Katkeaako Hokin pisteputki?

MESTIS / Ennakko
Mestiksen kakkospaikkaa hallussaan pitävä Kajaanin Hokki on pelannut huikean lokakuun. Torstai-iltana joukkue kohtaa Haukat Järvenpäässä ja yrittää venyttää tappiottomien otteluiden putkensa kymmeneen otteluun. Helppoa tappiottoman lokakuun jatkaminen ei tule kajaanilaisille olemaan, sillä levännyt kotijoukkue pääsee otteluun kauden parhaalla kokoonpanollaan.

Hokki ja Haukat ovat pelanneet yhteisen, kolmatta kautta jatkuvan Mestis-historiansa aikana tasaisesti. Kajaanilaisten ensimmäisellä Mestis-kaudella vielä KJT:n nimellä ollut järvenpääläisjoukkue onnistui kaatamaan Hokin kertaalleen Kajaanissa. Hokki pystyi voittoon molemmissa Järvenpäässä pelatuissa otteluissa sekä jälkimmäisessä kotiottelussaan. Viime kaudella Hokki onnistui kaatamaan Haukat vain joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa. Haukat oli parempi kolmessa muussa, joten kahden kauden jälkeen kumpikin joukkue oli voittanut neljä kahdeksasta ottelusta. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kerran, jolloin Hokki oli kotijäällään parempi maalein 5-4.

Tasaisia kohtaamiset ovat olleet tulosten valossakin, sillä viisi edellistä keskinäistä kohtaamista on päättynyt maalin erolla suuntaan tai toiseen ja suurin voittomarginaalikin on vain kolme maalia (30.10.2002 Hokki-KJT 0-3). Kolmessa kohtaamisessa on saatu aikaan kahden maalin ero. Viimeisin yli yhden maalin erolla päättynyt kamppailu pelattiin helmikuussa 2003 (3.2.2003 Hokki-KJT 4-2), joten joukkueet ovat kulkeneet keskinäisissä otteluissaan tasatahtia jo yli kauden ajan.

Neljä peräkkäistä voittoa ottaneella ja yhdeksän peräkkäistä tappiotonta ottelua pelanneella Hokilla on torstaina tilaisuus sivuta Mestis-historiansa pisimpiä pisteputkia. Viiden ottelun voittoputkeen seura on päässyt kertaalleen molemmilla aiemmilla Mestis-kausillaan. Kymmeneen peräkkäiseen tappiottomaan otteluun linnapaidat kykenivät joulukuun 2002 ja tammikuun 2003 aikana.

Lisäksi kolme peräkkäistä matkapeliään voittaneella joukkueella on mahdollisuus myös kahteen vierasennätykseen. Pisintä vierasvoittojen putkea kajaanilaisryhmä on jo nyt sivunnut ja pisin tappioton vieraspelien sarjakin (neljä ottelua) on saavutettavissa Haukkojen vieraana.

Pisteputkien jatkaminen ei tule olemaan helppoa

Helpolla Hokki ei tule putkiaan Haukkojen kotiluolassa kasvattamaan. Järvenpääläisjoukkue pääsee otteluun hyvin levänneenä, sillä joukkue pelasi Hokin tapaan edellisen kerran viime viikon lauantaina. Lisäksi joukkue pääsee otteluun kauden parhaalla kokoonpanollaan, kun Janne Vilhunen palaa kokoonpanoon. Todennäköisesti viikon päästä harjoituksiin palaava Juha Jusslin on ainoa sairastuvalla oleva haukka.

Haukkojen liiga-avut jatkavat lähes varmasti joukkueessa. Vakuuttavasti kolme viikkoa sitten Kajaanissa torjunut Blues-vahti Sami Heinonen jatkaa tolppien välissä, mikäli espoolaisjoukkue ei tarvitse miestä käyttöönsä loukkaantumisten takia. Myös HPK-hyökkääjät Janne Lahti ja Joni Lappalainen sekä puolustaja Jarno Virkki jatkavat Järvenpäässä, mikäli Kerholle ei tule loukkaantumissumaa.

Tasaisessa Mestiksessä kahdeksannella sijalla oleva Haukat on parempi joukkue kuin kolme viikkoa sitten Kajaanissa. Molempien joukkueiden valmentajat tiedostavat tämän.

- Haukat on erittäin hyvä joukkue ja HPK-pelaajien myötä kovempi kuin alkukaudesta. Meillä on pitkä reissu edessämme, sillä molemmat pelit ovat pahoja, Hokin valmentaja Vladimir Kolek kertoo Hokin kahden ottelun mittaisesta etelän kiertueesta. Keskiviikkona Järvenpäähän matkaava Hokki jatkaa matkaansa perjantaina kohti Vantaata, missä se kohtaa Kiekko-Vantaan.

- Hokki oli kotonaan hyvin liikkuva porukka. Joukkueemme taso on tällä hetkellä parempi kuin vierailulla Kajaaniin, Haukkojen valmentaja Jan Lehti sanoo.

Hokki kokenut pelaajamuutoksia

Parhaalla kokoonpanollaan pelaava Haukkojen joukkue saa vieraakseen Hokin, joka on kokenut viimeisen viikon aikana tuntuvia pelaajamuutoksia. Puolustuksen parhaat pistemiehet kiekkoilevat tällä hetkellä SM-liigassa, kun JYP testaa Eerikki Koivua maaottelutaukoon asti ja Kajaanissa peliaikaa hakenut Kärppien sopimuspelaaja Mikko Palomäki palasi petopaitaan tiistain kierroksella.

Lisäksi hyvin kautensa aloittaneen hyökkääjä Jaakko Viljasen pelaaminen on epävarmaa. Selkänsä loukannut Viljanen ei pystynyt pelaamaan lauantain TuTo-ottelussa ja miehen selkä tutkittiin Jyväskylässä alkuviikosta. Myös Hokin maalivahtiosastolla on tapahtunut vaihtelua kun viisi edellistä ottelua kajaanilaisjoukkueessa torjunut Sasu Hovi palasi Tapparaan, josta Pekka Tuokkola siirtyi vastaavasti Kajaaniin.

Tuokkola ottaa paikkansa Hokin maalilta, vaikkei mies Hovin tasolle päässytkään Hokissa aiemmin pelaamissaan otteluissa. Puolustuspään nimimiesten poissaolojen myötä vähälle peliajalle jääneet Juha Falin ja Veli-Antti Leinonen saavatkin tilaisuutensa näyttää taitojaan. Alkukaudesta miehet ovat pelanneet oikeastaan vain Raahe-Kiekon Suomi-sarja-joukkueessa, mutta nyt Falin nousee pelaavaan kokoonpanoon kuudenneksi puolustajaksi ja Leinonen ottaa seitsemännen puolustajan paikan.

Hokin hyökkääjäosastolta puuttuu mahdollisen Jaakko Viljasen poissaolon lisäksi SuPS:ssa lainalla oleva Jukka Karjalainen sekä viime lauantaina peliaikaa ja -tuntumaa Kuusamon Pallo-Karhuista hakenut Hannu Karru. Viljasen poissaolo siirtäisi laitahyökkääjä Niko Papinahon sentterin paikalle lauantaisen TuTo-ottelun tapaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle