Kivi: "Ei tässä mitään symppishopeaa haeta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Karri Kiven metkut toimivat myös Kanadaa vastaan.
Kuva © Vilja Päätalo - vilja.paatalo@jatkoaika.com
Karri Kiven pelisuunnitelma toimi myös Kanadaa vastaan täydellisesti. Kivi on kertonut aiemmin turnauksessa muokkaavansa pelitapaa jokaisen vastustajan kohdalla ja mies lupaili muutoksia myös sunnuntaiseen MM-finaaliin.

- On valmentajan ruutu saada joukkue luottamaan pelitapaan. Meillä oli hyvä sotasuunnitelma lauantaina: pyrimme härskisti estämään Kanadan kiekollisen pelin, ja kyllähän heillä alkoi piiputtaa. Joukkueelle on nostettava hattua, sillä pelaamisessä ei ollut havaittavissa kiireen häivääkään. Strategiamme toimi, kertoo Kivi.

- Olemme rakentaneet tätä toukokuusta asti, ja varsinkin meidän johtavat pelaajamme ovat vieneet joukkuetta mukanaan ja kantaneet vastuuta.

Ruotsin tyyli on tiedossa

Ruotsi on finaalin selvä ennakkosuosikki. Kotiyleisön suosikkijoukkue on voittanut kaikki vastustajansa turnauksessa tähän mennessä - myös Suomen.

- Olemme pelanneet Ruotsia vastaan jo neljä kertaa tänä vuonna. Kolme ensimmäistä ottelua me voitimme. Totta kai molemmat joukkueet ovat muuttuneet vielä, ja heilläkin on nyt parhaat pelaajat mukana. Ei niihin havaintoihin siis liikaa voi luottaa, mutta on minulla se heidän pelityylinsä päässä.

- Lähtökohtana on härskisti se, että emme me tässä mitään symppishopeaa hae.

Finaali alkaa sunnuntaina kahdeksalta Suomen aikaa - tasan vuorokautta myöhemmin kuin Suomen välierä lauantaina. Kivi myöntää, että joukkue ei ole ehtinyt valmistautua peliin toivotulla tavalla.

- Jäähän tähän todella lyhyt palautusaika, se on selvää, mutta tätähän nämä MM-kisat ovat: palauttelua ja menoa. Tämä reissu on nyt kestänyt nämä 22 päivää ja koetamme kerätä energiat tähän tärkeimpään peliin.

"Ei ilmapallojen puhaltelua"

Välierävastustajan Kanadan pelaajat uskoivat selvittävänsä Suomen ennen peliä. Kivi uskoo, että Suomi teki kotiläksynsä huolellisemmin.

- Kun jo etukäteen oli selvää, että eivät he nyt ihan sata-nolla-tyylillä meitä vastaan tule, niin olihan se aika mannaa. Tiesimme olevamme silloin joukkueena samalla viivalla.

- Joukkuekin luotti suunnitelmaan. Hyvä, kun itsekin kommentoivat aitiossa. Kunhan eivät ala minun suulla puhumaan! Sanoin pelaajille, että olkaa oma itsenne, jatkoi Kivi.

Finaalipaikkakin on enemmän kuin moni uskalsi Suomen joukkueelta odottaa. Kivi vakuuttaa, ettei joukkue ole vielä tyytyväinen.

- En ole nähnyt pojilta mitään ilmapallojen puhaltelua. Hieman joutui karjaisemaan lauantaina kun Teräväinen teki sen 4-1-maalin rangaistuslaukauksesta ja nuoriso pomppii siellä kuin trampoliinillä. Vedimme apuvalmentaja Mikko Haapakosken kanssa kuorossa, että kolme minuuttia jäljellä. Sen verran on tätä jääkiekkopeliä tullut nähtyä, että eiköhän mennä pelit loppuun asti.

Suomen edellinen nuorten MM-kulta on vuodelta 1998. Finaaliin joukkue selviytyi vielä 2001, mutta jäi tuolloin hopealle. Sunnuntai-iltana voi kuitenkin tapahtua aivan mitä tahansa. Sen tietää myös Kivi.

- Jokainen joukkue kirjoittaa itse omat tarinansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle