Ääripäiden kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Lukon alkukausi on ollut kompasteluja täynnä.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Lauantai-iltana Raumalla kohtaavat alkukauden kaksi ääripäätä. Jos kaikki viisi peliään hävinneen Lukon alkukausi on ollut yhtä suossa kyntämistä, tuntuu Blues lentäneen lähes satumaisessa vireessä.

Alkukauden kriisijoukkue Lukko on avannut syyskauden synkissä merkeissä. Alla on kuusi peliä ja yhtä monta tappiota. Sarjataulukossa yhdellä pisteellään jumboksi jäänyt raumalaisryhmä tuntuukin jääneen pahasti lähtötelineisiin.

Kulunut viikko on jatkunut samoissa tunnelmissa. Tiistaina joukkue jäi aseettomaksi Kärppien hakiessa helpohkon voiton Raumalta. Torstaina pelissä oli ajoittain jo viitteitä paremmasta, mutta kokonaisuutena HIFK oli kotonaan pelottavan paljon edellä vierailijoita.

Jos Rauman ylpeyden kauden avaus on ollut odotettua synkempi, porskutetaan Espoossa tällä hetkellä kovassa liidossa. Blues on napannut pisteitä jokaisesta kauden kuudesta pelistään ja alla on jo viiden taiston voittoputki.

Espoolaisjoukkueella on kuluneelta viikolta kaksi puhdasta kolmen pisteen kotivoittoa alla. Tiistaina kaatui KalPa ja torstaina espoolaisten vireen sai puolestaan kokea Kärpät, joka jäi jo ottelun alussa kotijoukkueen jalkoihin.

Lukko ja Blues kohtasivat viime kevään pudotuspeleissä. Tällöin espoolaisryhmä marssivat jatkoon ratkaisevan kolmannen pelin turvin. Joukkueet ovat siis kohtuullisen tuttuja toisilleen.

Raumalainen tuska

Kun alla on pelkästään tappioita ja pettymyksiä, ei se voi olla näkymättä joukkueen pelissä. Kuuden pelin tappioputkessa majailevan Lukon peli onkin tällä hetkellä aivan sekaisin.

Kahdessa edellisessä pelissä raumalaisten verkkoon on isketty yhteensä 10 maalia. Se on valtava luku joukkueelta, jonka vahvuus on nimenomaan puolustuspelaaminen.

− Meidän ongelmana on se, että tähän asti on tehty vain kolme maalia tasakentällisin. HIFK-pelissä hävisimme kiekon riistot tilastojen mukaan lukemin 1-8, Risto Dufva kertasi pelipäivän aattona.

Lukon puolustuspelaaminen onkin ollut silmiinpistävän heikkoa edellisissä kohtaamissa. Kun pelin avaaminen on epävarmaa ja hidasta, on joukkue menettänyt valtavat määrät kiekkoja omalla alueellaan.

Hyökkäyspäässä heikot otteet ovat näkyneet mailan puristamisena avopaikoissakin. Dufva ei kuitenkaan myönnä paineen joukkueen sisälle olevan liian suuri.

− Näin pitkä tappioputki kauden alkuun ei ole minulle uniikki tilanne. Muutama vuosi sitten valmentamani joukkue taisi hävitä peräti seitsemän peliä kättelyssä ja silti keväällä voitettiin runkosarja.

Espoolainen hurmio

Lauantaina kauden avausvoittoa metsästävä Lukko saa vastaansa mielenkiintoisen haasteen Espoon suunnasta. Viisi voittopeliä alle saalistanut Blues lähtee kamppailuun varsin hyvistä asetelmista.

Avauskamppailun tappion jälkeen espoolaisten puolustuspelaaminen on ollut vahvaa. Tähän kun lisätään vahva ja tehokas hyökkäyspään pelaaminen, ei viiden ottelun voittoputki enää yllätäkään niin suuresti.

Teemu Ramstedtin johtama ketju on ollut syksyn ehdoton sensaatio, mutta hiljalleen tehoja on alkanut löytyä myös taustalta. Nuorten pelaajien esiinmarssi Juuso Ikosen johdolla antaa viitteitä paremmasta.

Muuten Bluesin pelistä on vaikea etsiä tällä hetkellä suuria heikkouksia. Peli tuntuu kulkevan mallikkaasti, joten paljon saa Lukko parantaa otteitaan, jos mielii avata kauden voittosarakkeensa lauantaina.

Tanskalainen tivoli saa vielä odottaa

Lukko lähtee otteluun vielä todennäköisesti ilman uusia NHL-vahvistuksiaan. Ainoastaan Philip Larsen saattaa pelata jo lauantaina. Kahden muun tanskalaisen debyytti menee siis varmuudella ensi viikolle.

Muuten poissa raumalaisilta ovat loukkaantumisista kärsivät Lauri Tukonen sekä Petri Koskinen.

Bluesin loukkaantumislistalla ovat edelleen Arto Laatikainen ja Marco Rosa. Camilo Miettinen joutuu huilaamaan ottelun yhden ottelun pelikiellon johdosta.

Seuraa Heitä

Justin Azevedo #51 | Ak Bars

Keskushyökkääjä

Parantaa koko ajan otteitaan. Pelaamisen taso heittelee vielä melkoisesti, mutta suunta tuntuu olevan tällä hetkellä oikea.

Kristian Kuusela #71 |

Laitahyökkääjä

Oli valtavassa roolissa joukkueensa Kärpät-voitossa. Kehittynyt monipuoliseksi hyökkääjäksi Espoossa. Tärkeä palanen Bluesissa.

Ryan Caldwell #16 |

Puolustaja

Todellinen mielialapelaaja. Välillä kiinnostaa, välillä ei. Parhaimmillaan huikea apu siniviivalla, pahimmillaan täysi turisti alakerrassa.

Mikko Kuukka #19 | Herning

Puolustaja

Viime kaudella lähes koko kauden pelaamatta ollut puolustaja palaa takaisin Raumalle. Parhaimmillaan hyvä peruspuolustaja ei päässyt kahtena Lukko-kautena koskaan odotetulle tasolle. Näpäyttääkö entistä seuraansa?

» Lähetä palautetta toimitukselle