SHL-viikkokatsaus: Suomalaisvahdille jatkosopimus Ruotsiin, sarjan kärkipaikka sai uutta väriä

SHL / Artikkeli
Lassi Lehtisen ura saa jatkoa Ruotsissa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Pitkään SHL:n kärkipaikkaa hallussaan pitänyt Färjestad BK menetti piikkipaikkansa. MoDo luottaa jatkossakin suomalaiseen maalillaan Lassi Lehtisen tehtyä jatkosopimuksen seuran kanssa.

Koko kauden SHL:n kärkipaikkaa hallussaan pitänyt Färjestad BK menetti paikkansa hyvässä vireessä olevalle Växjö Lakersille. Karlstadilaiset ovat hävinneet nyt kolme ottelua peräkkäin. Viimeisin tappio tuli lauantaina tylyin lukemin 0–4.

Färjestadin viimeisin tappio tuli kaiken lisäksi Leksand IF:ää vastaan. Joukkue on enää pisteen perässä Färjestadia sijalla kolme yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Tahmean alkukauden pelanneen Leksandin otteet ovat ehdottomasti yksi tämän kauden suurimmista yllätyksistä. Suoritukset ovat saaneetkin joukkueen kannattajat haaveilemaan jo mestaruusotteluista.

Lisäksi yksi viime aikoina otteitaan parantunut joukkue on Luleå HF. Joukkueen voittoputki venähti kuuden ottelun mittaiseksi ennen kuin se katkesi lauantaina Linköping HC:ta vastaan lukemin 2–4. Ottelu tuotti harmaita hiuksia valmennukselle, sillä peräti neljä pelaajaa loukkaantui ottelun aikana.

Ensimmäisenä ottelun jätti kesken Juhani Tyrväinen. Sen jälkeen koppiin marssivat Marcus Hardegård ja Oskari Laaksonen. Laaksonen palasi kentälle vielä ottelun lopussa, mutta Oscar Eklind joutui jättämään kentän hänen palattuaan. Vammojen toipumisajasta ei jutun kirjoittamisvaiheessa ole tietoa.

Sarjan häntäpäässä kamppailu käy edelleen kiivaana. Pahimmissa vaikeuksissa tällä hetkellä ovat Rögle BK ja MoDo. Ensin mainittu on ajautunut viiden ottelun tappioputkeen ja MoDo puolestaan neljän. Karsijanpaikalla majailevat edelleen IK Oskarshamn ja HV71.

MoDon suuriin ongelmiin kuuluvat puolustus ja alivoimapeli. Alivoimapelin lukema on tällä hetkellä alle 65 %, mikä on heikointa SHL:n historiassa.

Viikon uutiskatsaus

Ratkaisupelien ja siirtotakarajan lähestyessä joukkueet ovat Ruotsissakin hankkineet vahvistuksia, joskin varsin maltillisesti. Suomesta katsoen kiinnostavimmat siirrot olivat Ilveksessä flopanneen Robin Alvarezin siirto Malmön riveihin sekä HPK:ssa kovaa jälkeä tehneen Danick Martelin siirto Örebrohon.

Kumpikin joukkueista käy kovaa taistelua pudotuspeleihin pääsystä ja toisaalta karsintojen välttämisestä.

Lukossa kovaa jälkeä tehnyt Thomas Grégoire puolestaan ei jatka enää Ruotsissa. Röglen takalinjoilla luutinut kanadalainen jatkoi matkaansa Sveitsiin HC Fribourg-Gottéronin joukkueeseen. Grégoire pelasi Röglessä 28 ottelua tehoin 6+6=12.

Viikon suomalaiset

Suomalaisten suurin uutinen päättyneellä viikolla oli Lassi Lehtisen jatkosopimus MoDon kanssa. Lehtisen uusi sopimus pitää maalivahdin Örnsköldvikissä seuraavat kaksi kautta.

Lehtinen on pelannut tällä kaudella 26 ottelua, joissa kiekot ovat tarttuneet hanskaan 90 prosentin varmuudella. Päästettyjen maalien keskiarvo on 2,69. Lehtinen on ollut tärkeä lenkki joukkueessa, jonka puolustus on esiintynyt melko heikosti. Lukkokasvatti onkin torjuntamäärissä SHL:n kärkipäätä.

Suomalaisten tilastokärjet Kalle Kossila ja Janne Kuokkanen ovat edelleen loukkaantumisten vuoksi sivussa peleistä. Suomalaispistepörssin kolmatta sijaa pitää hallussaan Lauri Pajuniemi tehoilla 16+20=36. Kokonaispörssissä pisteet oikeuttavat sijaan 18.

Huhujen mukaan kumpikin Malmön tähdistä Kuokkanen ja Pajuniemi olisivat suuntaamassa ensi kaudeksi Sveitsiin.

Tulevan viikon ottelutärpit

Alkaneella viikolla SHL:ssä pelataan kolme kierrosta ja monia mielenkiintoisia otteluita. Tiistaina Leksand saa vieraita pohjoisesta, kun Skellefteå AIK saapuu vierailulle. Aiemmista otteluista voitot on kirjattu tasan molemmille. Joukkueet ovat sarjassa peräkkäisillä sijoilla kahden pisteen erolla.

Oskarshamnilla on erittäin tärkeät ottelut torstaina ja lauantaina, kun joukkue kohtaa häntäpään taistoissa Malmön ja HV71:n. Oskarshamnilla on eroa karsintaviivaan jo 13 pistettä, joten pistemenetyksiin toisia hännillä olevia joukkueita vastaan ei juuri ole.

» Lähetä palautetta toimitukselle