Blues tuplapeliin kotiavauksella

LIIGA / Ennakko
Ville Viitaluoman alkukausi on ollut kompuroiva.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Sarjakakkonen Blues pelaa toisen peräkkäisen kotiottelunsa, kun vastaan saapuu HPK. Vierailija on yksi kolmesta 16 pisteessä olevasta joukkueesta ja sarjassa kahdeksantena.

HPK on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, tosin Kärppiä vastaan se sai pisteen. Suurin ongelma on ollut maalinteko. Maalinedustalle joukkue ei ole ajanut tarpeeksi vahvasti. Paikkoja joukkueella on ollut.

Blues kärsi keskiviikkona kauden ensimmäisen kotitappionsa, kun Tappara vei kaksi pistettä 4-3-jatkoaikavoitollaan. Ottelu oli muutenkin tavallista vaisumpi Bluesin osalta.

Peräkkäiset ottelut joukkueiden välillä voivat helposti nostaa tunnetta. Bluesia ja HPK:ta ei voida kuitenkaan pitää minään verivihollisina. Toissa kaudella joukkueiden kesken nähtiin pari tappelua, mutta viime kausi sujui rauhallisesti. Pudotuspelisarjat nostavat usein vihollisasetelmaa, mutta edellinen sellainen joukkueiden väliltä on niinkin kaukaa kuin vuodelta 2000. Tosin sen jälkeen joukkueet kohtasivat kertaalleen pronssiottelussa.

Viime kaudella Blues voitti neljästä kohtaamisesta kolme. Erityishuomio on nostettava sille, että kaikissa voitto-otteluissaan Blues teki avausmaalin jo ensimmäisellä minuutilla. Keskiviikon Tappara-ottelussa Blues teki myös nopean avausmaalin, mutta se ei silloin riittänyt voittoon.

HPK:n vahvuutena on ollut loistava asenne. Joukkue pistää paljon likoon joka pelissä. Myös hyvä joukkuehenki on ollut aistittavissa.  

– HPK on kova puolustamaan. Viidellä viittä vastaan pelatessa joukkue on vahva, riistää ja raastaa jatkuvasti, Blues-valmentaja Lauri Marjamäki arvioi vastustajaa.

Bluesissa vahvuus on ollut hyvien kemioiden löytyminen nopeasti. Teemut Ramstedt ja Rinkinen ovat saaneet paljon ansaittua huomiota, mutta myös nuorten Miro Aaltosen ja Juuso Ikosen yhteispeli toimii hienosti. Tappara-ottelu antoi merkkejä paremmasta myös Tomi Sallisen ketjun osalta, mistä päävalmentaja Marjamäki olikin iloinen. Ketjun laitahyökkääjä ja sijaiskapteeni Camilo Miettinen saalisti kauden ensimmäiset tehopisteensä.

Tärkeitä miehiä pelikiellossa

HPK:n joukkueesta puuttuu taitoa, ja hyökkäys on ollut puurtamista. Yrityksen puutteesta joukkuetta ei voi syyttää, mutta joukkuelta puuttuivat hyvät kuviot hyökkäyspäässä. Kärkihyökkääjistä Ville Viitaluoma, Jesse Saarinen ja Marko Luomala ovat pelanneet alle odotusten.

Bluesilla ei ole ollut nähtävissä suuria heikkouksia. Yksi sudenkuoppa voi olla kuitenkin maalivahtipeli, sillä Juuso Riksman sai pelikiellon Tappara-ottelun mailaniskusta Henrik Haapalaan. Lars Volden kutsuttiin takaisin Jokipojista riveihin. Oletettavasti Antti Ore hoitaa toisen peleistä ja Volden toisen, sillä tähänkin mennessä Blues on aina vaihtanut maalivahteja kahden peräkkäisen päivän pelin välillä. Ilman Riksmanin pelikieltoakin ottelut olisi todennäköisesti jaettu maalivahtikaksikon kesken.

Pelikiellossa olevan Riksmanin lisäksi Bluesilta puuttuvat loukkaantuneet Arto Laatikainen ja Marco Rosa. HPK:lta pelikiellossa on puolustaja Dan Spang. Loukkaantuneita ovat Arsi Piispanen, Juuso Honka, Borna Rendulic ja Juha Alén.

HPK:n maalilla Mikko Tolvanen on kantanut suurinta vastuuta. Entinen Blues-vahti onkin pelannut mallikkaasti.  

– Täällä hän oli, ja muutenkin on ollut lupaava maalivahti. Hyvä, että on onnistunut, Marjamäki kehuu entistä maalivahtiaan.

Seuraa Heitä

Tomi Sallinen # | Kiekko-Espoo

Keskushyökkääjä

Marco Rosan loukkaantuminen näkyi selvimmin vanhemman Sallisen peliajassa. Hän on käyttänyt lisääntyneen vastuunsa hienosti.

Henri Laurila #44 |

Puolustaja

Bluesin tehokkain puolustaja, mutta on ollut liian usein kentällä vastustajan osuessa tolppien väliin.

Ville Viitaluoma #39 |

Keskushyökkääjä

HPK-kapteenin kausi ei ole lähtenyt parhaalla mahdollisella tavalla käyntiin. Hyvä, mutta varsin vähän tunteita herättävä pelaaja.

Juha Kiilholma #37 |

Keskushyökkääjä

Valmentaja Selinin mukana Lappeenrannasta tullut hyökkääjä on ollut yksi positiivisimpia pelaajia alkukauden Kerho-nipussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle