TPS löysi ammattiylpeyden

LIIGA / Haastattelu
Kris Russellilla ei ole turhan paljon aikaa puuskutteluun.
Kuva © Timo Savela
TPS päätti kauden ensimmäisen pätkänsä voitokkaasti. Torstainen jatkoaikavoitto Kärpistä oli joukkueelle kolmas peräkkäinen ja viikon toinen. Jälleen yli puoli tuntia urakoinut Kris Russell näkee joukkueen ottaneen itseään niskasta kiinni.

Sarjataulukon jumbosijalta ylöspäin hiipinyt TPS aloitti torstaina maajoukkuetauon. Puolentoista viikon huilille joukkueen saatteli 1-0-jatkoaikavoitto Kärpistä. Voitto oli kolmas peräkkäinen turkulaisjoukkueelle, joka pelasi tällä viikolla kaksi ottelua päästäen vain yhden maalin.

- Kolmessa viimeisessä ottelussa olemme alkaneet pelata todella hyvin. Olemme löytäneet oman pelitapamme ja tämä viikko oli onnistunut, puolustaja Kris Russell saneli tyytyväisenä.

- Nyt meillä on jo selkeästi oma identiteettimme, kanadalainen lisäsi.

Russellin rooli TPS:n nousussa ei ole se kaikkein vähäpätöisin. Jo kertaalleen joukkueen loukkaantuneena jättänyt St. Louis -puolustaja kellotti torstaina peräti 33 minuutin edestä jääaikaa. Kerta ei suinkaan ollut ensimmäinen, sillä Russell on pelannut puoli tuntia jo neljässä ottelussa peräkkäin.

- Onhan se rankkaa. Tänään jalat alkoivat jo painaa ottelun lopussa, koska pelasin yli puolet kolmannestakin erästä, Russell myönsi viitaten kolmannen erän yli 11 minuutin peliaikaansa.

- Jos muistaa hyödyntää jokaisen lepotauon kunnolla ja tankata nesteitä, niin pystyy auttamaan joukkuetta kovillakin peliminuuteilla.

NHL-apujensa avulla sarjataulukon hännänhuipun paikalta paennut TPS majailee 19 ottelun jälkeen sijalla 12. Juha Pajuojan johtama uusi valmennusryhmä on Mikko Koivun kaltaisten johtohahmojen avulla omalta osaltaan syksyn pisimmässä voittoputkessa.

Hyökkäyspäässä Palloseura on pitkälti Koivun ykkösketjun varassa, mutta selkein muutos on tapahtunut puolustuspelaamisessa. TPS ei enää höntyile jokaisen vastapelaajan perässä, vaan puolustaa maalinedustaa aiempaa järkevämmin.

- Se on osin uuden valmennuksen ja tuoreiden kasvojen, osin pelaajien oman vastuunoton ansiota. Kun joku saa potkut, syy on joukkueessa, ei yksilössä, Russell linjasi.

- Nyt olemme löytäneet lisää ammattiylpeyttä ja kantaneet kukin oman kuormamme paremmin. Harjoituksissa homma toimii ja nyt se sama ilme on siirtynyt myös peleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle