Lauantai-ilta länsirannikon tapaan

LIIGA / Ennakko
Lukko lähtee lauantain peliin ennakkosuosikkina.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
TPS ja Lukko kohtaavat voitto-otteluiden jälkeisenä päivänä Turussa. TPS pelaa enää käytännössä kunniasta, kun taas Lukko taistelee kotiedusta playoffeihin. Oman lisämausteensa tuo perättäisten pelipäivien mukanaan tuoma rasitus ja se, kumpi on palautunut omasta kamppailustaan nopeammin. Kyseessä toki on länsirannikon paikalliskamppailu ja lauantai-ilta. Yleensä näistä mausteista on saanut rakennettua kelpo keitoksen.

TPS on napsinut viime peleistään pisteitä, vaikka pelistä puuttuu pitkälti punainen lanka. TPS:n pelin taso heittelee ottelun sisällä varsin paljon.

Peruskaava etenkin TPS:n kotiotteluille on tällä kaudella ollut vahva alku ja ensimmäinen erä, joka kuitenkin päättyy TPS:n kannalta tehottomana. Sitä seuraa huonompi toinen erä, jolloin TPS joutuu takamatkalle. Kolmannessa erässä TPS ajaa takaa, mutta takaa-ajon onnistuminen riippuu pitkälti siitä, että millaisella pelipäällä TPS:n kärkipelaajat ovat.

TPS:n kannalta mielenkiintoinen seikka on myös se, kuinka motivoitunut joukkue Turkuhallin jäällä lauantaina nähdään. Osa pelaajista pelaa toki ensi kauden työpaikoistaan, mutta muuten TPS pelaa pitkälti enää kunniasta. Vaikka jokainen parhaansa mukaan eläisikin peli ja vaihto kerrallaan, mutta tosiasia on kuitenkin se, että TPS:n ei tarvitse hävitä enää kuin muutama ottelu, niin teoreettisetkin playoff-mahdollisuudet ovat mennyttä.

Lukko puolestaan pelasi hieman epätasaisesti joulukuussa ja uusi vuosi on alkanut myös kaksijakoisesti. Tammikuu alkoi kahdella tappiolla, mutta Lukko on viime peleissä terästäytynyt. Raumalaiset rakentelevat orastavaa voittoputkea, sillä voittoja on kertynyt jonoon jo kaksin kappalein.

Oleellinen kysymys ottelun ratkaisun kannalta on se, että miten edellisen illan pelien rasitus painaa joukkueita. Molemmilla on voitto alla, mutta TPS on joutunut hieman matkustamaan.

Lukko niskan päällä

Lukko lähtee lauantain peliin selkeänä ennakkosuosikkina. Etenkin ottelun alussa on todennäköistä, että Lukko lähtee määräämään ottelun tahtia. TPS:n on pystyttävä vastaamaan tähän samalla mitalla.

Perjantain ottelussa HIFK:ta vastaan Lukolle sattui merkkausvirheitä, jolloin keskikaista aukesi ammolleen. Nämä hetket TPS:n pitäisi pystyä hyödyntämään pelaamalla nopeasti pystyyn. Etenkin Dan Sextonin ollessa jäällä, ei Lukolla ole varaa jättää keskustaan tilaa.

Lukko on huomattavasti TPS:ää kiekkovarmempi joukkue. Sen myötä Lukko pystynee ottamaan pelin kontrolliinsa. Lukolla on kuitenkin tapana heitellä pitkiä poikittaissyöttöjä keskialueella. TPS:n olisi viisasta tukkia keskialuetta ja pyrkiä katkomaan Lukon pitkiä syöttöjä. Jos joku asia Lukon pelaamisessa on melkoisen varmaa, niin se, että Lukko pelaa kiekkoa joko pystyyn tai poikittain, muttei alaspäin.

Lukon peruspelaamisen taso riittänee itsessään jo voittoon, mikäli joukkue on palautunut kunnolla perjantain ottelusta. Lukon kannattaisikin karvata heti ottelun alusta aggressiivisesti, sillä paineen alla pelaaminen ei kuulu TPS:n vahvuuksiin.

Vähintäänkin aktiivinen paineistus sekoittanee TPS:n avauspelaamista ja hidastaa joukkueen hyökkäyspeliä. TPS:n paras ase tällä hetkellä on sen luisteluvoima. Jos turkulaiset eivät saa pelattua kiekkoa hyökkääjille vauhtiin, niin TPS ei saa luisteluvoimaa optimaalisesti käyttöönsä.

Kaiken järjen mukaan Fredrik Norrena aloittaa TPS:n maalilla myös lauantaina. Konkarivahti pelasi perjantaina kenties kauden parhaan pelinsä ja oli suurin yksittäinen syy sille, että TPS poistui jäältä voittajana. TPS tarvitsee maalivahdiltaan jälleen unelmailtaa, jos joukkue aikoo tapella tosissaan pisteistä.

Seuraa Heitä

Fredrik Norrena #30 |

Maalivahti

TPS tarvitsee kokeneelta luottovahdiltaan jälleen huippupelin. Onko palautumisaika riittävä ja pystyykö Norrena pitämään perjantain tasonsa myös seuraavana päivänä?

Lauri Tukonen #34 |

Laitahyökkääjä

Tukonen on aina ehjänä ollessaan ollut Lukon kantavia voimia. Perjantaina Tukonen pelasi hyvän ottelun ja ampui myös ottelun voittomaalin. Jatkuuko vire myös Turussa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Dan Sexton 1 4 5
2.Tadas Kumeliauskas 3 1 4
3.Brian Willsie 3 1 4
4.Niclas Lucenius 1 2 3
5.Miikka Tuomainen 0 2 2
Lukko M S P
1.Ville Vahalahti 2 4 6
2.Petteri Nummelin 0 4 4
3.Aaron Gagnon 3 0 3
4.Ilkka Mikkola 0 2 2
5.Lauri Tukonen 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle