Toisiaan lähentyneet kohtaavat Espoossa

LIIGA / Ennakko
Lukko yrittää kapteeninsa johdolla jatkaa voittoputkeaan.
Kuva © Anna Ahola
Bluesin ja Lukon osalta kiekkoviikko alkaa tiistain kohtaamisella Espoossa. Joukkueiden trendi on ollut eri suuntiin viimeisten otteluiden aikana.

Blues aloitti kauden loistavasti, mutta viime viikko oli heikko tuoden tilille kolme tappiota. Yhteensä peräkkäisiä tappioita on neljä, joista yksi jatkoajalla.

Suurin synti espoolaisten pelissä on ollut maalinteossa, sillä kolmessa edellisessä vieraspelissä se on jäänyt maaleitta. Välissä joukkue pelasi kotipelin JYPiä vastaan tehden kaksi osumaa.

Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki haki Kärpät-peliin uutta vauhtia muuttamalla ketjukoostumuksia. Teemut Ramstedt ja Rinkinen sijoitettiin eri ketjuihin, mutta haluttua tulosta se ei tuonut.  

– Kokonaisuutena olemme tavoitetta edellä. Ensimmäinen jakso meni odotuksia paremmin, toinen heikommin, Marjamäki näkee joukkueen tilanteen.

Lukolle alkukausi oli vaikea, ja joukkue oli hetken aikaa sarjajumbona. Nyt trendi on ollut nouseva, ja joukkue on noussut sarjassa kymmenneksi. Edelliset kolme ottelua ovat tuoneet täydet pisteet.

Kolmen tanskalaisen NHL-työsulkuavun saaminen oli joukkueelle tärkeää, ja nämä ovatkin ottaneet isoa roolia. Mikkel Bödker on tehnyt maaleja seitsemässä kahdeksasta ottelustaan. Frans Nielsen on ollut yhtä suuri onnistuja maalien syöttäjänä. Philip Larsen kantaa suurta vastuuta puolustuksessa. Tanskalaisketjussa ensiksi vastuuta sai Filip Riska, sen jälkeen Jussi Pesonen, mutta hänen loukkaannuttuaan HIFK:ta vastaan paikan sai ranskalainen Charles Bertrand, joka on tällä kaudella vielä ilman tehopisteitä.  

– Tässä vaihessa kautta ei hirveästi ajatella, mikä joukkue on vastassa. Lukko on kuitenkin saanut itseluottamusta voitoista. Kolme maailman parhaassa liigassa pelaavaa pelaajaa tuo tietysti laajuutta joukkueeseen, Marjamäki analysoi tiistain vastustajaa.

Laatikaisen paluu merkittävin kokoonpanomuutos

Blues saa otteluun odotetun paluumuuttajan, kun joukkueen kapteeni Arto Laatikainen palaa kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen. Myös Kristian Kuusela ja Tomi Sallinen palaavat kokoonpanoon.

Laatikainen esiintyi edellisen kerran Blues-paidassa kevään 2008 viidennessä finaalissa. Sen jälkeen hän on pelannut kaksi vuotta Färjestadissa, yhden Södertäljessä ja yhden JYPissä. Tämä kausi alkoi kahden ottelun visiitillä Mestis-joukkue HCK:hon kuuden kuukauden pelitauon jälkeen. Laatikainen on pelannut eniten runkosarjaotteluita Bluesissa, yhteensä 529 runkosarjaottelun verran.  

Lukon riveissä Kimmo Koskenkorva on pelikuntoinen, mutta hänen paluunsa kokoonpanoon ei ole vielä varmaa. Sairaslistalla jatkavat Petri Koskinen ja Jussi Pesonen.

Seuraa Heitä

Arto Laatikainen #42 |

Puolustaja

Blues-kapteeni oli pitkään loukkaantuneena, mutta nyt hän pääsee takaisin kokoonpanoon. Päävalmentaja Marjamäen mukaan odotukset ovat aluksi maltilliset.

Niko Nieminen #80 |

Laitahyökkääjä

Bluesin kärkiketjujen fyysistä osastoa. On onnistunut kauden alussa hyvin, joskin suunta on muun joukkueen tapaan ollut hieman laskeva.

Otto Honkaheimo #11 |

Puolustaja

Lukonkin kapteeni löytyy joukkueen puolustuksesta. On otteillaan esittänyt kuuluvansa pakkihierarkiassa monen nimekkäämmän puolustajan edelle.

Mikkel Bødker #89 | Lugano

Laitahyökkääjä

Yksi Lukon neljästä tanskalaisesta. Maaleja syntyy tiheään tahtiin, ja pelaaminen on muutenkin vahvaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle