Haukat matkustaa Kainuuseen

MESTIS / Ennakko
Kajaanin Vimpelinlaaksossa kotijoukkue Hokki saa torstaina vieraita etelästä, kun Järvenpään Haukat aloittaa kahden pelin mittaisen pohjoisen-kiertueensa. Hokki ja Haukat pelasivat viime kaudella tasaisia otteluita, sillä kaikki neljä päättyivät yhden maalin erolla.

Haukkojen edellisestä ottelusta on ehtinyt kulua aikaa jo lähes viikko, sillä kotiottelun TuToa vastaan joukkue pelasi viime torstaina. Varsinaisesta otteluruuhkasta ei voida puhua Hokinkaan tapauksessa, sillä joukkue kohtasi kotonaan Sportin lauantaina.

Molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä varsin hyvässä vireessä. Haukat onnistui kukistamaan kotonaan sekä Kiekko-Vantaan että TuTon, kun taas Hokki esitti Sport-pelissä tähän mennessä kauden parasta kiekkoaan.

Ennakkosuosikin hikinen ilta

Kajaanilaiset lähtevät otteluun ennakkosuosikkeina. Joukkue on vahvistunut täksi kaudeksi hurjasti, ja tähänkin otteluun Hokki sai Kärpistä kaksi uutta pelaajaa. Puolustaja Mikko Palomäki ja hyökkääjä Tommi Paakkolanvaara palaavat Kajaaniin ja pelaavat jo torstaina.

Hokin kokoonpanosta puuttui lauantaina kapteeni Kimmo Happo, joka potee polvivaivaansa myös torstaina, eikä pelaa Haukkoja vastaan. Hyökkääjä Ismo Käsmä puolestaan siirtyi kuukaudeksi Kärppien A-junioreihin. Jukka Karjalainen kärsii vielä nilkkavammastaan.

Hokin päävalmentaja Vladimir Kolek lähtee otteluun luottavaisin mielin.

- Jatkamme samalla pelityylillä kuin Sportia vastaan, Kolek totesi.

Haukkoja Kolek ei kuitenkaan halua aliarvioida, sillä joukkue on hänen mukaansa osoittanut olevansa kova. Erityisesti Jaska Vilenin huimat tehot kiinnittivät päävalmentajan huomion.

- Pelistä ei tule helppo. Asenteemme on oltava kohdallaan.

Ottelu on Hokille ensimmäinen kolmesta neljän päivän sisään pelattavasta.

Jatkoa orastavalle voittoputkelle?

Haukat jatkaa samalla kokoonpanolla kuin viime torstaina TuToa vastaan. Timo Ahosella on edelleen selkävaivoja, ja hänet on lähetetty spesialistien tutkittavaksi. Juha Jusslin on yhä loukkaantuneena sivussa. Viime pelissä pelanneen Vili Mustosen pitää sivussa puolestaan Puolustusvoimien maastoharjoitus.

Päävalmentaja Jan Lehti kuvailee Hokkia erittäin kovaksi ryhmäksi kotihallissaan. Kaksi Kärpistä palannutta pelaajaa vahvistavat Lehden mukaan joukkuetta entisestään.

- Me tosin pystyttiin pelaamaan siellä hyviä pelejä viime kaudella, Lehti muistutti ja totesi samalla Haukkojen lähtevän tosissaan haastamaan kotijoukkuetta.

Haukat on ennen Hokki-ottelua voittanut kaksi ottelua peräkkäin. Nyt voittojen sarja on kuitenkin entistä enemmän uhattuna, sillä joukkue matkustaa Kajaanista heti seuraavaksi päiväksi Kokkolaan Hermeksen vieraaksi. Sekä Hokki että Hermes ovat eittämättä paperilla erittäin vahvoja, joten helppoa Haukoilla tuskin tulee olemaan.

Torstaina on joka tapauksessa luvassa kahden viihdyttävää kiekkoa pelaavan joukkueen kohtaaminen, mikäli Haukat saa pelinsä yhtenäiseksi, ja Hokki jatkaa siitä, mihin lauantaina jäi.

» Lähetä palautetta toimitukselle