Lukkokin osaa voittaa

LIIGA / Raportti
Tästä maalista Lukon takaa-ajo lähti käyntiin.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Nihkeästi kautensa aloittanut Lukko pääsi viimein nauttimaan voiton tuomaa huumaa kukistettuaan Bluesin tiukassa taistelussa lukemin 3-2. Kotijoukkueen sankariksi nousi hyökkääjä Lauri Tukonen.

Lauantai-illan kiekkotaistelussa Raumalla kohtasivat Lukko ja Blues. Tilanne oli kotijoukkueen kannalta haastava, koska voittotili oli edelleen avaamatta. Vierasjoukkue Blues oli sen sijaan ottanut jo monta voittoa.

Väkevästi pelin aloittanut vierasjoukkue näyttikin karkaavan heti alusta alkaen Lukon tavoittamattomiin, mutta sinikeltaisten ykkösketju oli asiata toista mieltä. Lauri Tukonen teki paluun kaukaloon pitkän toipumisloman jälkeen ja sai heti suuren vastuun ykkösketjussa. Pelimies vastasi annettuun haasteeseen komeasti, ja uurastuksesta palkintona oli ottelun voittomaali.

- Pirun hyvältä tuntuu. Jaksoin yllättävänkin hyvin, ja siihen tässä on tähdätty jo pidempään. Perjantaina lopullisesti selvisi, että olen valmis taisteluun, Tukonen kertaili.

- Haastava lähtötilanne tietysti alla, kun voittoja ei ole tullut. Olemme aiemmin ajatelleen asioita liikaa, ja pelanneet vähemmän. Nyt homma meni toisin päin ja tuloskin oli sen mukainen. Huutava vääryys olisi ollut, mikäli emme olisi saaneet kolmea pistettä. Simon Nielsen oli maalillaan loistava, Lukon päävalmentaja Risto Dufva kiteytti illan tapahtumia.

- Hyvä peliin tulo. Oikein raikas ja reipas. Jotenkin sitten työnteko jäi hieman vähemmälle ja peli menetettiin kahden maalin johtoasemasta. Virheitä nyt sattuu aina, mutta kahden miehen ylivoimaa ei saisi antaa koskaan. Lukon ykkösketju teki meistä selvää kolmella maalillaan, mutta ei tässä joukkuetta voi haukkua. Jääkiekko on vaan välillä tällaista, vieraiden päävalmentaja Lauri Marjamäki sanaili taistelun tauottua.

Ensimmäinen erä tarjosi kolme maalia, joista kaksi merkittiin vieraille. Vierasjoukkue pelasi rennosti liikuttaen kiekkoa rohkeasti. Lukon haastava tilanne näkyi varsinkin puolustuspäässä, jossa valkopaitaiset vieraat saivat kynäillä pitkiä pätkiä ilman lukkolaisten väliin tuloa.

Molempien Blues-maalien syntyessä silmiin pistävää oli kotijoukkueen seisoskelu ja omien miesten hukkaaminen. Kotijoukkue sai kuitenkin kuparin rikki erän loppuhetkillä Tommi Kovasen onnistuessa toimittamaan kiekon verkkoon ylivoimapelin aikana.

Takaa ohi taistelun kautta

Toiset erät ovat aiemmin olleet Lukon kompatuskiviä. Nyt kuitenkin joukkue oli kuin toista maata ja hallinta erän aikana siirtyi yhä selvemmin Lukolle. Erän alussa Blues-puolustaja Mikko Kuukka otti tyhmän kiinnipitämisjäähyn vieraiden pelatessa jo valmiiksi alivoimaisena. Syntynyttä kahden miehen ylivoimaa Lukko ei jättänyt käyttämättä hyödykseen ja peli oli tasan.

Seuraavaksi olikin illan sankarin vuoro karvata kiekko vastustajan puolustukselta. Kiekko maalin yläkulmaan ohi Blues-vahti Antti Oreen ja Lukko siirtyi johtoon. Erä meni lopulta selvässä kotijoukkueen komennossa. Kuvaavaa oli Lukon hyvä taistelutahto ja tiivis puolustus- sekä hyökkäyspelaaminen.

Toisella erätauolla vierasjoukkue sai kuulla kovaa ripitystä päävalmentajaltaan, mutta tasoitusmaali jäi lopulta tekemättä. Blues oli kuitenkin pelissä hyvin mukana aina päätössummerin soittoon asti luoden erän aikana montaa pahaa tilannetta Nielsenin vartioiman Lukko-maalin lähistölle.

Kotijoukkueella oli omat paikkansa varsinkin ylivoimapelin aikana, mutta avoimeenkaan Blues-maaliin kiekkoa ei saatu. Hyvävauhtinen ja osin myös fyysinen kamppailu päättyi lopulta siis kotijoukkueen voittoon ja se näkyi kentällä. Sinikeltaiset tuulettelivat voittoa, kuin mestaruutta konsanaan.

- Ensimmäisen kerran meillä oli neljä ketjua. Se oli yksi voiton avain, Dufva tiivisti.

- Kärki meillä oli hyvä ja nuoret lupaukset pelasivat hienosti. Espoossa on paljon hyviä junioreita, jotka ovat voittaneet myös mestaruuksia. Sitä kautta peruspelaaminen on hyvällä tasolla, Marjamäki selvitti syytä vierasjoukkueen tämän kauden vahvaan aloitukseen.

Kotijoukkueen osalta sarja jatkuu seuraavaksi tulevana torstaina Lahdessa. Blues sen sijaan saa vieraita kotihalliinsa heti yhden nukutun yön jälkeen, kun TPS saapuu Espooseen.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle