Veistola rouhii jatkossa ilman takapiiskaa

LIIGA / Haastattelu
Liika tila kypärän alla sai naaman vääntymään.
Kuva © Tomi Hänninen
Jiri Veistola pyrkii jatkossa vakuuttamaan Jokerien valmennusjohdon ilman tavaramerkiksi muodostunutta takatukkaansa.

Kolmannen ottelunsa Jokerien paidassa tällä kaudella pelannut Jiri Veistola hoiti keskiviikkona Ässiä vastaan nelosketjun roolinsa mainiosti, ja keräsi päävalmentaja Tomi Lämsältä kiitokset.

- Jiri on tullut auttamaan meitä tähän tilanteeseen, kun on ollut paljon väkeä sivussa. Hän tekee työnsä siellä neljännessä kentässä juuri niin kuin pitää. Hän repii, raastaa ja auttaa joukkuetta. Olen tosi tyytyväinen hänen pelaamiseensa.

Paluu narripaitaan on ollut jokerikasvatille iso asia.

- Jokerit on ollut minulle aina se juttu, ja tämä on ollut tosi iso asia, kun olen päässyt pelaamaan nämä pelit. Menen peli kerrallaan, ja yritän auttaa joukkuetta parhaani mukaan, Veistola kertoi.

- Totta kai tavoitteena on pelata mahdollisimman paljon pelejä tässä näin, ja päästä näyttämään.

Kauden 2008-09 pronssiottelussa Tapparaa vastaan maalin jokeripaidassa iskenyt Veistola lähti sen kauden jälkeen reissuun, joka kesti kolme vuotta. Vuodet Kouvolassa antoivat rouhijalle paljon.

- Se oli tosi antoisaa. Opin miten rytmitetään peliä ja niin edelleen. Lehkosen Ismo teki hyvää työtä ja opetti hyvin. Siellä oppi, mikä ero on miesten ja nuorten peleissä.

Alkukauden hyökkääjä on viilettänyt Mestiksessä Kiekko-Vantaan kapteenina takatukka hulmuten. Keskiviikkona Veistolan ulkoiseen olemukseen oli tullut suuri muutos, kun hiuskuontalo oli pienentynyt huomattavasti.

- Kyllähän siitä kuittailua sai kuulla. Tuossa lähellä on ainakin yksi kaveri, joka on ahkerasti kesän alusta asti muistuttanut sen lyhentämisestä. Nyt se tossa tyytyväisenä myhäilee, lyhythiuksinen Veistola sanaili, viitaten vieressä istuneeseen Petteri Lindbohmiin.

- No, ei siinä mitään, rupesi se vähän itseäkin ottamaan päähän, kun oli koko ajan silmillä. Parempi näin, hän lisäsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle