KalPan kamppailu palkittiin

LIIGA / Raportti
Tuokkola laittoi voiton jälkeen jalalla koreaksi.
Kuva © Teemu Soini
Niiralan montussa elettiin lauantai-illan huumaa pitkän kaavan kautta. Kotijoukkueen vuoden ensimmäinen voitto irtosi voittomaalikilpailun jälkeen. Kärpät puolestaan kärsi toisen peräkkäisen tappion.

Liigan kärjessä porskuttava Oulun Kärpät joutui tyytymään Kuopiossa yhteen pisteeseen. Voittomaalikilpailussa KalPalle lisäpisteen varmisti Jukka Voutilainen, joka lirutti rankkareissa ainoan onnistumisen.

– Vauhdikas ja värikäs kamppailu. Me olimme kahden aikaan aamuyöstä kotona ja Kärpät sai tulla otteluun levänneenä, mutta silti oltiin hyvin valmistauduttu peliin. Kun tarpeeksi kamppailee ja taistelee, niin joskus se palkitaan ja tänään se palkittiin ekstrapisteellä, kotijoukkueen päävalmentaja Jari Laukkanen totesi.

Kärpät tarpoo tällä hetkellä hieman synkempää jaksoa. Viidestä viimeisestä pelistä saaliina on vain yksi voitto. Päävalmentaja Lauri Marjamäen mukaan joukkueelta puuttuu tällä hetkellä viimeinen terävyys.

– Alkukaudesta tuli rankkarit meille jokainen, mutta nyt on kaksi peräkkäin hävitty. Pieni päättäväisyys pelaamisesta puuttuu. Ylivoimahyökkäyksistäkään ei saada laukausta aikaiseksi tai vedeot menee ohi. Pelaamisessa on pieni viive, Marjamäki totesi.

KalPan maalit toisessa erässä

Ottelun tasainen avauserä oli maaliton, mutta toinen erä meni KalPan kontrollissa. Ensimmäisessä erässä hitaasti hyökänneet kilpipaidat nopeuttivat pelaamista ja saivat Kärppien päätyyn pitkiä painostusjaksoja. Erityisesti Voutilaisen johtama ykkösketju oli alati varallinen.

– Kahdelle kokeneemmalla pelaajalle voi antaa erityiskiitoksen. Jukka Voutilainen ja Sami Kapanen tekivät loistavan työn, että joukkue oli Tampereen reissun jälkeen henkisesti valmis illan peliin, jakoi Laukkanen konkareille kiitosta.

– Ensimmäinen vaihtokierroksen jälkeen oltiin pelattu jo yli neljä minuuttia, kun tuli pitkiä kiekkoja eikä päästy vaihtamaan kiekon kanssa. KalPa pystyi sitä hyödyntämään ja jäätiin ihan telineisiin. Koko ajan meillä oli kiire, kun jouduttiin puolustamaan KalPan hyvin liikkuvaa joukkuetta vastaan, analysoi Marjamäki toisen erän peliä.

Kapanen avasi maalihanat erän puolivälin jälkeen, kun löysä rannelaukaus yllätti maskissa olleen Jussi Rynnäksen. Saku Mäenalanen tasoitti pelin kuitenkin jo seuraavassa vaihdossa.

Joonas Donskoi tuli laidasta sisään ja nousin itse maalille. Luistimesta meni kiekko maaliin. Ihan mukava oli pelata, vaikka aika raskaalta olo vielä tuntui, nuorten MM-kisasankari pohti.

KalPa sai toisen erän loppuun kuitenkin todellisen pukukoppiosuman, kun Miika Koivisto vei KalPan johtoon kauden ensimmäisellä maalillaan. Osuma syntyi ylivoimalla vain sekunti ennen erätaukoa.

Masuhrin huolimattomuus kostautui

Päätöserässä Kärpät sai hieman ryhtiä otteisiin, mutta vaarallisille maalipaikoille oululaiset eivät päässeet. KalPa pelasi johtoasemassa järkevästi ja miehitti pelialueen keskustaa tehokkaasti.

– KalPa pelasi viisaasti, eikä pystytty kääntämään peliä nopeasti. Jouduttiin koko ajan viittä vastaan hyökkäämään, Marjamäki kertoi.

Tasoitusosumaan mahdollisuuden antoi KalPa-puolustaja Adam Masuhr, joka kiskaisi kiekon pelikentän ulkopuolelle. Huolimaton kiekonkäsittely johti jäähyyn, jonka aikana Kärpät iski. Mika Pyörälä vippasi kiekon maalin eteen, josta Toni Kähkönen runnoi pelivälineen ohi Pekka Tuokkolan.

Erän loppua ja jatkoaikaa hallitsi Kärpät, mutta maalipaikat ja laukaukset jäivät puuttumaan.

Koko pelin vaikutti sille, että Kärpät oli hieman diesel-vaihteella liikkeellä. Usein tammikuun nihkeistä esityksistä syytettään poikkeuksellisen kovaa harjoittelua. Marjamäki ei tätä ajatusta ostanut.

– Pakko on jossain vaiheessa kovasti treenata, mutta ei sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, että hävitään tällä hetkellä. Pelipaketti on kasassa, mutta terävyys puuttuu ja ajatuksella ollaan pikkaisen hitaalla. Kaikenlaisia jaksoja tarvitaan ja nyt on tällainen jakso menossa. Ensi viikolla on taas kolme peliä ja päästään uudestaan kokeilemaan, lopetti peliä hyvin analysoinut päävalmentaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle