenkiintoista nädä, korvataanko hänet kokoonpanossa jollain muulla pelaajalla.

HPK on erikoistunut tällä kaudella jatkoaikapeleihin, joita on jo 16. Bluesia vastaan jatkoajalle ei ole jouduttu, sillä molemmat joukkueet ottivat kotiotteluistaan kolmen maalin voiton. Espoossa peli päättyi 6-3 ja Hämeenlinnassa 3-0, kun ottelut pelattiin peräkkäisinä päivinä lokakuussa.

Hyviä maalivahteja esillä

HPK:n vahvuus on ollut maalivahtipelissä. Se jakaa JYPin kanssa vähiten maaleja päästäneen joukkueen tittelin 92 takaiskulla. Maalivahtiosastolla on kuitenkin tapahtunut kauden mittaan vahdinvaihto. Mikko Tolvanen kantoi suurimman vastuun alkukaudesta, mutta viime aikoina Mika Järvinen on pelannut enemmän. Kari Lehtosen maalivahtivalmennus on tuonut tulosta Hämeenlinnassa samaan malliin kuin aikaisemmin Porissa.

Bluesin aktiivisuus on lisääntynyt viime otteluissa. Samalla myös puolustuspeli on parempaa, eikä joukkue ole sortunut samanlaisiin virheisiin viime otteluiden aikana. Antti Oren paluu loukkaantumisen jälkeen on vahvistanut maalivahtiosastoa. Kokenut Ore tuo rauhallisuutta joukkueeseen.

Bluesin sairaslistalla ovat Juuso Riksman, Miro Aaltonen, Tobias Salmelainen ja Marco Rosa. Varsinkin puolustus on nyt saanut reserviä sen verran, että kierrätystä voidaan tehdä. Esimerkiksi Joonas Valkonen huilasi tiistaina, vaikka päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui häntä Ässät-ottelun jälkeen.

HPK:n loukkaantuneet Juha Alén ja Jesse Saarinen ovat varsin lähellä pelikuntoa. Molemmilla on takanaan pitkä toipilasjakso.

 

Seuraa Heitä

Joonas Jalvanti #7 |

Puolustaja

Nousi yllättäen tehomieheksi tiistaina. Pääasiallinen tehtävä on kuitenkin omassa päässä.

Matti Järvinen # | Kiekko-Espoo

Keskushyökkääjä

Liigauran ensimmäinen runkosarjamaali on nyt tehtynä. Helpottuuko pelaaminen tästä eteenpäin?

Borna Rendulic #71 | Örebro

Laitahyökkääjä

Kroatialaishyökkääjä on tehnyt kahdessa edellisessä ottelussa maalin. Hyökkäysorientoituneella pelaajalla on hyvä laukaus.

Aleksi Laakso #90 | Kiekko-Espoo

Puolustaja

Lupaavan alun jälkeen jäi Espoossa sivuraiteelle. Kerhossa onnistumisia on tullut, vaikkakin loukkaantumiset ovat olleet riesana.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Kristian Kuusela 1 5 6
2.Tomi Sallinen 2 3 5
3.Tommi Huhtala 4 1 5
4.Joonas Jalvanti 1 4 5
5.Teemu Ramstedt 2 2 4
HPK M S P
1.Ville Viitaluoma 2 3 5
2.Jere Sallinen 1 4 5
3.Eric Fehr 2 2 4
4.Johan Larsson 1 1 2
5.Borna Rendulic 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle